1979 GODINA – GODINA GRUPE “ERY” – DRUGI DIO

Posted by Pas at 24/03/2010

Category: RI-ROCK


Nakon pobjedde u Zagrebu “uhvatilo” nas je ljeto.Taj tajming nam nikako nije išo na ruku, najme mnogo bi bolje prošli da je natjecanje bilo u Oktobru , pa bi dok traje godina s tom nagradom nešto bili i uhvatili dok je još bilo “vruće” , ovako je došlo ljeto, godišnji odmori i do zime je to bilo praktički gotovo. Ljeto smo provodili kupajući se i vježbajući gotovo svaki dan. Tog ljeta Goran Lisica Fox napisao je portret grupe ERY koji je izašao u nekim lokalnim novinama no više se ne sjećam kojim.

Tokom 10 mjeseca 1979 godine grupa ERY je u Rijeci u Domu Samoupravljača, a nešto povodom fakulteta pomorstva i saobraćaja  na kojem sam studurao organizirala naš koncert.To je bio jedan od boljih naših koncerata i svirali smo u istoj kombinaciji kao i na Yu poprock festivalu.
Nažalost u to doba za omladinski list val mogao je pisati ko je god ušao u redakciju pa je tako i lokalni bulin sa kojim smo se svi u Rijeci sprdali i rugali a kojeg smo zvali Luka i koji je očajno želio postići uspjeh svirajući no imao je jedno stotinu kila previše pa je najčešće bio predmet sprdnje među Riječkim glazbenicima. Kako je bio strašno zavidan Elvisu Staniću na njegovoj vještini vladanja gitarom ( što je maximalna glupost) jednog je dana i on uletio u redakciju vala i napisao recenziju koncerta grupe ERY u domu samoupravljača pod naslovom u čemu je fora .pa u čemu je fora pročitajte i sami.

I kraj 1979 godine završio je sa koncertom koji je označio i kraj grupe ERY, neposluh i traženje novih puteva.
Krajem 1979 godine prijavili smo se za Omladinski festival Subotica ’80, poslavši na natječaj snimke iz radio Rijeke.
Krajem godine štampan je i novi plakat grupe ERY na vrlo skupom i finom papiru.Plakat je bio toliko lijepo izrađen da su ga ljudi nakon koncerata skidali pazeći da se ne ošteti te ga nosili kući i ljepili na zid sobe.

POSLJEDNJI SLUŽBENI PLAKAT GRUPE ERY IZ OPATIJE
DIZAJN- MIRO ŽUPEC

U Slijedećem nastavku pročitajte raspad, i nasatnak novih bendova od članova grupe ERY….

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-