OBAVIJEST O PRIPREMI IZRADE KOMPJUTERSKOG PROGRAMA ZA IZRAČUN POTRESA

Posted by Pas at 19/10/2021

Category: RAZMIŠLJANJA

Štovani,
ovim objavljujem preliminarnu obavijest o potražnji osoba koje su voljne raditi na izradi programa za izračun potresa unaprijed, te s toga vas obaviještavam o potrebi slijedećih potreba za izradu programa za predviđanje potresa koji uključuje;

1. Datum sat i minutu potresa

2. Epicentar potresa

3. Magnitudu potresa

Za potrebe izrade ovog software-e potrebne su mi slijedeće osobe sa njihovim znanjem i kapitalom;

1. Investitor projekta

2. Astrofizičar sa poznavanjem programiranja u Java-i ili nekom drugom programskom jeziku koji je pogodan za izradu takvog programa i koji se dobro razumije u orbite kometa sa poznavanjem rada u astronomskim programima

4. Programer sa iskustvom

5. Statističar sa znanjem programiranja

6. Analitičar sa poznavanjem programiranja za potrebe izrade programa

Poželjno je da su osobe otvorenog uma i spremne prihvatiti uvjete o suradnji.
Svaka osoba dužna je potpisati ugovor o ne širenju informacija izvan kruga radne skupine koju će potpisati kod advokata kao čuvanje poslovne tajne.

Postoje dvije opcije za izradu programa u vizuelnom grafičkom sučelju kao i jednostavnijoj verziji tkz. kalkulativnog programa bez grafičkog sučelja.
Program se bazira na bazi dorađenog astronomskog programa koji sadrži i mapu svijeta/ regije kao podlogu gdje program, kad izračuna budući potres, istog  označi na mapi mjesto zastavicom – epicentar potresa i magnitudu  potresa, pored oznake mjesta potresa (kod programa sa grafičkim sučeljem)
Kod kalkulativnog programa, u tekstualnom obliku, izbacuje datum sat minutu (sekundu) potresa i njegove koordinate sa zemljopisnom širinom i dužinom označeno stupnjevima u decimalnom, obliku kao i magnitudu potresa.

Magnituda će se podatkovno izvući iz baze podataka na temelju pozicije komete po angularnoj separaciji teslinog niza iz tablice sa magnitudama.

Program po završetku ide u probnu Alfa test verziju gdje će se nakon testa popraviti eventualni nedostaci i zatim program ide u beta verziju  i konačno u službenu verziju.
Po potrebi će se ostaviti opcija za eventualno dodavanje nekih opcija koje bi mogle poboljšati preciznost izračuna i reducirati ili eliminirati eventualne lažne potrese, što se može izvršiti tek nakon što se program stavi u funkciju. Naslov programa je skraćeno IKEEPS što je skraćenica od punog naslova koji glasi.
IGOR KOSTELAC EARLY EARTHQUAKE PREDICTION SYSTEM
Sistem je testiran manualno prije i poslije nastanka potresa i funkcionira savršeno točno. U koliko ispunjavate uvijete iz nabrojanih potreba navedenim u ovoj objavi, molim  vas da me kontaktirate putem obrasca za kontakt na blogu – kontaktirajte autora bloga. Pretpostavljam da izrada neće biti jednostavna i volio bih to napraviti sa ljudima iz Hrvatske ili ex. YU govornog područja zbog lakšeg komuniciranja. U koliko ne nađem ozbiljne interesente iz ove regije, biti ću prisiljen ovaj projekt prebaciti na međunarodnu razinu i time ćete izgubiti mogućnost sudjelovanja u ovom povijesnom projektu. Unaprijed se zahvaljujem na vašem eventualnom interesu.

                                 Igor Kostelac

 

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-