BRISANJE MOJEG KOMENTARA U NOVOM LISTU

Posted by Pas at 18/10/2010

Category: RI-ROCK

Dana 17.10.2010 godine na ovom linku http://www.novilist.hr/Scena/Mozaik/prica-o-fitu-rijeci-i–BBonom-on.aspx ostavio sam komentar na članak o premijeri filma o riječkoj grupi FIT koja je održana u riječkom kinu ART.

U članku koga je potpisala izvjesna Danijela BAUK naveden je netočni podatak u svezi grupe FIT.

Najme; u spornom članku naveli su da je DEAN BENZIA (inače ex bubnjar grupe Rađanje) bio prvi bubnjar grupe FIT što nije točno niti to odgovara istini. Prvi bubnjar grupe FIT bio je DEBEUC (valjda sam napisao pravilno) više se e sjećam njegovog prvog imena.Ovo se već ponavlja više puta i sa time se u javnost šalju krive i netočne informacije, u svezi RI-ROCKA i njegove povijesti. Izgleda da je u Rijeci folklor “slučajno zaboravljanje” ili pak nepoznavanje materije o kojoj se piše.Osobno mislim da je ovo drugo u pitanju , jer za ono prvo smo se već uvjerili da je istina. Na taj način oštećeni su i obespravljeni mnogi Riječki rock glazbenici koji su jednostavnim neznanjem i nepoznavanjem činjenica jednostavno izostavljeni iz građe RI-ROCKA.

Čak i portal www.RI-ROCK.com ne raspolaže sa točnom informacijom, već je i tamo izostavljena. U nedavnom razgovoru sa jednim veteranom riječke rock scene (iz kraja šezdesetih i početka sedamdesetih godina) jedan poznati učesnik,  rekao je  da tkz.vodič kroz riječki rock VRVI netočnim informacijama. Kako sam prema snimljenoj fotografiji  iz  NOVOG LISTA  u kinu ART, vidio u publici mnoge koji su se mahom tek onda rodili ili imali najviše 10 godina. Dužan sam se javiti da ovo ispravim kao netočnu informaciju,  a koja je (nadam se ) u tom dokumentarnom filmu o tom “FENOMENU”  valjda snimljena točno, jer bilo bi ružno, da su iz tog filma izuzeli svoga bivšeg kolegu bubnjara DEBEUCA sa kojim su zapravo i počeli svirati u Opatiji kao srednjoškolci. Nakon što sam ostavio komentar ispod tog članka “NETKO” ga je uklonio. Da se to ne ponovi napisao sam novi komentar i napravio screenshot da ga ovjekovječim. Nekome je jako smetao i nekog je napravio šarlatanom- pitam se samo koga,…tko bi mogao to biti a da piše za Novi List,…ma ne mogu se nikako sjetiti,…možda vi znate?

1 Comment

  1. Rue says

    mislim da ja znam koga…ali ne smijem reć. buju me proglasili malčice neuravnoteženom individuom, a meni se ne da raspravljat da nisam taj tip osobe, već da sam samo ispred svog vremena i da gledim trećim okom.

+(reset)-
+(reset)-