KAKO SE JE ZA SVETA TRI KRALJA POJAVILA OGROMNA KOMETA NA NEBU

Posted by Pas at 07/01/2023

Category: RAZMIŠLJANJA

 

 

 

 

 

 

 

 

ZA FOTOGRAFIJE VEZANE UZ OVAJ ČLANAK POSJETITE MOJ TWITTER PROFILE

Prije nego što započnem, želio bih se uistinu zahvaliti svim ljudima koji su mi pomogli svojim donacijama da ovaj blog ostane na životu. Na žalost nekada gotovo besplatno blogiranje, preraslo je u luksuz koji pjeva 300 američkih dolara samo za osnovne i početne neophodne stvari, server i domene. O održavanju stranice neću ni komentirati, jer mi srećom to radi sin, besplatno, inače bi me to došlo još dodatnih 1200 HRK. Hvala vam svima.

Neznam od kuda da krenem, ima 100 stvari koje bih želio spomenuti, pa krenimo redom.

Troškovi života u 2023 godini, me ozbiljno zabrinjavaju. I ako smo uvijek bili stava da je auto nekakav luksuz, ja uopće ne kužim kako funkcioniraju ljudi koji nemaju automobil. S druge strane, automobil je stvarno postao luksuz, jer održavanje istog plus registracija i gorivo, trenutačno su najveća stavka koja mi iz i više nego skromnog budžeta, odnosi najviše novaca. No ono što me brine još više je ogrijev odnosno njegova cijena za ovu i slijedeću godinu. Da bih održao nekakvih 20°C unutar kuće/stana, potrebno mi je minimalno 15 kubičnih metara drva, a ja se grijem sa 10 prostornih  metara (8 stvarnih). U pravilu trebao bih imati 25 m drva za godinu, jer praktički zbog visoke prisutnosti vlage (80%) ložim čitavu godinu, a po ljeti u Srpnju/Julu zna se tempa spustiti i do 4°C. A to baš i nije ugodno.
10 Metara drva sam prošle godine jedva uspio isplatiti, a metar je koštao 380 kn. Sada je metar oko 600kn, a možda i više, pa bi me ista količina drva, koštala gotovo pa duplo, što će se ubrzo i desiti (dok i ako) ja sakupim taj novac.
Registracija auta od 3500 kn kao i troškovi održavanja, istog koji budu godišnje i do 6000 kn te gorivo oko 10 000 kn, vodi me bez prehrane u trošak od 25 000 kn. godišnje, a to je jako puno.

Šta se je dogodilo prije nego smo prešli na EURO?
Masovno podizanje cijena u 2022 g u kojem su stvari poskupile između 70-100%,  a mnogo prije uvođenja eura – je podlo igranje vlade, koje su trgovcima PREŠUTNO (ali iza leđa i dogovoreno u tajnosti) dopustili da podignu cijene i nitko ni prstom nije mrdnuo. FARSA oko zaokruživanja cijena zbog eura, je isto toliko bitna, kao da gledate u prljavštinu na auto gumi, dok je 10 cm od te prljavštine prorez na gumi od 20 cm, a vi čačkate blato na gumi i upozoravate (jer kao brinete) o nečem potpuno nebitnom. Zaokruživanje je farsa, na koju se je zaljepila vlada i ministri, prijeteći nekavim crnim listama, kao da u RH postoji obraz i sramota ili čast na koju se netko obazire. Jesmo li mi toliko zatalebani ili je još i gore više ne znam što da mislim.
Kovanice eura toliko su NETRANSPARENNOG izgleda, da mi treba 30-tak sekundi da prepoznam brojku na kovanici. Razlog tome je sjajna zlatna podloga, koja reflektira svijetlost i time se dovodi u nemogućnost da jasno vidite znamenku na kovanici. I dok sam se masovno riješavao kovanica HRK, sada sam praktički zakrcan kovanicama, sa kojim uz to još, moram i u kupovinu. Gledajući cijene u eurima, sve izgleda banalno jeftino, iako to uopće nije. Vrlo sam oprezan sa trošenjem – no isto ne mogu nikako izbjeći. I dok se raja veseli ili plače, oko eura, na nebu se odvija prava drama koje nitko nije svijestan. Najprije smo imali kometu Maccholtz, koja je bila vidljiva i prostim okom, dok se u međuvremenu na nebu pojavio neuobičajen veliki broj vektora, da bi se jučer na sveta tri kralja, na nebu pojavila ogromna, polutransparentna kometa ZTF E3, ili neka njezina pratnja sa kojom nas „znanost“ nije upoznala. U prilog tome na nebu je isti dan bio prisutan ogroman broj aviona koji su zaprašivali nisko horizont gdje zalazi sunce. Mislio sam da sakrivaju kometu Maccholtz, zaboravljajući da je kometa u samo nekoliko dana BITNO promjenila vrijeme zalaska ali i izlaska blizu sunca.

 

 

Trenutačno dok ovo pišem kometa ZTF E3 se nalazi na 0,8 AU, a prići će nam na 0,28 AU. No već sada njezin jedva vidljivi i polutransparentan obris, je tako veliki, da naše Sunce izgleda ko neki vic, da ne kažem PATULJAK. Interesantno je da kometa ima oblik ZMAJA(engleski DRAGON) kako još nazivaju i NIBIRU odnosno DESTROYER-a.
A sad ono najintrigantnije od svega.

U filmu Melancholia planer vjenjčanja (Wedding Planner) koga igra UDO KIER u filmu na TRI mjesta pokazuje raširenih pet prstiju ruke. To je ostao jedan od neriješivih momenata u filmu koji bi mogao imati ovo značenje.
Kad raširite ruku sa pet raširenih prstiju, to izgleda kao KRALJEVSKA kruna. U filmu on to čini TRI puta što je TRI KRUNE, a što može asocirati i na TRI KRALJA. I vidi slučajnosti jučer se je na TRI KRALJA na nebu pojavila polutransparentna PRIKAZA koja izgledom podsjeća na ZMAJA.
Da li je to samo neka koincidencija ili nije, vidjeti ćemo slijedećih dana. To što su slikali na nebu ZASTRAŠUJUĆE JE!!!
Primjetili ste da su se u Riječkom prstenu počeli redati mnogobrojni slabi potresi koji su počeli biti učestali. No u ovoj priči o ZTF kometi, ima jedna jako zanimljiva činjenica. Kada kometa bude najviše blizu zemlji – a to je 29.01.2023 i 1.02.2023, kometa će lokalnom orbitom preći preko Rijeke i Istre i to dva puta, jednom  u prolazu i drugi put u povratku, koji će uslijediti par dana kasnije.

Potresna aktivnost pristizati će sa istoka (što se već i događa, Turska, Grčka, Iran) jer je pozicija komete na istoku, a podigla se je i potresna aktivnost na Atlanskom oceanu, što je opozitna orbita od istoka (Northen Atlantic Ridge). To znači da će pri prolazu ili pri povratku kometa ZTF negdje jako udariti, a prvi su na udaru su Turska i Grčka, najprije Turska jer je više na istoku, pa je tu moguć potres između 7 i 8 Richtera prije nego kometa postigne najbližu točku a to je 31.01.2023 ili nakon toga pri povratku komete, a to je u povratnom smjeru nakon 1.02.2023. Odlaskom prema istoku kometa će opet proći istim putem ali sa drugačijim ASTN vrijednostima.

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-