GALERIJA SLIKA SA KONCERATA i PROBA : PROBA U OK 48 – 22.08.1977

Posted by Pas at 29/03/2010

Category: GALERIJA SLIKA

22.08 1977.u 10 sati i 30 minuta imali smo probu u OK 48. Fotografije je izradio i slikao Majkus Davorin.
Na probi su bili :
Igor Kostelac -vokal
Krešimir Sokol – gitara
Mladen Vičić – bass gitara
Periš Božidar – snimao probu na kazetofon.

Ovdje imate priliku na fotografijama vidjeti cijelokupni prostor nekadašnjeg OK 48. Na ova dva pojačala na kojima smo svirali (FBT i Marlboro) odgojene su sve generacije rock muzičara Opatije ali i dobar dio poznatije riječke scene.Fit, Termiti, Beta Centaury, ali i mnogi drugi. Pojačala su bila u vlasništvu Krešimira Sokola koji je još imao i bass gitaru Aria kopiju Fendera Framus i kopiju Les Paul-a koju vidite na slici , a koja je u ono doba za vrijeme Jugoslavije bila ista atrakcija kao da danas u dućan u vašem gradu stigne jedan Lamborgini ili Ferrari.
Pojačalo FBT je Krešo posudio Elvisu staniću dok je bio na odsluženju vojnog roka u Puli.Prilikom jednog vojnog kulturnog programa povodom nekog dana , Elvisu je neko drpio to pojačalo i tog dana je otišlo u povjest.

Na gornjoj fotografiji se nalaze (sjede) i neki članovi Beta Centaura, pjevač Ivančan Renato i gitarista Zlatko Olić, koji u to vrijeme (1977) još nisu vježbali kao bend jer nisu imali prostor za vježbanje. Beta Centaury su se “doselili”  u OK 48, na zimu 1977 odnosno u oktobru 1977.

…..na slici Mladen Vičić na Aria bass gitari, Igor Kostelac i Krešimir Sokol na tek kupljenoj Godwin el. gitari.

Igor Kostelac i Krešimir Sokol i legendarno FBT pojačalo (u prvom planu)

Igor Kostelac (17 godina)
u kadru desno (onaj koji sjedi i drži prt u ustima) je Zlatko Olić gitarista Beta Centaury-a

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-
العربية العربية 简体中文 简体中文 Hrvatski Hrvatski Čeština‎ Čeština‎ Dansk Dansk Nederlands Nederlands English English Français Français Deutsch Deutsch Ελληνικά Ελληνικά Magyar Magyar Italiano Italiano Македонски јазик Македонски јазик Norsk bokmål Norsk bokmål Português Português Română Română Русский Русский Slovenščina Slovenščina Español Español Svenska Svenska Türkçe Türkçe