HTZ -DIGITALNI ZAJEB U ANALOGNOJ DRŽAVI

Posted by Pas at 30/04/2010

Category: HTZ

Već sam napisao da ne pratim emisiju HTZ i stvarno je ne pratim , najme od kad su uveli digitalnu televiziju, više uopće ne gledam –  televiziju, a to bi trebali napraviti i drugi, a ne da vas jebu kako god stignu.Npr. Italija ima i digitalnu i analognu televiziju, pa ko voli nek izvoli. Internet zadovoljava sve moje potrebe i znatiželje .

Krelci su od moje skupe televizije, napravili bezkorisnu elektronsku kutiju punu žica i otpornika koju da staviš pored kante od smeća nitko je ne bi ni pokupio , čak ni smetlari.A li i od videorekordera su mi napravili sranje tako da mi stan izgleda ko eko skaldište za odlaganje i zbrinjavanje opasnog otpada i zato ih ne jebem više ni 1 % ma ne bih kupio digitalni prijemnik niti da ga dijele gratis u TOWAR centru u Rijeci na kasi pri izlazu.Mogu vam reći da mi uopće ne nedostaje. Jebite se vi gore, još najbolje da  gledam one kretene iz Zagreba i sabora kako se krevelje i troše svoj mandat u onom saboru io da to još i plaćam ma da ne bi možda , … sabor da ,…ali za ovce i seoski turizam…

Htio sam zapravo napisati jedan osvrt na Maju Malić, koju sam pohvalio kako izuzetnog vokala, ali slušajući je kako recitira tu domaću glazbu,  dođe mi slabo.Najme, ona je jedan VRLO  specifičan vokal i odabrati pjesmu za nju od nekog hrvtskog izvođača, je prava noćna mora, nemoguća misija, ….Slušajući ju kako pjeva Maglu od Lisice palo mi je na pamet, kako se netko nije sjetio da toj curi da,  da pjeva neku pjesmu od Zdenke Kovačićek. Nezin (Majn) vokal je tako usko specifičan, da to već graniči sa onim – ma možemo li uopće reći da ona može otpjevati još nešto poput “Give it to me” iz prve emisije. Dvosjekli mač. Forsiraju se teme domaćeg repertoara, koji je tek –  ni u nastajanju. Tek su se sada počele pojavljivati pojedinačno pjesme i izvođači  koje su aranžirane poput onih inostranih glazbenih hitova , a pjevaju ih potpuno još nepoznati izvođači bez staža na estradi koji su nikli iz ovog glazbenog tla i koji će tek,  na taj način postaviti plodno tlo i platformu, na kojoj će se tek moći izgraditi nešto kvalitetno, što će moći parirati inostranoj produkciji i kvaliteti pjesama. Moram priznati, da u zadnje vrijeme čujem neke jako dobrepjesme i aranžmane  i slušajući ih na radiju pomislim na moment da nisu naše donmaće i moram prići bliže, jer je stil pjevanja ali i kompozicija totalno na drugom frontu(nivou) od dosadašnjih pjesama koje smo navikli slušati.No tu još nema kontinuiteta, a kad nastane, ..adio Huljići i hulje i ostale menstruacije domaće tkz.ELITNE glazbene estrade  ukljućujući i stare dinosauruse,  poput Josipe Lisac – koja je po meni odavno trebala zatvoriti svoju radnju, jer me ponekad podsjeća na singlicu koja svira na 33 okretaja umjesto na 45 .Užas, a nekad je  tako dobro pjevala, …sa grlom…

Vratimo se na Maju Malić,.. žao mi je vidjeti kad neko tako voli pjevati, određene stvari, a da ga se maltretira sa nekim domaćim  nobl pjesmama, kao nekih jako kvalitetnih autora ( kao što su o napravili večeras tematski Dino Dvornik ˛& Josipa Lisac).

Trebalo je curi dat na izbor, da izabere pjesme koje će pjevati. Koja je vajda maltretirati izvođača, da tuli razne stilovepjevanja,  pa nije ovo audicija za gaže ili bendove – koji će svirat na terasama hotela ili u nekom mjuziklu- kad su obje varijante DEAD.

Da nisam čuo Maju Malić kako pjeva “Give it to me”  nikad o njoj ne bih napisao ni retka, jer nije to sa tim usranim domaćim pjesmama nije  ni zaslužila. Prošlogodišnji kandidati bili su puno kvalitetniji od ovogodišnjih – to vidim tek sada.

Kad se sjetim puležanke Anđele Poljak, pa Nikoline, Zokija, pa Karle Belovari, ovi su naspram njih ko – mali turbo limač show.Dječji vrtić.

Sa guštom bih pustio Malićku da si zabere pjesme sama, zavalio se u fotelju i slušao šta mala zna. Ovo što su joj dali da pjeva je na uštrb Hrvatizacije RTL-ove emisije – a na štetu talenata, izvođača  i muzike, koji definitivno sa takvim pjesmama nemaju šta pokazati .To je muzika za mediokritete, a ne za jednog ritam i blues, ili soul vokala. I možda to i odgovara nekim pjevačima koji se tamo šlepaju da popune prostor između Kim Verson i Maje Malić i to je sve što tamo treba izdvojiti.Trebalo bi sad n akraju sakupiti te sve dobre iz svih emisija i napraviti super natjecanje, jer onda bi imali emisiju u kojoj definitivno svih 6 ili 8 kandidata znaju pjevati. Nemojmo zaboraviti – ipak je ta emisija REŽIRANA, htio to ti ili ne.Toni i ona (neznam kako se zove i savršeno me boli kurac za nju) i Fox samo su ukras i interaktivni

“žiri” koji na nagovor režije više ili manje seru i provociraju publiku. Ali kad Fox počne govoriti ocjene o pjevanju, pitam se da li  mu to šapće ili je stvarno takva truba za muziku, u što uopće ne sumnjam, jer on me podsjeća na tipa koji ima mnogo ploča koji je preslušao sve i svašta – ali ne zna o tome složiti dvije suvisle rečenice, a da ga glupani mogu shvatiti,… a  od prakse nema ništa, samo lajanje na mjesec po već viđenim šablonama. Ajmo se igrati stručnjaka i intelektualca,…Dosadno u pičku materinu.

3 Comments

 1. Kontrola-leta says

  Sta si se tako zakacija za Foxa? More bit da je covik naucija koju o glazbi i tonovima u toliko godina. Tako ljudi govore za Simona Cowella da nista ne zna, a jebiga ne da zna nego je zaboravija vise nego sta ce svi oni naucit. Ne mislin poredit Foxa i njega i ne govorin da ti ne znas sta pricas, da ne bi bilo zabune.

 2. Igor Kostelac says

  Ma nisam se zakvačio za Foxa nego nezna složiti dvije pametne…

 3. Kontrola-leta says

  E sa, nije da se nesto ubija o price, ali dikod slozi komentar na mistu. Ne faljiva
  bas nesto puno ka komentira nastupe.
  Nego lako za to ca su cure bolje i ovu i proslu godinu, nego sta ce ove godine
  morebit dobit oni mali Duje, glas mu je za 10, jos ka bi zna sta ce s njin bilo bi samo tako, a
  vako ga se cesce ima cut di reve, prije nego piva.

+(reset)-
+(reset)-