DNEVNIK AUGUST 2021 – 16.08.2021

Posted by Pas at 16/08/2021

Category: RAZMIŠLJANJA

Inferno u Floridiji, uslijed prekomjernog korištenja električne energije, izazvao je i nestanak struje, a vrućine su napakostile i plodovima lokalnih poljoprivrednika, kao što su limun, naranče i grejp. Nemogućnost rashlađivanja klimatskim uređajima rezultiralo je nesvjesticama i napadajima panike kod starijeg stanovništva. Gradski trgovi i parkovi zjapili su prazni, a drveća su posivila od žege. Oni najpesimističniji boje se kako je Floridia znamen onoga što nas sve čeka.

– U svojih sedamdeset godina nikad nisam ovako nešto doživio. Uključio sam sve tri klime koje imam u kući, a istovremeno sam strahovao da će vrućina razbiti stakla na prozorima. Sakrili smo se u kuću kao da je vani kuga – kazao je Nino Bascetta, umirovljeni stanovnik Floridije.

Prema podacima koje je prikupilo Vatrogasno operativno središte Hrvatske vatrogasne zajednice, u razdoblju od 21. lipnja što je bio početak glavnog napora protupožarne sezone, do 12. kolovoza 2021. godine zabilježeno je 1175 požara otvorenog prostora dok je u istom razdoblju 2020. zabilježeno 806, što je povećanje od 45,78 %.

U prosjeku u Augustu 2021 imali smo svaki dan potres iznad 6 Richtera a od toga su 6 potresa iznad 7 Richtera a mnogi su namjerno umanjeni danas je mjesec na 55% osvijetljenosti i imamo potres od 6.9 odnosno 7.2 Richtera

 

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-