NEOBIČAN KVAR NA KOMPJUTERU!

Posted by Pas at 27/01/2011

Category: KOMPJUTERI

Ovih dana doživio sam po prvi puta kvar kakvog još nisam vidio ili imao u praksi na kompjuteru i to na vlastitom kompjuteru,..evo o čemu se radi.Kasno navečer ili rano ujutro (ovisi sa koje strane gledate) ugasio sam kompjuter i otišao spavati.kompjuter je radio potpuno ispravno bez ikakvih oscilacija.Ujutro kad sam se probudio i htio ga ponovo pokrenuti, prilikom paljenja nakratko se je upalila zelena i crvena lampica te u roku od sekunde ugasila. Pokušao sam ponovo, pa ponovo, pa ponovio i u nevjerici gledao u lampice koje se više nisu ni palile. Jebi ga otišlo napajanje, neobično ali uobičajeno.Izvadio sam ga iz kompjutera i prikopčao na uređaj (jako skupi uređaj) za provjeru ispravnosti struje u kompjuteru.napajanje je radilo besprijekorno i svi parametri su bili ispravni. Začudio sam se i posumjao odmah na matičnu ploču, od čega mi je unaprijed bilo slabo.no kako sam naviknut na svakakva čudesa sa kompjuterima stavio sam napajanje na mjesto spojio ga i ponovo pokušao upaliti kompjuter- i gle čuda RADI.
Odahnuo sam. Navečer sam ga opet ugasio prije spavanja. sve je bilo ok. Prije nego sam otišao leći upalio sam ga za svaki slučaj još jednom- upalio je od prve, zatim sam ga ugasio i legao.U jutro sam se opet probudio i upalio kompjuter, ali opet isti scenario.opet sam ponovio cijeli postupak i nakon toga ga ponovo normalno upalio.treću večer ga više nisam gasio i ostavio sam ga da radi tri noći uzastopce non stop.
Da bude stvar još bolja zazvoni mi telefon i javi mi se jedan čovjek kojemu održavam kompjuter i opiše mi potpuno istu stavr koja mu se je desila potpuno isti dan kada i meni – nevjerovatno!!!. nakon tri dana i tri noći opet sam ga ugasio i kad sam ga s jutrom htio upaliti – ćorak , ništa od paljenja.
Opet sam ga ispitao i opet je pokazivalo da je sve OK. Posumnjao sam na matičnu ploču, no onda samse sjetio da imam jedno napajanje viška i zamjenio ga i vidi vraga  sve normalno radi.drugo jutro upali sam ga normalno bez problema.
Rezime.Dakle vrlo skupi uređaj (1500 kn) za provjeru ispravnosti elektro napojne jedinice i koji služi samo za to pokazao je da je napajanje potpuno ispravno- kako to?
Ovo je samo dokaz da kod kompjutera nikad nisi dovoljno pametan i da nikakva pravila ne postoje, čak ni ona najsigurnija kakav je npr test za ispravnost napajanja čiji uređaj ima DOŽIVOTNU GARANCIJU na ispravnost. Dijagnoza ako nije crno onda je bijelo – ovoga puta nije bila točna. Takva greška servisera može vaš koštati 600 ili 700 kn pa i više od tisuću , ako se osoba koja servisira osloni na mjerač ispravnosti strujne jedinice u kompjuteru. dakle problem je bio u širenju i sakupljnju nekog kontakta unutar napajanja, a ne u matičnoj ploči, jedino što me brine je što se je identični kvar desio još jednom čovjeku kojeg poznam i to u isto vrijeme,…a ja ne vjerujem u slučajnosti.ako je netko od vas imao ovih dana ovakav slučaj, molio bih da me obavijestite o tome i ostavite mi poruku na mom privatnom čatu unaprijed se zahvaljujem, nemojte zaboraviti napisati iz kojeg ste grada, da se slučajno nešto ne događa u atmosferi a da to neznamo jer mislimo da je to slučajno, a slučajnosti nema….

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-
العربية العربية 简体中文 简体中文 Hrvatski Hrvatski Čeština‎ Čeština‎ Dansk Dansk Nederlands Nederlands English English Français Français Deutsch Deutsch Ελληνικά Ελληνικά Magyar Magyar Italiano Italiano Македонски јазик Македонски јазик Norsk bokmål Norsk bokmål Português Português Română Română Русский Русский Slovenščina Slovenščina Español Español Svenska Svenska Türkçe Türkçe