NEMA PISANIH TRAGOVA DA JE IGOR KOSTELAC ILI GRUPA ERY UOPĆE IKAD POSTOJALA ILI DA SU SE BAVILI ROCK MUZIKOM U RIJECI

Posted by Pas at 24/03/2010

Category: RI-ROCK SATIRA

Ne vjerujete, nisam ni ja do danas vjerovao  ali ako odete na www.RiRock.com i kliknete na RiRock povijest vidjeti ćete da je to istina. Ali sam zato pod godinom 1976 pronašao ovaj članak.Zamislite što je neki DEBIL zabilježio:

Punk je na Staru godinu zakucao na vrata Rijeke. 31. prosinca novoosnovana riječka grupa Paraf održala prvi nastup na livadi riječkog naselja Belveder u ulici Marka Oreškovića između zgrada na broju 17 i 20 pred nekolicinom prijatelja i znatiželjnika.

Iza tih brojeva skrivale su se nove peterokatnice, nastanjene radničkim obiteljima i okružene predratnim talijanskim vilama – bilježi riječki kroničar Velid Đekić. Bila je to zapravo javna sviračka proba Kocijančića, Čabrijana, Ladavca i Miklića – tadašnje postave Parafa.

Ali nadopunio bih ovu vrlo VAŽNU vijest za povijest Ri Rock scene slijedećom nadopunom.
samo dan prije  dakle 30.12.1976 Grupa “PARAF” je hodala cestom i to na taj način da su najprije išli desnom nogom naprijed, a onda lijevom.V.Kocijančić je pri tom prdnuo i rekao :
ŠOJA PA PA RA PA PA.
Na to je bubnjar stavio ruke u džepove jakne, a basista  je kupio putem Pepermint bombone.
Zamislite samo da su u ono vrijeme imali mobitele , Što bi li samo Velid Đekić napisao , zabilježio ili možda narisao u njegovu risanku.(da mi je znati).Cijelo to vrijeme ispred njih je hodao Bernandin Modrić bacajući se na pod (ko pravi punker) i snimajući ih kamerom za neka (tko zna koja) buduća vremena.Molek mu je valjda držao rasvjetu, Đekić je bilježio, Gus im je napravio omote , a Goran Lisica  je to sve promovirao na festival filma u Ljubljani pod pokroviteljstvom MLADINE.Taj film je nagrađen nekoliko puta  nagradom BACI SE VEĆ JEDNOM DVA PUTA na festivalu pod nazivom “Bacam se ispred nogu i snimam”.Plakate i bedževe je naštampao Molek.A u žiriju su sjedili redom;
Goran Ušljebrka, Mario Andretti, Bojan Mušćet sa dlanovnikom, Dragan Ogurlić i još dva njihova prijatelja.Jednoglasnom odlukom žirija pobjedio je Bernandin Modrić koji je bio i jedini učesnik ovog uspješnog međunarodnog filmskog festivala koji stoji rame uz rame največim takvim festivalima u Sloveniji.Gremo fantje naprej kaj bo sad na redu.

I na kraju ne mogu se sjetiti kako se ono zove,kad se više osoba udruži i okoristi službenim položajem pri tome se koristeći Radijom, Televizijom, propagandnim materijalima, filmovima, lažnim informacijama i plasiranjem laži i obmanama, dnevnim novinama i javnim nastupima koji su usmjereni isključivo na njihovu dobit , a na štetu trećega, a sve u cilju eliminiranja svega što nije njihov osobni interes ili im ne donosi dobit, ili bi im moglo nanjeti štetu ili ih razotkriti.
Koliko ih ono mora biti za mobing, a koliko za organizirani kriminal… ili urotu,  neznam ići ću pogledati na wikipediju, možda tamo piše….

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-
العربية العربية 简体中文 简体中文 Hrvatski Hrvatski Čeština‎ Čeština‎ Dansk Dansk Nederlands Nederlands English English Français Français Deutsch Deutsch Ελληνικά Ελληνικά Magyar Magyar Italiano Italiano Македонски јазик Македонски јазик Norsk bokmål Norsk bokmål Português Português Română Română Русский Русский Slovenščina Slovenščina Español Español Svenska Svenska Türkçe Türkçe