27.05.2021

Posted by Pas at 27/05/2021

Category: RAZMIŠLJANJA

O INTERNETU
Štovani čitatelji bloga, upoznao sam vas sa situacijom na internetu odnosno sa internet poslužiteljem TELEMACH (bivši TELE2)
Nikada ništa ne radim ili tvrdim napamet, već provjerim, pa na osnovu podataka koji su mi dovoljni da nešto zaključim, objavim to kao nekakvu formulacju  odnosno zaključak. Moj vam je prijateljski savjet da se skinete sa TELEMACH mreže, bar što se tiče internta kojeg koristite u i po kući. Praktički SVAKA telekomunikacijska kuća trenutačno nudi bolji i kvalitetniji internet za iste novce. Ja ću svoj ugovor raskinuti jer mi je i ovako i onako istekao, jer internet koji imam je totalno NEUPOTREBLJIV. Trebao bih kupiti 3 ili 4 internet routera od TELEMACHA da bih imao PROSJEČAN internet, koga bih nesmetano koristio, a to bi koštalo 600 kn mjesečno i sa nikakvom garancijom da bi to bilo dobro i funkcionalno. Trebalo bih preći na OPTIKU , no to je nemoguća misija, jer RURALNA područja neće biti pokrivena još najmanje 10 godina.
Optika je trebala biti postavljena upravo najprije u ruralnim krajevima, kako bi se spriječilo iseljavanje ljudi. Država je na taj način trebala dokazati, da im je do tih “zaostalih” krajeva stalo – ali nije, to su samo farse političara, koji ovcama obećavaju livadu sa travom, a daju im kršni kraj sa ponekom travkom.
S obzirom, da se krećem,.. fiksni internet mi nije riješenje – a ni tehnički dovoljna brzina za ono što radim. Moj sin u Irskoj plaća ovo isto što ja koristim za 170 kn za samo 10€. Toliko o EU i ravnopravnosti između nas. Razumio bih da nas ljušti neki domaći operater zbog dominacije, ali nas upravo pljačkaju firme iz te EU, u kojoj mi nismo – niti ćemo ikada biti ravnopravni sa ostatkom unije. Najgore od svega je, što nemam nikakav izbor, pa čak i da me to košta skuplje, ali da imam kvalitetnu brzinu. Nema alternative, osim stanovati u gradu i biti na optici. Druga stvar je, što internet provajderi nude svakave pakete, koji me uopće ne zanimaju. Ja želim samo internet, ne treba mi ni TV, ni kanali, ni telefon- NIŠTA, samo jebena internet veza i mogućnost da mogu živjeti u HR gdje želim. No to nije moguće, ako nešto radiš preko interneta. Upravo smo se ovim LOKALNIM izborima uvalili u još 5 godina sranja i govana, a da mnogi nisu ni svjesni u čemu su sudjelovali. Stavili su po 5 židova na scenu u svakom gradu i sad ti biraj između njih. Krasno. Zato ne glasam. Kad ćete već jednom doći pameti. Guraju vam kandidate koji su oni izabrali i sve su njihovi kandidati i Škoro i Tomašević i Filipović,.. ma ne da mi se uopće nabrajati te “kandidate”. I vi čekate napredak ili promjenu. Strašno je ovo mjesto gdje živimo.

O VREMENU

Kraj je mjeseca Maja ili ti ga Svibnja, a ja još ložim peć. Magla je kao da smo u drugom mjesecu a ne na kraju petog mjeseca, praktički za tri tjedna počinje kalendarsko ljeto. Što možemo očekivati od ovog ljeta 2021 sa toliko kometa iznad našeg teritorija , a još brojne komete dolaze sa Istoka prema nama. Hladno je, posebno u hladu.Velika je vlaga. Prošle sam godine dao odličnu prognozu  za ljeto, a sada je situacija još i gora. Čišto sumnjam da ćete ili ćemo vidjeti i LJ od ljeta. Nestabilnost koje izazivaju elektromagnetska polja kometa odraziti će se na vrijeme i moja je prognoza VELIKA NESTABILNOST i promjenjivost sa naglim promjenama vremena .Kažu da za naše krajeve predviđaju sušu, sa čime se ja ne bih složio na temelju onoga što nam je iznad glava. Nekad smo se tradicionalno kupali za prvi Maj, Sjećanje mi sada ne može dozvati niti jedan period iz moga života gdje sam ložio peć krajem petog mjeseca i bio pokriven sa pernatom tuhicom na krevetu. Problem je u tome što će se dešavati nelogični obrati, pa osim kiše , tuče i oblaka imati ćemo i požare koji će se ukomponirati između, čim se nešto spusti niže od sadašnjeg orbitiranja. I da,… još nešto,… voćke koje su prošle godine u ovom periodu već bile sve u cvatu – ove godine nemaju niti jednog cvijeta. Samo zeleno lišće.

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-