Archive for the ‘PRIKAZ POTRESA PO IKEEPS METODI’ Category

Posted by Pas at 23/09/2021

Category: PRIKAZ POTRESA PO IKEEPS METODI

Ovo je tablica potresa iz Septembra sa potresima iz tog sektora označio sam ih pravokutnim crvenim pravokutnicima. Ovdje još morate dodati i potrese iz Gorskog Kotara kojih ima oko 5-6

Posted by Pas at 23/09/2021

Category: PRIKAZ POTRESA PO IKEEPS METODI

Kako to? Kako to?

U 1:32 ujutro kod Petrinje je bio potres jačine 4.1 Richter. I sve bi to bilo dobro da vam prije nego što se je potres dogodio, već danima vam pokazujem vrmensku tablicu potresa – i vidi vraga, potres se je dogodio točno prema tablici.

Moja tablica potresa je besprijekorno točna i bazairana je na 12 satnom paternu. Pogledajte tablicu i vidjeti ćete da je potres već bio u 13:33 dok je potres kod Petrinje bio u 1:32, dakle razlika je samo jednu minutu u 12 satnom paternu, odnosno potres se je desio prema već bivšem potresu samo 10 minuta kasnije. Označio sam ga pravokutnikom.

Potres je prouzročila kometa WIERZCHOS H3 na poziciji ASTN 12/27. Ako pogledamo tablicu magnituda , vidjeti ćete da je potres u grupi tih magnituda. Dakle,.. opet pogodak i neoborivi dokaz, magnituda se može predvidjeti putem IKEEPS ASTN-a.

Posted by Pas at 22/09/2021

Category: PRIKAZ POTRESA PO IKEEPS METODI

Kada govorimo o potresima koji su (ne)srećom slabi treba uzeti u obzir sve što se je dešavalo tokom Septembra na ovom području, gdje su evidentirani potresi u Istri, okolici Matulja i u Gorskom Kotaru, znači u zaleđu Rijeke ili Riječkog prstena, koji su povezani prolazom kometa preko tih krajeva. Bilo bi krajnje SULUDO ne primjetiti da su potresi počeli baš tad, kada su lokalne orbite kometa počele prelaziti preko tih krajeva. Dok nije bilo prelaska kometa – nije bilo ni potresa na tim područjima. Možemo žmiriti do sutra , ali tako nešto ignorirati uz sve ostale parametre koji jasno pokazuju što se i zašto događa – još je i luđe od samog zgražanja ljudi koji razumiju što pokazujem.

Ovo su potresi u zadnja 24 sata

Ovo je zadnji potres koji se je dogodio

A ovo su potresi u zadnjih 14 dana i moram vam napomenuti da to nisu svi potresi fali ih DESETAK iz ovog područja koji na ovoj mapi nisu zabilježeni iz ne znam kojih razloga,.. valjda da netko ne isčita što ovdje događa iako je to evidentno i bez tih potresa.

Ovo je činjenično novo potresno žarište, koje se može razvijati sa malim potresima a zatim može udariti jaki potres i to vrlo jaki prema parametrima potresnosti ovoga kraja. Ne zabravimo u Klani je bio potres od 7 Richtera prije stotinjak godina, Ilirska bistrica je isto tako trusno tlo te je već bila pogođena jakim potresima.

Jedan od najjačih potresa u 20. stoljeću u Sloveniji bio je potres koji se dogodio 31. siječnja 1956. u 2 sata i 25 minuta nakon svjetskog vremena na ilirsko-bistričkom području. Magnituda mu je bila 5,1, a maksimalni intenzitet VII. tarife nakon EMS -a. Fokus je nastao na dubini od oko 7 km (Ribarič, 1982.). Ozljede su se dogodile u Ilirskoj Bistrici, Kosezama, Trnovu i okolici. Velika oštećenja uglavnom su bila u Ilirskoj Bistrici, gdje je oštećeno 60% zgrada, od čega je 30% teško. Potres se osjetio na području radijusa od oko 135 km, što znači područje od gotovo 60.000 km2.

