ILI, ILI….

Posted by Pas at 29/03/2013

Category: RAZMIŠLJANJA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suočeni smo sa gomilom informacija, koje nikada nitko nije provjerio, niti je to moguće. Upravo ta nemogućnost – provjera tih informacija, ljude čini frustriranima, ali zato je tu matematika, pa se znanstvenici zabavljaju matematikom, izračunavajući brojkama šta bi da bi i pustim udaljenostima i veličinama u svemiru, vjerujući u točnost njihovog rezultata. No matematika, kao što sam već rekao, nije egzaktna nauka, jer da je – ne bi bilo beskonačnih rezultata.

I tu matematika pada u vodu.

Matematičari se nisu jednom zajebali sa svojim proračunima u svemiru, već više puta, a  za otkrivanje svakog novog planeta, trebalo im je oko ili preko 100 godina.
Uvijek su prije tih sto godina, tvrdili da postoje samo oni planeti koje su do onda otkrili.

Zamislite dakle, u tim vremenima jednog Igora Kostelca, koji je tvrdio ili posumnajo da postoji, nešto što još nisu otkrili. Takav Kostelac, ili neki drugi Kostelac, bio bi naravno dežurna dvorska luda, a gomila glupana urlala, bi kako je on lud.

Jedna od najboljih stvari, koje sam ikad vidio u nekom dokumentarnom filmu, je jedan dokumentarni film, koji je pokazao i dokazao, da čovjek, nikada nije bio na Mjesecu.

Ne sjećam se točno naslova tog dokumentarca , ali znam da ga je snimio jedan poznati voditelj jedne TV emisije.

On je jednostavno ušetao, sa kupljenom ulaznicom u NASA-in muzej Apollo raketa i satelita, uzeo metar i šetao se unaokolo. Svako toliko bi uzeo metar i izmjerio nešto. To je primjetio kustos muzeja, pa ga je pitao što to radi.
Lik mu je odgovorio, da mjeri dimenzije izloženih stvari. Zatim mu je rekao,..kad ste već tu da li je to originalna kapsula, sa kojom su se astronauti spustili na Mjesec, na što mu je kustos potvrdno odgovorio.

Nakon toga, pozvao je kustosa da mu odgovori na još jedno pitanje i poveo ga do lutke, obučene u astronautsko odijelo i upitao ga.

 – Da li je ovo odijelo i oprema, koji su astronauti imali na sebi prilikom boravka na Mjesecu, na što mu je kustos odgovorio potvrdno.
Kako ne bi bilo zabune, čovjek je pitao kustosa slijedeće;

– Da li ste sigurni, da je to originalna odjeća i oprema, koju su imali astronauti na sebi prilikom spuštanja na Mjesec, ili je to neki umanjeni ili uvećani primjerak iste odjeće i opreme.
– Ne, odgovorio je kustos,..to je originalna veličina astronautske opreme i odjeće.

– Čovjek je izvadio metar i izmjerio obujam i širinu opreme odnosno astronautskog odijela i zatim ga je upitao:

– Hm, nešto mi nije jasno…
– Možete li mi odgovoriti, kako je moguće da je astronaut ušao ili prošao kroz okno kapsule obučen u to odijelo, kad je obujam te opreme i odijela znatno širi od otvora na kapsuli, a uz to još i nemoguće, da se dva astronauta sa takvim odijelom, smjeste u prostor u toj kapsuli. Taman i da je to moguće, rekao je.. ne bi ni na koji način mogli zatvoriti vrata ili okno na kapsuli jer je to NEIZVEDIVO.

Kustos je ostao zatečen pitanjem i rekao da ne zna ništa o tome.

