ČUDNO

Posted by Pas at 21/03/2010

Category: RAZMIŠLJANJA


Jednoj stvari sam se oduvijek čudio – a to je ulazak Hrvatske u NATO i ulazak Hrvatske u Eu-ropsku uniju.Prvo što sam primjetio što je naša zemlja uvijek u slučaju rata i savezništva bila na krivoj strani.Moje mišljenje o NATO savezu nije ni malo dobro i pozetivno i mislim da bi pod svaku cijenu trebali ostati izvan toga.Možda su Slovenci uvidjeli grešku, pa nam prijateljski onemogućuju ulazak, da se ne zajebemo kao i oni.Pa ustvari gledajte to ovako – mi više  uopće nemamo svoju vojsku.Ameri će nam dati svoju.Ne treba im više 3 svijetski rat.Oni će mirno i legalno ušetati u našu zemlju pod izlikom -SAVEZNIKA.Vojsku ćemo totalno ukinuti.Ista je stvar i sa EU-ropskom unijom, ali to je ipak još čudnija situacija.
Evo, npr. zamislite sebe kako kupujete nove cipele, novu košulju , novo odijelo, odlazite kod frizera, kupujete neki skupi parfem itd ..spremate se otići na maturalnu zabavu …ali ne vašu nego tuđu.ALI, još nije ni sigurno hoće li biti maturalnog plesa i zabave.Jer, to moraju odobriti i razred, i direktor i roditelji.No vi ste prije toga  u vašem skromnom siromaštvu potrošili pun kurac love zadužujući se u ime nečega o čemu odlučuju drugi ili  svi – a ne samo vi.Drugim riječima imamo predpristupne dogovore – pregovore, trošimo brdo novaca na razna službena putovanja, reprezentacije, ugošćavanja raznih dužnosnika, štampanje raznih propagandnih plakata i letaka, dokumenata, službena putovanja, dnevnice,prevoditelji – gotovo stotine milijuna eura – za što?… da bi na kraju na referendumu narod rekao – NE.
Čudno, zar ne. Zar ne bi najprije trebali biti primljeni, pa da onda narod ode na referendum – pa ako DA onda ovo što rade sada OK – a ako ne, NIŠTA. I tako novci ostanu u kasi, kako bi se iskoristili u prave svrhe (a bogme ima ih dosta).
Dakle što možemo očekivati od referenduma – samo ne fer rezultate, koji su već unaprijed poznati.Lažiranje rezultata i manipulacija.Uopće ne vidim ništa dobro, ni pozetivno ulaskom Hrvatske u EU-ropsku uniju jer i sam naziv nam kaže, da je ropska – znači da ćemo biti pravi ROBOVI – ali ne bilo kakvi već EU-ROPSKI.Zar nije glupo da nam netko ovdje napravi bazu za proizvodnju određenog artikla i onda kad Unija rikne ili želiš izaći iz nje – više neće biti ničega u zemlji niti za jest niti za  radit – samo krizanteme, koje će Hrvatska masovno uzgajati za svijetsko tržište.Nećemo više imati ni krave , ni kokoše, ni pšenicu, ni krumpire – jer će za to biti zadužena neka druga zemlja, a mi ćemo snifat KRIZANTEME.
I jednom kad to stane nakon 10 godina – znate li koliko vremena će proći, da stanemo opet samostalno na noge ?
– čitava vječnost- a što ćemo jesti do tada – KRIZANTEME?
A vodu koju sad imamo “na pretek” kad je pokupuju ovi što znaju šta rade iz Unije – nećemo moći piti ni vlastitu vodu – jer neće biti naša – jebi ga pristali smo na to – u predpristupnim pregovorima, a ugovori se moraju poštovati,a ako ne, onda je tu NATO vojska – po našim ulicama, koja će se pobrinuti za poštovanje ispunjenja ugovornih obveza – a naša vojska neće ni postojati, da se odupre tome.Jer smo je ukinuli.
Kaže jedan moj frend, ma šta jedan – svi to kažu: Boli me kurac za to, onda me više neće ni biti, pa me nije za to ni briga.
No dragi moji , ali što ako se ponovo rodiš tu – baš u Hrvatskoj,u Rijeci, kome si ostavio ovo što si umjesio- pa SEBI i svojoj djeci.Zaslužuju li ona to, imaju li ona pravo živjeti barem toliko dobro koliko si živio ti? Ne sjećaš se, kad si otvorio špinu i potekla je čista bistra voda iz Riječine i uzeo si čašu i otpio gutljaj, a ostatak si prolio i zatim napravio ..aaaaahhhh.
Da bila je dobra, baš mi je pasala – razmišljaš tiho u sebi, dok odlažeš čašu na sudoper.
E pa jebi ga prijatelju, nažalost ostati ćeš još živ u to vrijeme, kad će ti to biti živa uspomena i samo USPOMENA !
A otvaranje špine – to će biti pravi smijeh.Unuci će te pitati:
Nono ča to delaš?  ča je to ča obrnjevaš v ruke?
A ti ćeš reć;  To ti je špina mona bedasta!
A ča je to špina?..
To ti  je kade voda gre vanka, kad opreš ovaj ventil.
Voda kakova voda??!! ..
Ča ti je to voda nono?

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-