 

Gotovo sam siguran o kakvoj će se magnitudi raditi, jer se svi dosadašnji potresi motaju oko tih velikih magnituda što sam pokazao u zadanim tablicama teslinog niza (TN). Dakle ukoliko dođe do jakog potresa taj bi se potres dobro osjetio u Rijeci ali zbog MOHO sloja  osjet bi se osjetio sve do Zagreba zbog građe tla koje je trusno i puno šupljina/rupa.

Od danas na dalje u svim slijedećim izvješćima i revizije potresa koristiti ću slijedeću kraticu  ASTN 000/000

To je kratica vrijednosti položaja komete u odnosu na EPICENTAR koja označava slijedeće mjerenje
Angularna Separacija Teslinog Niza i zatim niz u stupnjevima.

Današnji potres kod Ilirske Bistrice uzrokovala je kometa BORISOV L3 po ASTN 18/327

 

Kada ovaj potres po ASTN ubacimo u tablicu magnituda opet dobivamo ispravno grupiranje potresa od 1,3 Richtera koji je u grupi sa ostalim potresima te jačine- ALI opet ih okružuju jake magnitude

Posted by Pas at 17/09/2021

Category: PRIKAZ POTRESA PO IKEEPS METODI

Jučer ili prekjučer (vidi post prije ovoga) objavio sam tablicu potresa u Hrvatskoj koji se dešavaju svakih 12 sati po satovnom vremenu. Upario sam sve potrese u isto ili jako približno vrijeme različitim bojama.
Danas se je dogodio prvi novi potres nako što sam objavio tablicu i što se je dogodilo. Potres je bio u 10:17 po UTC vremenu dakle to je linija potresa koju sam označio CRVENOM BOJOM u potresnoj tablici.

Na ovaj način možete se osigurati sasvim legalno od slijedećih potresa. Pomoću tablice možete zaključiti u kojem će satu slijedećih dana ili tokom dana biti potres. Postoji vremensko odstupanje koje je u minutama, ali morate uzeti i u obzir da i Mjesec svakoga dana izlazi oko sat vremena kasnije nego prethodnog dana.

Na tablici sam napravio jednu grešku na dan 2.09.2021 i taj potres trebao je biti označen ZELENOM BOJOM. Tamo gdje potresi nisu označeni to je vrijeme koje još nije upareno , pa pretpostavljam da će se ti potresi upariti slijedećih dana , na što ću vas obavijestiti nakon što se dogode i na taj način ćemo popuniti tablicu do kraja. Zvijezde, komete planete, sunce  i mjesec se jedini kreću nebom sinhronizirani sa satom. Vjerujte mi na riječ tektonske ploče nemaju nikakav patern i pravilo pomicanja. Istina izađe na vidjelo na ovakav ili onakav način- ali izađe.

Posted by Pas at 15/09/2021

Category: PRIKAZ POTRESA PO IKEEPS METODI, RAZMIŠLJANJA

 

Za čitanje klikni na naslov

 

PREDVIĐANJE I IZRAČUN POTRESA PO SISTEMU IKEEPS (drugo izdanje)

Posted by Pas at 15/09/2021

Category: PRIKAZ POTRESA PO IKEEPS METODI

 

Jučer 14.09. izvadio sam dva posljenja zuba iz čeljusti, sad sam potpuno bez zuba i tako će ostati dok ne iznađem neko riješenje, a to se vjerojatno neće dogoditi jer situacija u mojim čeljustima je strašno komplicirana i zajebana. Znači ne radi se o novcu  jer novac za implantate za zube imam već odavno i njega ne trošim, nit ga diram, nit ga gledam kao da i ne postoji. Nije ni problem u strahu od zubara. Jučer sam izvadio dva zuba odjednom ko da i nisam , jedino što nisam mogao govoriti zbog utjecaja anestetika.
Dakle potrošio sam 1000€ na proteze koje ne služe ama baš ničemu, osim eventualno za izgled- a za to me savršeno boli kurac, kome se sviđam ovako – ok , kome se ne sviđam -,nitko vas ne sili da me gledate niti sušate. Jučer me je zubar pitao oko situacije sa mojim zubima i kad sam mu ispričao što se samnom događa od kad sam bio malo dijete – ostao je ko pegla.

