PRIVREMENA TABLICA ZA NOVEMBAR 2021

Posted by Pas at 12/11/2021

Category: RAZMIŠLJANJA

Ovo je privremena tablica potresa za Hrvatsku za prvu trećinu Novembra mjeseca. Koliko vidite potresi su upareni vremenskom linijom u paternu od 12 sati, ali došao sam do novog opažanja,a to je snaga potresa koja je približna što sam označio pravokutnicima u različitim bojama. Dakle primjetio sam da su određene grupacije potresa u paritetu vrlo blizu jedni drugima. To mogu objasniti položajem kometa u prolazu koje napredujući po kružnici spiralnom putanjom, vjerojatno dolaze na izvjesnu visinu koja utječe na proboj magnitude koji se tad pojačava. Došao sam do novih spoznaja koje će još točnije određivati traženje budućih potresa. S obzirom da vam je jasno da se potresi događaju u određeni sat unutar 12 sati , sada u budućem programu koji će tražiti potrese možemo ubrzati traženje po tom primjeru unaprijed, jer se potresi mogu očekivati u određeno vrijeme po paritetu iz tekućih tablica.

Koliko ste primjetili nisam bio baš aktivan prošlih dana, jer sam imao nekakve privatne obveze koje su mi oduzele mnogo vremena a i izgubio sam volju , jer se ništa naročito ne dešava , osim što smo imali jaku aktivnost na krajnjem istoku i u Nikaragvi , gdje su se dešavali potresi od preko 6 Richtera. Zadnja dva dana aktivirali su se potresi u Sloveniji , od toga jedan kod Ilirske Bistrice. Potresa u Hrvatskoj još nema mnogo ali ono što sam primjetio njihova se je magnituda povećala što možete vidjeti iz tablice iznad. U prikazu aktivnosti za Decembar i Novembar , jasno je vidljiva razlika iz buduće seizmološke aktivnosti između ta dva mjeseca , mada moram priznati da sam očekivao jaču seizmiološku aktivnost tokom Novembra. Ono što se je do sada pokazalo od mojih očekivanja je samo to da su potresi koji su se dogodili u ovih 11 dana znatno pojačali za razliku od Oktobarskih potresa.Pratm situaciju i mjerim sve potrese te ih redovno upisujem u tablicu kako bih imao bazu podataka na temelju teslinih nizova. Tablica se popunjava polako ali sigurno i već pokazuje kako se određene magnitude gomilaju na istom mjestu po jačini potresa:

Ovim vas obavještavam da mi 7.12.2021 ističe zakup servera na kojem je blog pa do onda moram sakupiti 300$ američkih dolara kako bi vi mogli nastaviti čitati blog. U koliko ne sakupim novac do 7.12.2021 morati ću zatvoriti blog – TRAJNO. Molim vas da mi pomognete svojim prilogom ili donacijom da pokrijemo troškove održavanja bloga odnosno njegov hosting. Svaka vaša donacija je i više nego dobrodošla kontaktirajte me na e-mail separated.society@gmail.com radi detalja oko uplate za donaciju. Unaprijed hvala dobrim ljudima

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-