OBAVIJEST O PRIPREMI IZRADE KOMPJUTERSKOG PROGRAMA ZA IZRAČUN POTRESA

Posted by Pas at 19/10/2021

Category: RAZMIŠLJANJA

Štovani,
ovim objavljujem preliminarnu obavijest o potražnji osoba koje su voljne raditi na izradi programa za izračun potresa unaprijed, te s toga vas obaviještavam o potrebi slijedećih potreba za izradu programa za predviđanje potresa koji uključuje;

1. Datum sat i minutu potresa

2. Epicentar potresa

3. Magnitudu potresa

Za potrebe izrade ovog software-e potrebne su mi slijedeće osobe sa njihovim znanjem i kapitalom;

1. Investitor projekta

2. Astrofizičar sa poznavanjem programiranja u Java-i ili nekom drugom programskom jeziku koji je pogodan za izradu takvog programa i koji se dobro razumije u orbite kometa sa poznavanjem rada u astronomskim programima

4. Programer sa iskustvom

5. Statističar sa znanjem programiranja

6. Analitičar sa poznavanjem programiranja za potrebe izrade programa

Poželjno je da su osobe otvorenog uma i spremne prihvatiti uvjete o suradnji.
Svaka osoba dužna je potpisati ugovor o ne širenju informacija izvan kruga radne skupine koju će potpisati kod advokata kao čuvanje poslovne tajne.

Postoje dvije opcije za izradu programa u vizuelnom grafičkom sučelju kao i jednostavnijoj verziji tkz. kalkulativnog programa bez grafičkog sučelja.
Program se bazira na bazi dorađenog astronomskog programa koji sadrži i mapu svijeta/ regije kao podlogu gdje program, kad izračuna budući potres, istog  označi na mapi mjesto zastavicom – epicentar potresa i magnitudu  potresa, pored oznake mjesta potresa (kod programa sa grafičkim sučeljem)
Kod kalkulativnog programa, u tekstualnom obliku, izbacuje datum sat minutu (sekundu) potresa i njegove koordinate sa zemljopisnom širinom i dužinom označeno stupnjevima u decimalnom, obliku kao i magnitudu potresa.

Magnituda će se podatkovno izvući iz baze podataka na temelju pozicije komete po angularnoj separaciji teslinog niza iz tablice sa magnitudama.

Program po završetku ide u probnu Alfa test verziju gdje će se nakon testa popraviti eventualni nedostaci i zatim program ide u beta verziju  i konačno u službenu verziju.
Po potrebi će se ostaviti opcija za eventualno dodavanje nekih opcija koje bi mogle poboljšati preciznost izračuna i reducirati ili eliminirati eventualne lažne potrese, što se može izvršiti tek nakon što se program stavi u funkciju. Naslov programa je skraćeno IKEEPS što je skraćenica od punog naslova koji glasi.
IGOR KOSTELAC EARLY EARTHQUAKE PREDICTION SYSTEM
Sistem je testiran manualno prije i poslije nastanka potresa i funkcionira savršeno točno. U koliko ispunjavate uvijete iz nabrojanih potreba navedenim u ovoj objavi, molim  vas da me kontaktirate putem obrasca za kontakt na blogu – kontaktirajte autora bloga. Pretpostavljam da izrada neće biti jednostavna i volio bih to napraviti sa ljudima iz Hrvatske ili ex. YU govornog područja zbog lakšeg komuniciranja. U koliko ne nađem ozbiljne interesente iz ove regije, biti ću prisiljen ovaj projekt prebaciti na međunarodnu razinu i time ćete izgubiti mogućnost sudjelovanja u ovom povijesnom projektu. Unaprijed se zahvaljujem na vašem eventualnom interesu.

                                 Igor Kostelac

 

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-
العربية العربية 简体中文 简体中文 Hrvatski Hrvatski Čeština‎ Čeština‎ Dansk Dansk Nederlands Nederlands English English Français Français Deutsch Deutsch Ελληνικά Ελληνικά Magyar Magyar Italiano Italiano Македонски јазик Македонски јазик Norsk bokmål Norsk bokmål Português Português Română Română Русский Русский Slovenščina Slovenščina Español Español Svenska Svenska Türkçe Türkçe