BLOG JE ZBOG FINANCIJSKIH RAZLOGA PRED TRAJNIM ZATVARANJEM

Posted by Pas at 06/08/2013

Category: OBAVIJESTI I RAZNO

cijena

pdv

Obavještavam vas da sam pred zatvaranjem bloga. Dobio sam račun za blog, da boli glava, ja to više jednostavno ne mogu financirati. Sad je Hrvatska ušla u EU i zaračunat mi je dodatno porez od 25% ili PDV kojeg prije dok nismo bili članica EU nismo plaćali, tako da mi je očekivani iznos, uvećan za 25 %, što mi je za čitavu četvrtinu viš,  a to je cifra koja je finalno 1200 kn sa domenama. Prošlomjesečni promet na blogu bio je 250 GB prometa, jer je posjeta na blogu naglo porasla. Sutra mi ističe rok za uplatu. Ja ću platiti još mjesec dana, toliko mogu, što iznosi 100 kn za mjesec toliko mogu napraviti, a onda zdravo đaci. U koliko želite pomoći, možete napraviti donaciju. U koliko u roku od 30 dana, ne sakupim novac za server, skidam blog. Ovo je već drugi napad sa cijenom na moj rad, odnosno treći, jer sam jednu domenu morao ostaviti, jer su me za produženje tražili 200$. S obzirom da su mi svi računi blokirani i ne mogu primati donacije putem računa, niti primati ikakav novac na račun, donaciju možete izvršiti isključivo poštom. To mi je znatno oštetilo i ubilo bilo kakvu mogućnost legalne  zarade. Ne možete niti zamislti što mi rade državne institucije i koji se pritisak vrši na mene. Ne mogu se nigdje zaposliti, niti ne mogu ništa raditi preko računa – odsječen sam već dvije godine. Mnogi bi već odustali od ovoga što radim, ali ja se ne predajem, pa niti pod cijenu da ostatak života kopam po smeću – e tu ste se kod mene jako zajebali. Mislim da sam ovu poruku poslao jasno i glasno onome tko ovo prati i čita. Iza mene je ostalo 7 odnosno 8 napisanih knjiga i zato sam i izdao knjige, jer sam znao da će prije ili kasnije doći do ovakve situacije. Što će biti slijedeće godine, ako je dočekamo,.. 3, 4 tisuće kuna. Hvala svima koji su do sada pomogli sa donacijama, jer blog više ne bi bio dostupan za čitanje. Da li netko od vas razumije uopće što je to mjesečno 250 giga prometa.Mnogi bi se portali ubili za takav promet. Malo previše za nekoga tko piše laži i obmanjuje javnost, ..zar ne?

promet

Ja znam da situacija nije nigdje bajna, svaki dan se ispod moje kuće na putu do centra zatvori po jedna radnja koja je godinama poslovala dobro na tom mjestu, bez ikakvih problema, dapače dan prije sve normalno radilo, drugi dan popodne, došao je kamion i ispraznio u par sati sve i razmontirao sve – sada tamo stoje zaljepljeni papiri na izlogu.
Ja imam dobru volju pisati i izvještavati ljude o svemu što primjetim i saznam. Činim to za druge, ne za sebe, za sve koji dolaze to čitati. Dakle ja plaćam svojim novcem iz mog skromnog kućnog budžeta, to da bi vi mogli na internetu to posjetiti i čitati. U Hrvatskoj nema niti jedan blog koji obrađuje ove teme i da je AUTORSKI. Ja to ne prepisujem od nikoga, ostali blogovi prenose tuđe naterijale, kao ja linkove na FB. Dakle, ja svaku večer sakupljam boce i staro željezo i od toga hranim svoju obitelj i još od toga odvajam, osim svoga vremena i finacije, da bi vi imali što čitati.
Žao mi je, ali sad to više jednostavno finacijski ne mogu podnijeti. Ukoliko za 30 dana ne sakupim novac za server skidam blog na radost tri kretena sa 250 nickova, koji vas lažu i varaju i koji su za to plaćeni. Plaćeni su za moju diskreditaciju.

Još jedino što mi još preostaje, je da počnem napaćivati blog, tako da bude dostupan samo ljudima, koji će platiti godišnju pretplatu od recimo nekih 20 kn godišnje, kako bih pokrio sve troškove vezane uz blog, što smatram sasvim prihvatljivom cijenom za svakoga tko čita blog i to mi se čini najbolje riješenje. Što mislite o tome?

 

 

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-