BLOG VOJKA OBERSNELA RIJEČKOG GRADONAČELNIKA

Posted by Pas at 24/03/2010

Category: RI-ROCK SATIRA

Prije nego počnem pisati ovaj blog ispričat ili napisat ću vam jedan vic.:

Kaže jedan crnac bijelcu

When I born, I black.
When I grow up, I black.
When I go in sun, I black.
When I scared, I black.
When I sick, I black.
And when I die, I still black.

And you white people.
When you born, you pink.
When you grow up, you white.
When you go in sun, you red.
When you cold, you blue.
When you scared, you yellow.
When you sick, you green
And when you die, you grey…

And you calling me colored??

Kao i uvijek ideš nešto tražit po internetu i slučajno naiđeš na nešto deseto.tako sam ja naišao na blog našeg Obi-ja riječkog gradonačelnika.Znao sam i prije za taj blog samo nisam nikad tamo zavirio, a baš i neznam što bi me na to natjeralo kao da mi on možda može promjenit ovo stanje u kojem jesam…baš.
No kad sam pročitao komentare na njegove članke o Rock temama ostao sam PRAFIRAN. Dakle ovo što ja ovdje pišem je “pioniri maleni” u odnosu što su mu komentirali posjetioci bloga.Neke stvari nisam ni znao(ali sam predpostavljao).Jedino što se na to niko nije potpisao imenom i prezimenom kao ja na mom blogu.Dakle ta glupost je sve veća i veća – prava urota. U punom smislu riječi. Bilo bi najbolje da se svi skupa nađemo i to izbacimo sve u javnost putem svih medija koji su nam dostupni i zbrišemo to sa lica povijesti grada zauvijek – uvažavajući zasluge koje je neko stekao ali bez napuhavanja i bez babe i stričeva..Ono što me je najviše PARAFIRALO je bilo podizanje spomenika ili spomen ploče grupi PARAF i to na livadi ispred kuće gdje su prvi (i valjda posljednji put) imali probu. Šta je to uopće i trebalo probavati.AJJJJJMEEEEEEE ne mogu vjerovat, alternativna lokacija se spominje i ispred Konta, a sve bi to platio grad Rijeka novcem poreznih obveznika koji o tome nemaju pojma, a i boli ih kurac. Zato nam i je tako- kako je. Ali čekajte malo …to nije fer.. a da i Mrletu podignemo jedan na Kosovu ( u Opatiji ,iako bi mi se ona druga varijanta bez Opatije više sviđala ) …..ili čekajte,           A šta je fontanom u obliku Kralja iz Tremita. .
Skulptura Kralja od bronze od dva metra ispred Konta,  koji u jednoj ruci drži žilet a iz druge ruke mu strca voda unaokolo iz velike posjekotine na ruci… kakav happening.. za bronzu nema problema možemo istopiti onog pisca sa ograde, ma koji će nam on kurac – a ima i preveliki nos.
…. ili podignuti spomenik Bernandinu Modriću  -to je isto dobra ideja, ali u zrak!
Evo i nekoliko primjera za spomen ploču Parafima.

“Ovdje su godine 1976 sasvim slučajno i ničim izazvani okupili su se  grupa Parafi ispred začuđenog Velida Đekića koji se tu slučajno zatekao, te pjesmom i plesom a uz pomoć glazbala teško  ga mentalno ozljedili pa ovaj i danas piše pizdarije.
U Rijeci na račun poreznih obveznika bez njihovog znanja – dana oblačnog – godine gospodnje.

Ili za lokaciju ispred Konta.

1976 godine u nepoznato vrijeme ovdje su se okupili i nas-tupili redom:Goran Lisica, Ivan Molek, Gus, jedan Laginja, braća Grimm, drugi Laginja, Velid Đekić, Bojan Mušćet sa dlanovnikom, Dragan Ogurlić sa budućim nagradama, Mario Andretti, Goran Ušljebrka i grupa PARAF i sve se brzo dogovorili. Nitko nije  pružao otpor pa je stvar išla glatko i po planu..Dogovorili su se da će se protiv okupatora, boriti svim raspoloživim sredstvima i da će neprijatelja potpuno uništiti.Smrt fašizmu- sloboda narodu, padaj silo i nepravdo, samo su neke od parola koje su izvikivali, a zatim i vješto uglazbili.Ploču je postavio Grad rijeka po noći kad niko nije gledao a na trošak poreznih obveznika kojima je to potpuno drugi dan bilo svejedno.

ili jeftinija verzija

” Potpuno nevažnoj grupi od važnih ljudi”

I vi mene zovete ogorčenim – white people

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-