PROBLEMI SA TREND MICRO 2010 ANTIVIRUSOM

Posted by Pas at 17/04/2010

Category: KOMPJUTERI

Antivirusni program Trend Micro važio je za najbolji antivirusni program na svijetu po svim ocjenama stručnih časopisa pa tako i za mene, iako malo ljudi u Hrvatskoj zna za njega.Sa tim programom služio sam se od 1997 godine.Zadnja dobra i stabilna verzija bila je Trend Micro PC Cillin 2007.Nakon toga sa tim programom počeli su problemi, a naročito sa verzijama Trend Micro Internet security 2008, 2009 i današnja verzija tog programa Internet security 2010.

Ako ste vlasnik tog programa i možda ne znate o kakvom se problemu radi, opisati ću vam nekoliko problema vezanih uz instalaciju i rad tog antivirusnog programa.
Najme nakon instalacije 2010 sve radi dobro, program se mora dobro podesiti i to sve parametre i nakon prvog update programa, morate restartati kompjuter i tu nastanu problemi.Nakon restartanja kompjutera programu treba jako dugo da se loada – (podigne do kraja) i nakon toga zablokira kompletan kompjuter, možete samo bespomoćno micati mišem i to je sve što na vašem lapu ili kompjuteru možete raditi.
Još jedan znakoviti problem se javlja, a to je da ne možete surfati jer u sekciji praćenja programa u kompjuteru dolazi do greške i program postaje beskoristan.(verzija 2009)
Neznam zašto se to događa, no probao sam ga i na Windows 7 platformi a i na XP platformi i to sa Intelovim procesorima u oba slučaja na dva ili tri različita kompjutera ili konfiguracije..
Znači program radi dobro dok se ne napravi prvi update, no antivirusni bez update je beskoristan pa je to – pojeo je vuk magare.

Druga zamjerka je, što instalacija zauzima 780 MB, što je strahovito mnogo za jedan antivirusni program, sam update ima 90 MB, što baš i nije jeftino za mjesečni internetski promet – jer to je cca 3 Gb mjesečno samo za antivirusni program..
Program se apdejta i po nekoliko puta na dan što čini troškove internet prometa još i većim..
Nešto su jako zajebali. Probao sam nekoliko različitih verzija ukljućujući i službeni trial i od mjesec dana i od godine dana – (prompt). Znači pišem o originalnim inačicama! O usporavanju kompjutera da ni ne pričam.
Oduvijek sam hvalio ovaj antivirusni program ako najbolji, no sad ga moram pokuditi  -jer to stvarno zaslužuje.Neznam dali TREND MICRO zna za ove bug-ove, jer često  krajnji korisnik može steći dojam da je u pitanju radna memorija ili napajanje u kvaru. Samo osobi koja vodi brigu o redoslijedu stvari instaliranih u kompjuter,  može pasti na pamet da se radi o greški u antivirusnom programu.
Volio bih da mi u komentrima napišete svoj iskustva sa vašim Trend Micro programom ukoliko ga imate i da li i kakvih poteškoća imate , napišite i kakva je vaša konfiguracija. te koji operativni sistem imate instalitran u vađšem kompjuteru.

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-
العربية العربية 简体中文 简体中文 Hrvatski Hrvatski Čeština‎ Čeština‎ Dansk Dansk Nederlands Nederlands English English Français Français Deutsch Deutsch Ελληνικά Ελληνικά Magyar Magyar Italiano Italiano Македонски јазик Македонски јазик Norsk bokmål Norsk bokmål Português Português Română Română Русский Русский Slovenščina Slovenščina Español Español Svenska Svenska Türkçe Türkçe