25.03.2021

Posted by Pas at 25/03/2021

Category: RAZMIŠLJANJA

Dragi SVI,

Svakodnevno dobivam na stotine upita kada će biti neki potres. Ja vas potpuno razumijem , ali primjetio sam da ti upiti dolaze iz čitave Hrvatske, pa je po mom mišljenju ta zabrinutost prešla granice normalne zabrinutosti. S toga ću vam sada pojasniti neke stvari koje možete isto tako istražiti sami.
Prije svega informiraje se da i je u prošlosti bilo potresa u vašoj blizini ili oko vas. To je važan pokazatelj mogućih dešavanja. Ne treba šiziti oko toga. Potresa je bilo i biti će, ali sad su brojniji nego ikada jer je i broj kometa brojniji nego ikada. Intersantno zar ne. Relativno su poznata mjesta udara i oni se ponavljaju, jer te komete su u džiru gdje je epicentar, unutrašnjost djelovanja, unutar kružnice- lokalne orbite.

Rasjedi su najosjetljiviji, jer je tamo lome plohe na kojoj se nalazi infrastruktura. Najgore je što vam se može dogoditi da vas potres uhvati noću dok spavate.
U Gorskom Kotaru, imam susjedu iz Zagreba, koja je imala stan u centru. Stan joj je nakon poptresa NEUPOTREBLJIV, no glavni horor, dogodio im se je upravo za vrijeme potresa. Potres ih je zahvatio na trećem katu stare zgrade u centru i nakon prvog udara, PROPALA su im ulazna vrata stana vrata zajedno sa okvirom/štokom u pod , pa nisu mogli izaći van dok potres nije završio. UŽAS od scenarija. Kad je potres stao, provalili su vrata /jedva jedvice/i izašli van. Da nisu imali ovu vikendicu, sada ne bi imali gdje stanovati.
Ja imam usmenu sudsku zabranu predviđanja potresa. Ono što mogu napraviti je da izračunam potres unaprijed, snimim to i objavim kad prođe potres. – to mogu, ali da ga najavim – to ne smijem. Da nije smiješno bilo bi žalosno. Monty Python.

Ja nisam pospremljen u zatvor jer sam klaun, već zato što se je netko doslovmno usrao u gaće, kad sam demonstrirao moju vještinu. Pitam ja vas, .. da li je normalno da vas netko zatvori po nalogu seizmološke službe?

Zar ne bi bilo normalno , da me je netko nakon toga pozvao i pitao,; Možete li nam pokazati kako to radite i objasniti. No to nije učinjeno,..a zašto, pa zato što bi to razotkrilo LAŽ u kojoj vas drže.
Sada me pažljivo čitajte.
Još u Novembru 30 dana prije Pertinjskog potresa ja sam napisao slijedeće;
Ako se oko 17.12.2020 pojačaju seizmološke aktivnosti na našem području, onda će se dogoditi potresi oko božića ili nove godine, od kojih bi jedan trebao biti jači. To sam napisao 29.11.2020

I što se je dogodilo? Dogodilo se je upravo to što sam rekao, premo položaju kometa u to vrijeme. Moja NA OKO prognoza, predvidjela je da će potres tada sdogoditi na području Slunja iznad ili ispod, što je bilo vrlo precizno, jer nisam rekao u Istri, Slavonij, Dalmaciji, Slovenij, BIH ili negdje gdje je je prostor izvan ovoga pogođenog potresom. Odlično sam locirao područje, na temelju gibanja kometa preko naših krajeva.

Mislite da vi možete dati takvu prognozu koja će biti toliko precizna,.. pa šta čekate, imate svu slobodu pogađanja i lociranja epicentra, samo izjavite i javno objavite. Ja vas zbog toga neću nikome prijaviti. Vaše je osobno pravo da iznosite vaše mišljenje slobodno, jer vi ali ni ja nismo MEDIJI, koje gleda čita ili sluša enormni broj ljudi jer onda to ima svoju tećžinu ali i odgovornosrt , jer to je VIJEST, a vijest može podastrijeti samo – NOVINAR i novinska agencija.- a ne ja.
I kao što sam milion puta ponovio, ja znam kad će biti potres, ako ga idem tražiti, ali ne znam koliko će on biti jak. To je veliki iskorak u ovom pionirskom poduhvatu, kojeg sam razvijao 10 godina svakodnevno. Sjećate se, kad sam rekao da će potres ako se desi u Zadru, neće biti na kopnu večć u moru ispred Zadra- i tako je i bilo.
Pa kako sam ja to mogao znati? Sasvim vas razumijem kao i vašu zabrinutost, ali budimo ipak realni, jak potres moguć je samo na području Rijeke, Zagrebačkog prstena, Splita ili Dubrovnika. To su trusna područja koja su se već dokazala u povijesti jakim potresima. Pitati ćete se što je sa ostalim područjima. U vrijeme Petrinjskog potresa ja sam bio na 135 km od epicentra – kuća mi se je tresla ko da je sagrađena na onom platnu na kojem djeca skaču i odbijaju se u vis. Kuća koja je od kamenih zidova debljine 60 cm ljuljala se je gore dolje, ko da je od klimavog kartona – a ne od kamena. Dakle popratni efekt ,moguć je svuda unaokolo i to u širokom prstenu, šteta je neizbježna u slučaju jakog potresa u blizini epicentra. Meni je otpala žbuka i boja u predsoblju.
U Srpnju 2020 g oko 10 sati ujuto nešto je protutnjilo zrakom i hučalo kao OGROMNA JAKA GRMLJAVINA, netom prije toga pao je meteorit vjerojatno odgurnut nečim u prolazu, a zatim se je kuća tresla između 20 i 30 sekundi ko da vešmašina centrifugira robu na dašćanom podu.
Zvaničnio se ništa nije dogodilo , ali su to sve pripisali METEORITU koji je pao oko 2 km od moje kuće u Sloveniju.