Ali ima jedna interesantna stvar koju sam uočio dok sam išao kod zubara.
Zubar kod kojeg sam bio – a nikada prije nisam bio kod njega, iako ga osobno poznajem još od djetinstva. Bio mi je susjed u Opatiji. Na ulazu u zgradu gdje je ambulanta  uočio sam da zgrada nosi broj – 8. Dakle još jedna osmica u mojem životu, što ujedno služi kao zvijezda vodilja u mom životu. Nasmijao sam se i ušao. Dok mi je vadio zube u glavi sam jasno slušao pjesmu Deep Purple – STORMBRINGER koja je treštala u mojim mislima tako glasno da nisam ni čuo što zubar govori, pa mi je i to bila dodatna anestezija. Pjesma mi se pojavila od niotkuda u momentu kad sam sjeo na stolicu i primao injekciju.

Dobro sam, nemam nikakvih posljedica, samo me boli mjesto gdje mi je ubadao injekciju više puta na više mjesta. Bolilo nije, krvarilo nije, još izbjegavam jesti preko tog mjesta, sad moram smisliti kako ću govoriti

No da se vratimo nečemu čime se ja bavim,..potresima

Noćas u jutarnjim satima oko 4:19 ujutro, granicu Albanije i Crne gore 24 km od Podgorice udario je potres od 4.5 Richtera koji je smanjen na 4.1 Richter.

 

Udarila je kometa Elenin po angularnoj separaciji teslinog niza 9/108

 

Ovdje na gornjoj tabeli možete vidjeti kako su reagirale stanice za mjesenje potresa u regiji pa je tako u Srbiji bilo zabilježeno kao 4.6 Richtera

Ja ću ovaj potres u svoju tablicu unijeti kao 4.5 Richtera i sad pogledatje gde leži taj potres na tablici teslinog niza u grupi je sa potresom od 5.2 Richtera – a susjedne magnitude spadaju u KATASTROFALNE POTRESE

 

Posted by Pas at 12/09/2021

Category: PRIKAZ POTRESA PO IKEEPS METODI

 

Ovo što vidite na slici/screenshot-u je lokalna orbita komete Elenin A3 koja se je pomakla od Hrvatske – lijevi iznad italije i Francuske. Ovo što vidite na slici je koncentrično napredovanje kružne orbite prema unutra koje traje do 27.11. 2021. Od 27 Novembra na dalje kometa Elenin A3 se počinje vraćati u smjeru povećanja orbite i doseći će teritorij bivše SFRJ oko 1 Aprila 2022 g., aki samo na 5 dana , odmah zatim 5-og Aprila počinje se vraćati unatrag prema Italiji

 

Unatoč tome zadržavanje ove komete biti će dugačko zbog sitniog pomjeranja u orbiti. No tu problemima nije kraj!! Dok se kometa Elenin bude udaljavala, dolazi nam nova kometa i ti ni manje ni više nego iz jata CATALINA. Kometa catalina C 2021/C3 koja se trenutačno jako širokom lokalnom orbitom približava našim krajevima. Trenutačno je iznad Rusije. Peritorij Srbije dostići će oko 9 Decembra 2021 a zatim će preko Srbije i Bosne stići i iznad Hrvatske oko 25 Decembra 2021 – znači za Božić, napredovati će prema Zapadu dolazeći sa istoka

 

Kometa će nas brzo prijeći i već poslije Nove Godine biti će iznad Italije.  Pogledajte sad širu sliku približavanja ove komete počevši od današnjeg dana

Posted by Pas at 10/09/2021

Category: PRIKAZ POTRESA PO IKEEPS METODI

Još jedan potres koji spada u grupaciju potresa kod Vrbovskog dogodio se je noćas u ponoć i petnaest minuta  53 km od Rijeke ili 18 km jugozapadno od Ogulina. Potres je uzrokovala kometa ELENIN A3 koja je u momentu potresa bila u srećom u uzlaznoj putanji na poziciji 6/270 po angularnoj separaciji teslinog niza

Posted by Pas at 04/09/2021

Category: PRIKAZ POTRESA PO IKEEPS METODI, RAZMIŠLJANJA

 

Danas u 11:42:11 sati kod Klane gotovo na istom mjestu dogodio se je novi potres kojeg je izazvala novo otkrivena kometa ATLAS Q3 po angularnoj separaciji koja ne ulazi u tablicu po teslinom nizu vjerojatno zbog krivo navedene pozicije komete Svi parametrri su usklađeni za potres osim jednog 1,33(3)/192 to je oko pola stupnja.

