HOLLYWOOD

Posted by Pas at 21/03/2010

Category: RAZMIŠLJANJA


Ovo sam već dugo planirao napisati .No, tema je tako opširna i teška za obraditi, tako da zapravo i neznam jesam li joj uopće dorasao – iako izgleda banalno i nevažno.
Većina ljudi, Hollywood doživljava kao mjesto za zabavu zajebanciju i prosperitet glumaca ili filmske industrije, blještavila i bogatstva filmskih diva i heroina. Tako sam i ja mislio godinama, a onda sam sasvim slučajno jednog dana bez da mi je itko to rekao ili mi skrenuo pažnju na to primjetio nešto vrlo neobično.
Gledajući neke filomove (a pogledao sam ih na tisuće) primjetio sam genetičku sličnost između poznatih glumaca. Onda sam pomislio, s obzirom da se radi o vrlo poznatim glumcima, da je to puka koincidencija.
No čim sam više filmova gledao, počeo sam to primjećivati sve ćešće i češće.

Sjećate se vi, koji ste sad već i malo stariji poput mene, ali i oni stariji od mene (ja sam godište 1960) filmova James Bond-a i svih onih naprava koje su “izmislili” za potrebe tih filmova. Onog njegovog čuvenog labaratorija iza nekih sakrivenih vrata.
Sjećate li se kako smo se smijali i vikali “Ma daj ovo nije normalno”  i cijelo bi kino zavijalo od smijeha i možebitnog pretjerivanja, nakon što bi se Bond nekim čudnim patentima izvukao iz svake situacije u kojoj bi normalan čovjek- poginuo.
Nakon završetka tog filma još bi danima pričali o “forama” iz filma, smijući se kakve pizdarije sve nismo vidjeli, ali svaki James Bond bilo bi dočekan sa pravim nestrpljenjem i to baš da vidimo što su ovoga puta izmislili.

Ali ako danas pogledamo u današnju stvarnost koja nas okružuje u tehnološkom smislu, gotovo pa sve te “stvari” su već u svakodnevnoj upotrebi, a svaki današnji klinac koji ide u osnovnu školu ili čak vrtić – bolje je opremljen od samoga James Bond-a.

No nije James Bond više ni toliko zanimljiv  i “in” koliko današnji Science Fiction filmovi koji se prikazuju i tehnologija koja je u njima upotrebljena ili prikazana.Hollywood nas sve više i više priprema psihički, na vizuelan način i na ono što slijedi i što se više ne  čeka dvadeset godina  i više, da bi to stiglo na police dućana ili u civilnu upotrebu, već je to u dućanima u roku od dvije tri godine.
Sjetite se samo mobitela, kad su se prvi put pojavili na filmskim platnima, odnosno u reali Holywooda tko je ikada pomislio da ćemo za tri četiri godine imati svako svoj mobitel ili kompjuter iz Enterprize-a po kojem je kopao Mister SPOCK.

Ali ono što mene brine u cijeloj tokj priči (da ne kažem industriji) nije to što nam tehnologija svakodnevno “donosi” ,već stvari i događaji koji se dešavaju na platnu a koji uopće ne djeluju kao neki SF već me zapravo plaše.Osječćam da su one tu ali da ih nismo svijesni ili su sakrivene od nas, kao dobro čuvana tajna.

S obzirom da je u Hollywood-u u pitanju ogroman novac, kojeg je teško usporediti sa bilo čime na zemlji, pa čak i sa prodajom nafte vjerovatno vlasnici Hollywodda imaju odriješene ruke raditi što ih je volja ukljućujući i kloniranje ljudi odnosno genetski inžinjering.

Znate li da je rušenje WTC-a u New Yorku intezivno prikazovano u Hollywood-u od 1987 godine znači 14 godina prije. Te podsvijesne poruke, koje su nam slali režiseri raznih filmova, na tu temu kroz radnju više stotina filmova nisu za odbaciti, jer su nas oni podsvijesno priprenmali za takovo nešto.

