GRUPA “KNAP” IZ RIJEKE

Posted by Pas at 24/03/2010

Category: RI-ROCK

Grupa KNAP (iz Rijeke) svirala je nekakav rock koji je bio takav kakav je bio, ali vezalo nas je to što smo svi zajedno voljeli grupu AC DC.Tokom prijašnjih njihovih nastupa znao bih se priključiti na bini dok su svirali njihove pjesme.Došli smo tako i na ideju da napravimo bend, odnosno da ja budem njihov vokal umjesto dotadašnjeg Vugija (Vugrinović).
Ja sam u to vrijeme imao prostor za vježbanje u staroj i ruševnoj školi Lovran.Vježbali smo na prvom katu koji se  je još držao skupa u punom smislu riječi.Cijela je zgrada bila u totalnom raspadu.
Nakon što smo se dogovoorili i nakon što su mi pokazali njihove pjesme, ja baš i nisam bio oduševljen vještinom komponiranja tih pjesama,a o tekstovima da i ne govorim.
Iako je bend u sasatvu, Igor Stevanović – gitara,  Orijen Modrušan – gitara, Arđeo Jovanović – bubanj (a tko nam je u to vrijeme svirao bas  – više se ni ne sjećam ) odlično svirao i imao zbog tih gitara neki dobar grif, kreativni dio im baš nije išao.Ja sam tad preuzeo taj dio na sebe i počeli smo vježbati neki rock ala AC DC .Nije nam baš išlo dobro. U to vrijeme izašao je nekakav natječaj od televizije Zagreb za neke nove talente i u bivšoj radio stanici na Kozali upriličili su nekakvu audiciju,Prijavili smo se kao grupa KNAP i to nam je dalo malo poleta u radu. No nažalost bez ikakvog rezultata, koji bi nas pomaknuo sa mrtve točke.Na kraju je taj natječaj odgođen i sve se je nakon toga srušilo u vodu.Ostali smo dobri prijatelji i još i danas često kad se sretnemo rado popričamo. Od članova grupe KNAP kasnije je raznim rošadama nastala današnja grupa GRAD, koja iza sebe ima nekoliko službeno izdatih CD-a.

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-