Kometa Atlas u trenutku potresa bila je na orbiti iznad  mora ispod Venecije. Narednih dana će orbitom biti bliže Klani.

 

Za sada su to manji potresi koji su uzastopni, ali kako kažu puno malih potresa prethodnica su jednom jakom. kako će se to odraziti  vidjeti ćemo slijedećih dana ali i tokom ovoga dana

Posted by Pas at 04/09/2021

Category: PRIKAZ POTRESA PO IKEEPS METODI, RAZMIŠLJANJA

Zašto me ovo ne začuđuje?
Ovo sam očekivao za kraj Augusta , ali nisam otišao predaleko  sa mojim očekivanjima.  Meni je interesantno što se je ova serija potresa dogodila paralelno sa otkrivanjem nove komete ATLAS Q3, koja zamislite kakve slučajnosti pokriva lokalnom orbitom baš ovaj dio na kojem se dešavaju potresi.

Serija potresa je pogodila Istru i Riječki prsten, a počelo je sve krajem osmog mjeseca. Ne mogu se sjetiti koliko sam PUTA izrekao; A JOŠ NIJE NI KRAJ AUGUSTA
No idemo redom jer vjerojatno ako ne pratite niste upoznati što se događa sa potresima u našim krajevima. Počelo je na moru ispred UMAG-a gdje su udarila DVA potresa u dva uzastopna dana

 

Nakon toga ili čak u isto vrijeme potres je udario kod VODNJAN-a pored Pule što sam već pokazao no da se prisjetimo i toga

To je bilo 26.08.2021 dakle dan kada sam izračunao da bi u Rijeci trebao biti potres.
Tri dana kasnije 29.08.2021 oko Opatije su se desila DVA potresa jedan za drugim o čemu sam već pisao i danas su se dogodila TRI potresa na području KLANA koja je seizmološki vrlo nestabilno područje


Pogledajmo sada što se je dešavalo za vrijeme ovih potresa na nebu iznad ovih krajeva i što je danas dva ili čak tri puta udarilo u Klansko područje. . Koliko vidite prvi se je potres dogodio oko 15:33:32 a uzrok je rezonancija komete Wierchoz H3 koja je po angularnoj separaciji teslinog niza bila na poziciji 30/345

Koliko vidite po zelenim linijama ovo područje oblijeće tri komete koje su direktna moguća prijetnja.

Drugi potres dogodio se je gotovo na istom mjestu pored Klane u 20:42:35 gotovo na istom mjestu, a uzrok je kometa ELENIN A3, koja se je našla u poziciji angularne separacije po teslinom nizu na 15/315

Za ovo shvatiti što sam vam predložio ne treba imati nikakvu prestižnu pamet da bi zamijetili putem predloženih  SLUŽBENIH zapisa da se je povećala seizmološka aktivnost u Riječkom prstenu ali i šire, a povećanjem orbite komete ATLAS Q3 koja će svojom lokalnom orbitom preći preko čitave Hrvatske do sredine Oktobra mogu vam samo reći da sjednete i gledate a slijedećih dana će biti jako zanimljiv film. Obično se kaže TAJ FILM NEĆETE GLEDATI, .. ali ovaj hoćete.

Naučio sam iz promatranja da je kometa najopasnija kad je udaljena od mogućeg epicenta, sam prolaz komete iznad nekog kraja zelenom linijom obično ne znači ništa

U Ponedjeljak 7.09.2021 je CRNI MJESEC biti će interesantno vidjeti da li će tada početi aktivna faza mjeseca , jer to je kraj tamne strane koja je bila aktivna i početak iluminacione faze novog Mjeseca.

 

+(reset)-
+(reset)-
العربية العربية 简体中文 简体中文 Hrvatski Hrvatski Čeština‎ Čeština‎ Dansk Dansk Nederlands Nederlands English English Français Français Deutsch Deutsch Ελληνικά Ελληνικά Magyar Magyar Italiano Italiano Македонски јазик Македонски јазик Norsk bokmål Norsk bokmål Português Português Română Română Русский Русский Slovenščina Slovenščina Español Español Svenska Svenska Türkçe Türkçe