DNEVNIK AUGUST 2021 – 16.08.2021

Posted by Pas at 16/08/2021

Category: RAZMIŠLJANJA

Inferno u Floridiji, uslijed prekomjernog korištenja električne energije, izazvao je i nestanak struje, a vrućine su napakostile i plodovima lokalnih poljoprivrednika, kao što su limun, naranče i grejp. Nemogućnost rashlađivanja klimatskim uređajima rezultiralo je nesvjesticama i napadajima panike kod starijeg stanovništva. Gradski trgovi i parkovi zjapili su prazni, a drveća su posivila od žege. Oni najpesimističniji boje se kako je Floridia znamen onoga što nas sve čeka.

– U svojih sedamdeset godina nikad nisam ovako nešto doživio. Uključio sam sve tri klime koje imam u kući, a istovremeno sam strahovao da će vrućina razbiti stakla na prozorima. Sakrili smo se u kuću kao da je vani kuga – kazao je Nino Bascetta, umirovljeni stanovnik Floridije.

Prema podacima koje je prikupilo Vatrogasno operativno središte Hrvatske vatrogasne zajednice, u razdoblju od 21. lipnja što je bio početak glavnog napora protupožarne sezone, do 12. kolovoza 2021. godine zabilježeno je 1175 požara otvorenog prostora dok je u istom razdoblju 2020. zabilježeno 806, što je povećanje od 45,78 %.

U prosjeku u Augustu 2021 imali smo svaki dan potres iznad 6 Richtera a od toga su 6 potresa iznad 7 Richtera a mnogi su namjerno umanjeni danas je mjesec na 55% osvijetljenosti i imamo potres od 6.9 odnosno 7.2 Richtera

 

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-
العربية العربية 简体中文 简体中文 Hrvatski Hrvatski Čeština‎ Čeština‎ Dansk Dansk Nederlands Nederlands English English Français Français Deutsch Deutsch Ελληνικά Ελληνικά Magyar Magyar Italiano Italiano Македонски јазик Македонски јазик Norsk bokmål Norsk bokmål Português Português Română Română Русский Русский Slovenščina Slovenščina Español Español Svenska Svenska Türkçe Türkçe