Da zaključim te da vas obavijestim što ja mogu i što ja NE mogu.
Ja mogu izračunati i naći potres u naprijed- što je vrlo teško i komplicirao kad radiš ručno, a to vam mogu pokazati u živo da bi mogli shvatiti. Meni za jedan jedini potres, od samo jedne komete, u jednoj jedinoj sekundi, treba neko vrijeme da ga pronađem sat dva pa i tri. Za to vrijeme software/program koji bi bio osposobljen da traži niz (Teslin niz) u roku od nekoliko minuta izbacio bi na stotine potresa unaprjed za nekoliko dana. To je kao i traženje BIT COINA. Kompjuter traži određeni algoritam ili HASH koji kad ga nađe – našao je BIT COIN. S time da traženje potresa je kud i kamo lakše, nego traženje BIT COINA. Princip je potpuno isti. E, sad ovm idiotima koji me stalno prozivaju- neka traže BITCOIN – ručnom matematikom,..i jesu li ga našli?? Pa naravno da nisu, to je imbecilno nekoga tražiti. Ali,.. znači li to da se BIT COIN ne može pronaći- naravno da može uz opremu i vrijeme.

Još jednom vam ponavljam. Nije istina da se potresi ne mogu predvidjeti odnosno izračunati. To je samo u glavama totalnih idiota koji, nit razumiju postupak traženja potresa, nit su znanstvenici, nit su pametni, niti su seizmolozi, ..oni zapravo nisu NIŠTA, ali pišu i laju ko da sve imaju u malom prstu.
Kreteni.
To je šačica jadnika, koji ne podnose tuđi uspjeh, pa u ne imanju vlastitog, napadaju druge i lijepe svoje ime uz njihovo, željni pažnje, koja im po ničemu ne pripada, a tek njihovo prozivanje, na temelju njihovog “znanja” čovjek bi pomslio da ima posla sa oficijelnim dežurnim znanstvenicima, a ne razumiju ni pročitati običnu rečenicu sa razumijevanjem

I na kraju,.. što vi ipak možete učiniti. Ako ste baš jako zabrinuti zbog potresa , jeste li se ikako pripremili za mogući potres. Imate li torbu sa osnovnim stvarima u autu ili kraj vrata da ne daj bože u sličaju nužde morate uzeti sa sobom, posebno vi koji imate malu djecu. Imate li sve na gotovs? Eto počnite od sebe!!!

Danas je kupljen kompjuter ovo je finalna cijena koja je ispala kao finalna. Sakupljeno je 13000 kn, a za PC je utrošeno 16 200 kn – (BEZ GRAFIČKE KARTICE) sa kojom je ukupan iznos kompjutera 20 000 kn, dakle 7 tisuća preko sakupljenih donacija u novcu.

U srijedu 24.03.2021 u 2:18 sati ujutro izračunao sam potres koji će se dogoditi 25.03.2021 u 10:41 ujutro Sad ću vam pokazati kako sam fulao potres za samo1 minutu, kako potres nije zabilježen na listi potresa jer je vjerojatno bio slab, upotrijebio sam seizmograf UŽIVO kako bih vam pokazao da je izračiun točan. Na ovoj slici vidite vrijeme u koje sam napravio screenshot potresa- dakle 12 sati prije potresa, Ovjdje nema mjesta nikakvoj manipulaciji jer vrijednost tog potresa može se dogoditi samo u to vrijeme

OVO JE IZRAČUN POTRESA PO TESLINOM NIZU, VRIJEDNOST POTRESA JE 3/39 po angularnoj separaciji

Sada pogledajte seizmograf, crvenom linijom označen je potres u 10:40 a zelenom linijom mojj izračun (RUČNO)

Odličan članak na ovom linku https://gloriaglam.hr/gg-talk/upustate-li-se-u-rasprave-na-facebooku-3251

UMJESTO OSTANIMO ODGOVORNI PREDLAŽEM

OSTANIMO PASIVNI
TO SASVIM TOČNO OPISUJE ONO KOME JE NAMIJENJENO

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-