ČEMU SLUŽI OIB ? – NIČEMU

Posted by Pas at 28/09/2015

Category: SATIRA

oib

OIB izgleda sasvim bezazleno, desetak brojki poredane u jedan veliki broj kojega nikada niste pročitali kao jedan broj, već ste nabrajali znamenke. Npr nikada vaš OIB nekom službeniku niste pročitali ovako: 7493002852 sedammiljardičetiristodevedesetrimilionadvijehiljadeosamstopedesetdva.
Vjerojatno se pitate koji mi je kurac da pišem o OIB-u?, E pa moram vam riješiti tu misteriju.
Dakle na you tubeu sam skupljao donacije za jedan specijalni fotoaparat i nakon čitavog niza peripetija oko toga, kako i gdje ga kupiti – kupio sam ga u Hong Kongu, odnosno kupili su mi ga , jer ja do te trgovine iz fotelje moje sobe, nikada ne bi stigao, čak ni putem interneta.Potpuno inkognito trgovina koju možeš samo naći ako poznaješ Hong Kong i ako ideš – pješke.
I tu počinje ova priča..
Kako od doba Jugoslavje nisam nšta uvozio preko granice, a niti nisam imao sa carinom posla već 28 godina, sve me je to malo zateklo, jer promjenila su se pravila igre. Mi smo u EU a to više nije zajebancija, ne možeš ti više brajko platiti samo carinu i PDV, ma jok,..
I tako da bi nešto uveo – moraš imati EORI broj. Bez tog broja ne možeš uvesti ni kurca ni palca. Ispuniš formular sa brdo podataka i OIB.
Ne kužim,..koji će im kurac moji podaci kad imaju moj OIB. Jel tako ?
Pa u OIB-u sve piše, ko mi je mater ćaća, koliko pušim dnevno, serem , jebem, jedem, koliko trošim i šta imam, ma nema više zajebancije, ..e moj brajko tu je OIB, nema mile lale…
E pa nije,… i sad se moramo vratiti na početak SPINA ili ti proguravanja OIB-a u saborsko čitanje i njegovo prihvaćanje.
Sjećate li se priče o OIB-u?
Kako su nas mudro nasamarili, sa tom pizdarijom zvanom OIB – koja to najvjerojatnije uopće nije.
Taj broj jednak je onom iz Aušvica, imate ga samo vi i kao takvi ste registrirani – ali gdje. Tako je jebeno složen da nema veze sa ničim,..ili možda ima. Recimo ja sam JMBG znao napamet.. a puno je duži – 16 brojki
Dakle građani su dali svoj blagoslov tom broju, koji će ih konačno riješiti čekanja po raznim šalterima i sakupljanja raznih potvrda – je,.. moj kurac.
Onaj koji mora jurit za potvrdama jer mu nešto treba , OIB si može nabiti u dupe. Zajebali su nas krasno, pikirajući na našu nadu, kako više nećemo morati juriti po šalterima , čekati red, lupati glavom o vrata raznih referenata.Ništa se od toga nije ostvarilo – ALI…OIB je prošao,…
Kamo?
To još za sada nećemo saznati.
OIB je prvi korak do totalitarnog sistema, koji vam njuška i vaš šupak kako bi znali da niste pojeli nešto što ste im sakrili.
EORI – što je EORI broj?
EORI broj je još jedan u nizu sistemskih brojeva koji vas prati što ste sve kupili i uveli iz inostranstva i uredno se šalje u Brisel u njihovu bazu podataka, da bude još bolje čak vas pitaju da li želite da vam javno na njihovim internet stranicama objave ime i prezime i što ste uveli.
I tako neki Hans Messeršmit iz Švapske nam pokrajine ŠtumfireroberštajnerŠtrase zna kako sam ja u Hrvatsku uveo foto aparat. U totalitarnoj Jugi u kojoj je iza 22 sata navečer Srpska JNA uvodila policijski sat i nisi smio upaliti svijetlo svih 40 godina – toga nije bilo, posebno smo bili sjebani mi Hrvati, mi nismo smijeli ništa, ne znam uopće kako smo preživjeli i sve to bez OIB-a, a znalo se je – SVE i što imaš i što nemaš.
I tako danas već skoro desetak godina OIB živi uz nas i nitko, ali baš nitko ne kuži da taj broj ne služi za ništa osim za samog sebe
– OIB molim, kaže žena na šalteru, valjda joj treba, jer bez toga ne možeš ništa.
Koji kurac rade sa OIB-om?
Nama je to samo desetoroznamenkasti broj i ništa više. Pogodnosti nema, jer da ima, ne bih trebao, za dopunsko zdrastveno osiguranje, najprije od čekati red na poreznoj upravi, da nemam prihoda, zatim otići na zavod po potvrdu, da nisam od njih primao novčanu pomoć. Za koji sam kurac uopće išao na poreznu, ako oni ne znaju da nisam primio novac od ZZZ i treba im takva potvrda. Pa ne baca ZZZ novac pred kućna vrata u dvorište ko raznosači novina u Americi. Pa šta ne pogledaju u OIB – tamo im sve piše, tako su nam barem prodavali priču, dok OIB nije usvojen u Saboru RH. Nevjerojatno kako su nas zajebali jeftinim trikom. Za teoriju zavjere u ovoj zemlji ili napraviti istu, ne moraš se ni truditi biti pametan, dovoljno je da kad kopaš tunel usred prometnice do bankovnog trezora , obući radničku reflektirajuću radnu odjeću, znak kopa se na cesti, jedan kompresor par lopata i jedan u civilnom odijelu koji kao nadgleda radove sa nekim papirima u fasciklu i nitko te ništa ne pita – jebote ne treba ti čak ni OIB. Ljudi prolaze i misle,..pa opet se kopa neki kurac..
I za kraj , možete li se sjetiti jedne praktične činjenice vezane za OIB – ne možete, naravno da ne možete, jer to i nije napravljeno da bude praktično- i kreten kuži da to služi nečem drugome.
U stvari kreteni ne kuže ništa, ima ih jako puno. Prema nekim statističkim podacima iz popisa stanovništva kretena ima preko 4 miliona i svi imaju OIB.
I tako idem ja po Korzu vraćam se sa carine i sretnem jednog frenda kojeg nisam vidio 100 godina.
Ej bok – dobaci frend
Bok, odgovorih nesigurno
To sam ja – kaže frend
Sjećaš me se?
Ne, odgovorih i gledam u njega tražeći po memoriji najsličniju facu koju poznajem ili se je barem malo sjećam

Imaš OIB
????? Nemam OIB
Neeeemaš OIB,.. začuđeno sam ponovio u nevjerici
Onda to nisi ti, ajd bok
Ti ćeš se meni šetati okolo bez OIB-a
Provokator jedan.

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-