HRVATSKA TRAŽI ZVIJEZDU-IZVRSNA MAJA MALIĆ

Posted by Pas at 11/04/2010

Category: HTZ

Ovu sezonu ne pratim emisiju Hrvatska traži zvijezdu iz već poznatih razloga koje sam naveo u članku/postu  “Fantastični Mr.Fox”. U korist tome išao je na ruku i izlazak Radmanice iz emisije kao člana žirija.
Najme na prošlim kvalifikacijama, primjetio sam da joj je vrlo neugodno, zbog načina na koji su kandidate zajebavali Fox i Toni Cetinski. Razumijem zajebanciju do jedne točke i to do one – kad to prestaje biti zajebancija i krene na zlo. Upravo se je to i desilo. Ako netko nezna pjevati, kažeš mu da ne zna i otkantaš ga bez puno priče i raspravljanja , a ne pitaš ga da pjeva (tuli do kraja) pa ga nakon toga žicaš, da otpjeva još jednu pjesmu – to je bolesno, prepotentno, preseravanje i demonstriranje moći.

Susreo sam jednog kolegu glazbenika iz Rijeke, koji je primjetio da ove godine ne pratim na svojem blogu  HTZ i upitao me je kako to. Objasnio sam mu detalje, na što mi je on rekao da su ove godine pjevači puno bolji. Nakon što smo se rastali i otišli svaki svojim putem i poslom, moram priznati da mi je stavio crva u glavu, koji me je počeo gristi i tjerati i raspirivati znatiželju u meni – jer dobri pjevači su rijetkost – a naročito u ovakvim emisijama.
Nisam odolio i otišao sam na službene stranice RTL-a i najprije pogledao kandidate okom iskusnog urlatora, zatim pročitao kritike i pohvale pa poslušao tkz.favorite Kim i Petra, no to nema veze sa mozgom, Petar je totalni prosječni – standardni amater sa ceste, dok je Kim nezreli vokal, koji dok ga slušam, strahovito nešto nedostaje u koloritu i izričaju.
Nije to – to.
Iz čiste sam znatiželje, na YouTube kliknuo nasumce na još jednog kandidata Maju Malić i evo što se je desilo.
Krenuo je video, vidim curu (ženu) jače građe korpulentnu i čujem muzika svira uvod  i vidim cura pleše, pjeva no nesinhroniziran je bio video/audio, pa sam mislio da mi svira neka strana muzika u Firefox-u koja mi se je zakvačila slučajno sa nekim pop up prozorom,…no nisam je mogao pronači, zatim sam začuo pljesak i skužio da muzika i pjevanje stvarno potiču sa snimke Maje Malić iz studija HTZ uživo..
Maja Malić je pravi pjevač, jebi ga to imaš ili nemaš, sa guštom sam je pogledao i poslušao – prava profesionalka vrlo neobičnog suhog (lagano promuklog glasa) ali sa izvanrednim manevrom glasa pri pjevanju.Da nisam znao što je to  i da je netko uvalio dvije crnčuge u studio sa američkim automobilima , mislio bih da se radi o poznatoj Američkoj pjevačici soul ili ritam i blues struje.
Fantastično.
Izgovor engleskog je savršen, kretanje po stage-u, body move, ma sve, prava profesionalka.
Talent u pičku materinu.

Što se mene tiče možete tu emisiju slobodno zatvoriti , jer imate pobjednika – MAJA MALIĆ

No nažalost prošle godine imali smo sličnu ili možda istu situaciju sa Nikolinom i onom drugom curom koja je odlično pjevala pa nisu prošle. Za mene je prošle godine Nikolina Kovačić (ili Kovačević) bila definitivno pobjednik i ne samo to već mnogo više.
Eto zato više ne pratim te namještaljke i kuhinje i odlučivanje publike glasanjem.
Zašto bih ja morao imati mnogo glasača ili prijatelja, kakve to veze ima sa mojim talentom za glazbu ili pjevanje uopće.

Čitam na YouTube jednog krelca koji je Malićki ispod videa ostavio poruku da ne zna pjevati,..eto što više reći, ..i sa takvim ljudima da ova zemlja ide dalje, za tako nešto napisati moraš biti ili JAKO glup ili- ZLOČEST I ZAVIDAN!!!
Ma još smo i daleko stigli sa ovakvim kretenima, koji se mješaju svagdje pa i u pjevanje,ili ocijenjivanje pjevanja, jer to je kao ono,… samo otvaraš usta pred ogledalom,…e pa jebo te patak!
Stvarno odlazimo u kurac, maldi su tako sjebani u mozak da je to više za nevjerovat.
A možda da druge godine uvrstite i cajke u HTZ, mislim bilo bi prigodno, to je valjda taj nivo,..jesam li pogodio?

2 Comments

  1. Kontrola-leta says

    Maja je ovu pjesmu zaista slozila samo tako. Svaka joj cast, prvenstveno na vokalnoj izvedbi a onda i dalje, na vrlo prirodnom kretanju po bini i svemu ostalom.

  2. Kontrola-leta says

    Veceras nije bila nesto. Moze ona to puno bolje.

+(reset)-
+(reset)-