DNEVNIK AUGUST 2021 – 30.08.2021

Posted by Pas at 30/08/2021

Category: RAZMIŠLJANJA

POTRES IMA REZONANCU OD 27 Hz

 

Tokom prošlih desetak godina, povezivajući razne stvari sa nastankom potresa, odnosno njegovim uzrokom nastajanja, promijenio sam nekoliko teorija, ali niti jednu od tih teorija nisam odbacio, jer su sve moguće u praksi, no ipak naizglednija je teorija rezonace, koju uzrokuje prolaz nebeskih tijela iznad Zemlje, ..poput aviona i zvuka aviona dok prolazi. Zamislite  sad mnogo veće tijelo sa ogromnom masom u akceleraciji nebom- čijim preletom čujemo izuzetno duboki zvuk (poput grmljavine) a ponekad i eksploziju što isto tako možemo čuti od aviona pri probijanju zvučnog zida.
Uvijek me je zanimala visina na kojoj ti objekti prolaze, a moja je pretpostavka da su visine različite pa posljedično tome imamo to što se događa i čuje. Jak nagli vjetar, duboki ton poput grmljavine i konačno podrhtavanje , koje se dešava zbog proizvedene frekvencije(dubine tona) pri prolazu tog objekta.

U moru laži koje su naslagali oko SUNČEVOG SISTEMA, zemlje prikazane kao globus, razdaljina koje se kreću do nekoliko DESETINA MILJARDI kilometara kako bi planete i svemir sunce i mjesec prikazali ogromnim nebeskim tijelima, uvećavajući SVEMIR i te objekte do presmiješnih floskula i potpuno nerealnih razdaljina – ali i veličina istih. Kada to sve svedemo na razdaljinu od samo nekoliko stotina kilometara, slika se počinje drastično mijenjati – a moja teorija i izračuni sjedaju na mjesto.

Razlog što vam ovo ponovno pišem po stoti put je taj što sam jučer naišao sasvim slučajno na neke informacije na koje sam reagirao, a jedna od tih stvari je IONOSFERA koja se proteže prema potrebi znanstvenih pokrića od 50 km pa do 600 km.
Da bude stvar još bolja, ionosfera je puna elektrona koji su naravno negativno nabjeni i možete li zamisliti što se dešava pri prolazu komete koja je pozetivno nabijena sa miljardama volti kad uđe u ionosferu – to prepuštam to vašoj mašti.
Ono što je mene jučer posebno fasciniralo, je jedan za sada još meni NEPRAKTIČNI pokus, koji sam napravio djelomično, dok sam išao u smjeru ispitivanja onoga što su mi mnogi Zagrepčani opisali, ali i Petrinjci, ljudi sa Banije za vrijeme i prije potresa. Duboki ton koji čujemo na nebu a koji prethodi potrsu uz nagli vjetar koji snažno zanjiše krošnje drveća, nedvojbeno nam pokazuje da je nešto veliko prošlo, velikom brzinom, na velikoj visini i pri tome proizvela zvuk koji čujemo kao duboku grmljavinu sa neba , da bi potom ispod naših nogu prošao POTRESNI val koji prati to tijelo na nebu
Sad bi tu vjerojatno netko postavio pitanje; Pa zašto se onda taj potres npr iz Petrinje nije preselio dalje u Zagreb, Varaždin ili još dalje istim intezitetom?
To je dobro postavljeno pitanje, na koje ću vam sasvim logički odgovoriti.
Što Vi znate ili što ja znam o kretanju kometa ili razdaljini na kojoj se nalaze?

NIŠTA!!!
Sve što znamo su lažne i krive informacije koje su neprovjerljive.
U ovom slučaju si moramo – ili moram, postaviti pitanje, ali na takav način da odgovor znam prije postavljenog pitanja , pa to pitanje moram formulirati tako da odgovara odgovoru
U kojoj situaciji bi se dogodio potres, koji je izazvala kometa, preletom, a da Zagreb i drugi gradovi nisu pogođeni potresom preko 8 Richtera?