Vjerovatno nikada niste primjetili da gotovo na svim satovima koji su unutar kadra snimljeni (zidnih satova u kući i na željezničkim stanicama , aerodromima, i podzemnim željeznicama, brodovima, ručnim satovima kakda glumac pogleda na sat) kazaljke sata su uvijek bile namještene na  9 sati i 11 minuta, ili 11 minuta do 9, ili 11 sati i 9 minuta , ili 9 minuta do 11 sati – što nam uvijek daje jedan te isti broj  911 ili simbolično prikazuje – datum kad su srušeni neboderi u NewYorku.
Da bi vidjeli i druge znakove vezane uz rušenje tih zgrada u New Yorku, preporučam vam da pogledate dokumentarni film “911 in Hollywood” kojeg možete besplatno skinuti na internetu (poguglajte malo) a usput bih vam preporučio da posjetite stranicu www.hollywoodinsiders.com gdje besplatno možete skinuti DVD ili divx format  filmove o ovoj temi, ali i drugim tsličnim temama, od kojih se nakon što ih se pogleda,  čovjek se dubo ko zamisli   nad svakodnevnim životom kojega živite, misleći da je to što vidite oko vas sve – a ni neznate što se oko vas zapravo događa.

Vjerovatno neznate ni ovaj podatak, najme – Stanly Laurel ili poznatiji pod imenom STALIO (iz poznatog komičarskog dueta STALIO  OLIO iz doba nijemog filma u Hollywoodu)bio poznati komičar i glumac koji nas je nasmijavao svojim grimasama i doživljajima uz svog debelohg frenda Olija – je zapravo otac Clint-a Eastwood-a. Pogledajte tu nevjerovatnu sličnost.

Clint Eastwood to nikad a nije komentirao ali ni demantirao. Najme Stanly Laurel bio je poznati Hollywood-ski ženskar i jebač, koji je imao sex sa nekoliko tisuća partnerica u i izvan Hollywooda.
E, sad kad ste to provjerili sa vašim okom sokolovim, evo vam još jedan kuriozitet vezan uz Clinta Eastwooda.
Pogledajte njegove filmove iz doba kad je snimao kao mlad glumac kaubojske filmove  u režiji Sergia Leone-a
a zatim njegov izgled usporedite sa izgledom glumca Huge Jackman koji se “proslavio” serijom filmova pod nazivom X- man.

Koincidencija??? Samo sličnost???

Evo vam još nekoliko bubiica u uho koje sam primjetio i uopće nisu beznačajne.

Usporedite izgled Roberta Redforda  sa izgledom Brad Pitt-a.
Usporedite izgled Judge Love-a sa izgledom  Clarc Gable-a
Usporedite izgled Bruca Willisa sa izgledom Ben-a Gazzare-a

Takvih primjera, mogao bih vam nabrojiti jako puno.
Da li je to samo koincidencija  ili vješto izveden genetski inžinjering, prosudite sami , da li takav poduhvat donosi Hollywood-u više novaca, veći interes ili bi sa takvom radnjom bili u gubitku???

Vjerovatno ste primjetili još jednu caku, no ona nema veze sa ovim inžinjeringom već služi upravo zato da bi se prikrila ova realnost.
O čemu se zapravo radi ?
Da li vam se je u posljednje vrijeme desilo, da gledate film sa Tom Cruis-om ili Brad Pitt-om i da tek negdje u sredini filma skontate da to nije on, već gotovo njegova djelomično velika replika – odnosno sličnost.
Prvo što sam primjetio kod takvih filmova je, da nikad na početku filma ne piše tko je u glavnim ulogama, već tek na kraju.
Zatim glumce se non stop snima iz kuta i daljine, koji te glumce kod vas (u vašoj podsvijesti) čine za one koje mislite da jesu.
Kadrovi traju neobično kratko ili su snimani sa smanjenim svjetlom.Laiku koji ne poznaje dobro glumce već samo površno( a takvih ima najviše) čini se da gleda film sa poznatim glumcima – a kad ono samo čista sličnost,
Tek nakon što kamera “uhvati” glumca i tkz. drugog kuta, shvatiti ćete da je u pitanju samo glumac koji jako sliči originalu. Tri najviše upotrebljene vrste zamjenskih originala su glumci koji sliče na Brad Pitt-a, Tom Cruis-a i Ben Affleck-a.

Ipak ponekad mislim, da nam režiseri po skriveć, kroz neki sadržaj pokušavaju otkriti – zamaskiranu istinu o događajima koji su se dogodili ili koji se događaju ili će se pak – tek dogoditi.
Najviše stvarnih stvari i detalja,  upravo je sakriveno u crtanim flmovima za djecu, pa ćete pažljivijm gledanjem otkriti skrivene poruke ili radnje, koje su primjerenije odrasloj osobi, nego djeci a prikazani su upravo kroz zajebanciju i smijeh.
Ali uopće nisu smiješni već vrlo ozbiljni.

Poneki filmovi su toliko opasnog sadržaja, da se uopće čudim kako su snimljeni, a da se pri tome režiseru nije dogodila saobraćajna nesreća, usred pustinje, na cesti širokoj 10 metara, usred bijela dana, pri odličnoj vidljivosti i super sigurnom automobilu.

