KAKO SAM SE NA BADNJAK IZBLJUVAO OD SMIJEHA

Posted by Pas at 24/12/2021

Category: RAZMIŠLJANJA

 

,…dakle probudim se ja i stavim kuhati kavu,…ali kako je badnjak, ja sam se odlučio prošvercati sa mojim dijabetisom i kupio sam si pitu od sira u Lidlu, koja je by the way IZVRSNA., ali poprilično suha za žvakanje.

I tako dok se je kuhala kava, sjednem ja za kompjuter i počnem sa jutarnjom svakodnevnicom, najprije pogledam e mail, ako ga ima pročitam i odgovorim, ako je potrebno, zatim pregledam detaljno listu potresa na EMSC i na volcanodiscovery, onda dođu na red komentari na YouTubeu, pročitam i odobrim ako su normalni komentari, ..a zatim,  pregledam kamere u potrazi za nepoznatim nam objektima,.,.a zatim pregledam gotovo sve važnije portale, juratnji, 24 sata, novi list, index, dnevno hr, večernji i slobodnu dalmaciju. Povremeno kliknem na nešto što me zanima pa čitam. I tako dok sam stavljao pitu od sira u usta naišao sam na članak koji kaže

AUSTRALSKA VLADA DALA JE Hrvatskom  seizmologu dr. Hrvoju Tkalčiću  430 000 $ za istraživanje unutrašnjosti planete Zemlje,…
Odjednom sam se zatekao sa zalogajem, između gutanja i praska u smijeh i da se ne bih ugušio, raspizdio sam van iz usta pitu po čitavom stolu, monitoru stolici i skoro sam se ugušio hihotajući od smijeha. Zatim sam ponovo pročitao naslov, ali i članak i pomislio, da se možda ipak ne radi o štamparskoj grešci, ili sam ja nešto krivo izvukao iz tog članka, pa počeo čitati iz početka. Zastao sam u nedoumici i pomislio, koliko ljudi je danas na badnjak (dan badema?) pročitalo ovu urnebesnu šalu, koja to nije, ali vam je tu pred nosom da vidite kako ekipa izvlači novac na LEGALAN način i prosljeđuje ga svojima – ma tko god oni bili.

I eto ti stručnjaka, ma  gdje nego u Hrvatskoj, jer valjda ovakva idiotarija ne može nigdje drugdje ni proći osim u Hrvatskoj. Eventualno za prvi April.
Možda ne razumijete što sam napisao , pa da pojasnim (još kupim mrvice sa monitora)

Dakle naš vrli doktor Hrvoje Tkalčić koji je doktorirao na temu unutrašnjosti zemlje, će ići sada u konkretno istraživanje i probati dokazati da se u unutrašnjosti Zemlje nalazi nekakav planet ili ma koga uopće briga što.

Gdje je kvaka,… ???
Znate li koliko je čovjek najdublje iskopao rupu u dubinu zemlje?
Vjerojatno ne znate, pa da vam to prenesema kao službeni podatak. Molim vas nemojte se smijati ali ovo je stvarno prvo što sam pronašao.

Po nekima, ovo je ulaz u pakao. Ovo je superdeep bušotina Kola, najdublja rupa koju je napravio čovjek na Zemlji i najdublja umjetna točka na Zemlji. Konstrukcija duboka 40 230 stopa (12,2 km) je toliko duboka da se lokalno stanovništvo kune da možete čuti vriskove duša mučenih u paklu.

Dakle čovjek je sa svojim najmodernijim svrdlima i mašinama, izbušio rupu ne dalje od 12, 2 kilometara.

Ako sad uzmemo da je promjer Zemaljske kugle 12 tisuća i nešto kilometra onda je to 0,01 % od dolaska u centar te nepostojeće kugle.
E sad tu nastupa dr. Hrvoje Tkalčec, koji će na temelju tih 0,01% ukupne mase tla do centra Zemaljske jezgre, koja je već izbušena, on će sa 430 000 $ pomoći od Australske vlade zakopati još dublje lopatom,..puno puno dublje kako bi nam dokazao kako se unutar nepostojećeg globusa nalazi još jedan globus, ..ma šta globus, čitav mini svemir.

Zvukovi iz pakla ga neće uznemiravati, jer doktor će nositi bluetooh mp3 slušalice na kojima će treštati Mišo Kovač ili neki iz tog rodnog podneblja Kovač, Lončar, Grabar, Tkalac

Geolozi već odavno znaju da je Zemljina jezgra, koja se nalazi oko 2900 kilometara ispod nas, zapravo gusta kugla željeza bogata kemijskim spojevima, velika otprilike koliko i Mars. Tlak je ondje jednak težini 3,5 milijuna atmosfera, a temperatura doseže i do 5538 stupnjeva Celzija, koliko i na površini Sunca. Željezo je u tekućem i krutom stanju i spiralno se kreće poput tekućih konfeta.

Zabrinulo vas je da bi se doktor mogao opeći na 5538°C, .. ma joooj ne brinite, NASA će ga umotati u onu foliju u kojoj je NASA letjelica neki dan dotakla Sunce i naš će doktor sa 430 000$ neozlijeđen izaći iz unutrašnjosti Zemlje i napisati dizertaciju, superdoktorat, sa kojim se će  Australska vlada ponosno mahati, a mi ćemo već na slijedeći badnjak, iznova čitati o podvizima našeg renomiranog doktora geofizike i nadasve seizmologom, koji će ući u središte zemlje sve zapisati na nezapaljivom papiru na 5000 i nešto stepeni , te to zatim predati redakciji jutarnjeg ili 24 sata, jer jedino oni mogu objaviti takvu pizdariju, a da im se ništa ne dogodi, a sve to zahvaljujući svojim iznimno pametnim čitateljima, koji vjerno prate ovakove ZNANSTVENE teme. Doktoru želim puno uspjeha i neka ne nosi novac sa sobom da mu ne izgori, ..ja ću mu ga čuvati dok se ne vrati iz tople nedođije. Nadam se, da je tako pametan, da će iskoristiti već onu probušenu rupu od 12,2 km, jer će mu to znatno skratiti put ka njegovim istraživanjima. Može li gluplje,.. o daaaa,.. može, može i to već sutra,..samo treba čitati.

https://www.jutarnji.hr/life/znanost/hrvatski-seizmolog-dobio-izdasni-grant-australske-vlade-istrazuje-jezgru-zemlje-planetu-unutar-planeta-15137710

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-