Samo je jedna logična verzija tog scenarija, a to je da kometa ne leti pravocrtno iznad nekog mjesta, već da ima silaznu putanju a zatim uzlaznu putanju i da se je Pertinja i okolica našla u descendnoj/silazećoj putanji koja je sinusoidom približavanja, došla blizu odnosno bliže, nego što inače silazi ili se podiže. To je dovoljno da zvuk prolaza odnosno rezonaca preleta komete napravi upravo to što je napravila. Kratkotrajan jaki potres

 

Ali tu nisam stao, oduvijek me je mučila ta nelagoda i taj popratni zvuk koji ide ISPOD zemljine površine. Dubina na kojoj zvuk rezonira kao takav i svojim vibracijama izaziva trešnju.
Zvuk me je zanimao više od ičega.
Prije par godina sjetio sam se kad sam još stanovao kao 20 godišnjak u Opatiji kod roditelja. Moj otac koji je bio zaljubljenik u reprodukciju zvuka i kupovao prestižne HiFi komponente,… tih je godina kupio u Trstu, test ploču, sa svim frekvencijama zvuka, za ispitivanje linearnosti pojačala ali i zvučnika. Kako je on u to vrijeme kupio Bradačeve monitore, čiji su bas zvučnici ljepljeni pod 48 Hz, sjetio sam što se je dogodilo kad se je zvuk spustio na 20 Hz. Nije bilo nikakvog čujnog zvuka kojeg bi mogao definirati, ali pritisak koji je nastao u sobi u ušima bio je strahovit, pri čemu se je čitava soba tresla i vibrirala kao da je slabiji potres od kakvih 2 ili možda 3 Richtera.

Osjećaj u želucu i u glavi bio je toliko loš, da sam morao izaći iz sobe van, ali tek kad sam izašao iz sobe, doživio sam još veći šok, jer je manifestacija dubine tona odnosno TITRANJE zraka i PRITISAK na bubnjiće u ušima, bio još gori. Mogu zamisliti kakao je bilo susjedima, jer je efekt toga uvjetovam daljinom zbog velike sinusoide dubokog tona od 20 Hz
No da se razumijemo, tu se je radilo o Haflerovom pojačalu 2 x 100 W koje čak nije bilo odvrnuto do kraja jer bi se zvučnici – raspali.

Mjesecima sam razmišljao o tome i konačno pustio na slušalice zvuk od 20 Hz, ali čuo sam samo struganje kalema unutar slušalica, koje nisu u stanju uopće reproducirati 20 Hz. Podigao sam malo frekvenciju i odlučio prošetati od 20 -30 HZ

Ono što je uslijedilo, toliko me je prestrašilo, ali samo u onom momentu, kad se je zvuk popeo na 27-28 Hz.
Istog momenta prepoznao sam zvuk potresa, koji me je znatno uznemirio te sam skinuo slušalice, jer me je povrat sjećanja na taj zvuk vidno uznemirio i napravio neugodan osjećaj u trbuhu.
Dakle zvuk kojeg čujete u momentu potresa je između 27-30 Hz. Ne pokušavajte slušati taj zvuk putem telefona , probajte naći kvalitetne slušalice ili zvučnike i pripazite na jačinu zvuka da ne bi oštetili slušalice ili zvučnike

 

30 Hz je posebno neugodan zvuk, ali 27 Hz je zvuk potresa i on je neusporediv sa ičim drugim.
Trebao bih na zvučnike koji imaju 1200W taj zvuk upogoniti putem razglasa i zatim snimiti kamerom reakciju i zvuk predmeta u kući pojačavajući zvuk dok ne dođe do potresa odnosno rezonance koja će početi pomicati zvukom i titrajima predmete na policama ili prozorska stakla.

 

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-