Zadnja stvar, koja je ostavila trag sumnje, je smrt Hollywoodskog režisera Stanley-a Kubrick-a,  a da se nitko od bližih suradnika ili supruge pokojnog režisera nije u svezi toga oglasio ni za ni protiv mogućeg tajnog ubistva tog poznatog režisera koji je Illuminatima dva tri puta zajahao vrat bez znanigh posljedica po njegovo zdravlje.

Koliko vam je poznato ili možda nije, Stanley Kubrick osim što je sudjelovao u snimanju lažnog spuštanja na Mjesec
60-tih godina za CIA-u i NASSA-u, snimio je nekoliko filmova škakljivih tematika jedna od njih je i Paklena Naranča a drugi je svakako remek dijelo otkrivanja Illuminaia i njihovod obreda SEX MAGIJE u poznatom filmu “EYES WIDE SHUT “(Oči širom zatvorene) kojeg ako niste pogledali svakako pogledajte, a u kojem su  glavne uloge igrali Nicole Kidman, Tom Cruise i naš glumac Rade Šerbeđija.
Film levitira na opasnim činjenicama i pun je simboličnih poruka .
Evo što se je desilo sa režiserom Stalley Kubrick-om.

Četri dana nakon što je završio sa rezanjem filma i prezentacijom grupi Warner Bros. Studios, Stanley Kubrick pronađen je mrtav u svojoj kući.Umro je navodno od srca.Što nije teško postići nekome tko ga se želi riješiti. Stanley Kubrick bio je na listi CIA-e za odstrijel,  još od završetka snimanja lažnog spuštanja na mjesec,  o čemu je i snimljen dokumentarni film The Dark side of the moon, u kojem su govorili o tome kako su ubijeni svi učesnici snimanj tog filma.
Interesantno je da je i grupa Pink Floyd svoj album upravo nazvala tako.
Što su nam dečki sa time željeli reći još krajem sedamdesetih godina?

Postoji čitav niz detalja u fimu EYES WIDE SHUT koji su vrlo značajni – da bi mogli razumjeti film uopće, no morate znati da je fim nanovo rezan i da verzija DIRECTOR CUT nikada nije ugledala svijetlo dana.Kubrick je umro, a film je dosnimljen bez njegove prisutnosti.Svi originalni kadrovi koje je režiser htio obznaniti u svojoj zamisli, zamijenjeni su drugim kadrovima i sekvencama. Jedan od glavnih stvari u filmu, je dolazak ili ulazak Toma Cruis-a u veliku kuću (villlu) u kojoj se održava SEX MAGIJA, a čije kadrove prati muzika RUMUNJSKE PRAVOSLAVNE MISE svirana /pjevana – NAOPAKO.  Znači imamo svetu misu koja je svirana naopako – SOTONSKA  MISA (obratno od božje, svete mise).Poslušajte ovdje ispod tu verziju.

U zadnje vrijeme iz hollywooda je izašlo, mnogo filmova, koji u sebi sadrže poruku ili poruke  koje je netko vješto umetnuo i zamaskirao u radnju filma, a koja je djelomična ili potpuna istina. Ponekad se služe izmišljotinama i maštom, ali zapravo iza svega stoji prava istina, nečega što se upravo dešava, ili će se desiti. Nažalost, od čovječanstava se kriju mnoge stvari, koje se po meni, ne bi trebale sakrivati, no netko ih sakriva upravo zato da bi mogao manipulirati ljudima i držati ih u robovlasničkom odnosu, nudeći im materijalnu dobit ,koja zapravo nije ništa veća nego što je bila u doba kmetova i vlastelina, čak je i manja, jedina razlika je u tome što su se vlastelini brinuli oko svojih kmetova – oko njihove prehrane i odijevanja, a danas to ljudi (moderni robovi) moraju činiti sami.
Sve što dobiju, vrate nazad gazdama koji im prodaju, struju, vodu, hranu, odjeću i gomilu bespotrebnih stvari koje ih drže fokusiranima na njih  (te stvari) kako ne bi gledali ili progledali oko sebe i ne primjete stvari koje su bitne. Jedna od tih je Hollywood. Ne bih ovo nazvao pizdarijom.Ovo je vrlo ozbiljno, previše da bi bila pizdarija…..

1 Comment

  1. mrgood says

    Nekoliko puta sam citao ovaj post, i nisam ovo primjecivao u filmovima, ali od sada cu obratiti paznju. Bas me ovo zaintrigiralo, malo cu ovo istrazit

+(reset)-
+(reset)-