Čovjek sa TV-a zatražio je njegovog nadređenog, da odmah dođe i objasni mu tu zagonetku. Nakon pola sata inzistiranja, došao je supervajzer sa dvojcom naoružanih stražara i zamolio ga da odmah napusti muzej. Čovjek sa TV inzistirao je, a odgovoru na njegovo pitanje, na što mu je viši činovnik NASA-e,odgovorio, da to nisu stvari koje bi trebale interesirati posjetitelja muzeja,te se ispričao i udaljio pod paskom da ima važan sastanak i da ako postoje nekakva pitanja da ih postavi pismeno.

U kratko: ČOVJEK NIKADA NIJE BIO NA MJESECU !!!

Ali ovo je samo uvod,za ono o čemu ću danas pisati.

Često gledam u Mesec prostim okom, dalekozorom ili teleskopom. Imam dobre okulare pa mjesec gledam uvećanjem od 200 puta što je prilično lijepo i jasno za nekoga kome je dalekozor bio, najboljee pomagalo za promatranje neba gdje se vide svi detalji.

Često gledajući Mjesec, razmišljam o njemu, ..o njegovoj veličini, daljini ili blizini. Kad gledam Mjesec, osjećam se posebno. Mjesec zrači posebnom mistikom. Može li ga netko izmjeriti – u praksi ne. Da bi nešto sa sigurnošću izmjerio, moraš biti u dodiru sa time. Osobno samo takve mjere priznajem – sve drugo je čisto neprecizno nagađanje.

Jesu li na s prevarili za veličinu Mjeseca, ili su nas prevarili za njegovu udaljenost, ili su nas prevarili za njegovu udaljenost ili veličinu, ili sve  zajedno,ili,..ili,…

Miljun ili pitanja i sumnji je u meni, kada gledam Mjesec. Jer budimo realni, samo dva tijela na nebu vidimo tako jasno i definirano – Sunce i Mjesec. Postoji li tajna oko njihovih veličina. Je li moguće da smo tako sjebano prevareni i da nas grupica organiziranih i povezanih «ljudi» jebe u zdrav mozak, već tisućama godina. Imam li ikakvog prava pomisliti na tako nešto. Ako uzmemo u obzir samo muzej od NASA-e, ..onda je moja sumnja opravdana.

Kako se nisam mogao pomiriti sa situacijom oko Mjeseca i onoga što nam je službeno posluženo kroz školski sistem i obrazovanje, tražio sam način da nekako logički dođem do nekakve bar ogledne veličine Mjeseca, koja bi njegovu veličinu potvrdila ili razvrgnula i pokazala da je Mjesec veći, mnogo veći, nego što su službeno rekli da je.

Zadnjih nekoliko mjeseci, za oko mi je zapelo nekoliko crteža (starijih crteža) na kojima su Sunce i Mjesec prikazani iste veličine. Povezao sam to sa pomrčinom Sunca i zaključio da Mjesec prekriva točno Sunce, ali je «nauka» rekla da je to zbog velike razdaljine pa da se stiče takav efekt da su iste veličine…ali slike (crteži)  Sunca i Mjeseca, o kojima ja pišem, su sa crteža masonslih liturgija, a svi znamo (znamo li?) da se masoni služe naprednim znanjem. Pa kako je onda moguće, da je netko tko ima napredno znanje, nacrtao Sunce i Mjesec iste veličine – jedan do drugoga. Ili je to samo slobodni umjetnički izražaj…????

 

sun moon

Nedugo iza toga, lutajući bespućima interneta, na jednom YouTube kanalu naišao sam na izuzetno zanimljiv sadržaj jednog lika, koji razmišlja poput mene, ili barem slično i koji je (ne znam na koju foru) došao do otkrića da tekstura na Zemlji, odgovara teksturi na Mjesecu, ili obratno, te je uz pomoć programa Google earth preklopom Mjesečeve površine preko Zemljine površine, pokazao svekolikom internetskom auditoriju, da je Mjesečev krajolik segmentalno isti kao i Zemljin krajolik, i da se konture točno preklapaju (Another Earth).

Zemlja sa istom udaljenosti kao i Mjesec 17000

Zemlja

Mjesec

Prema već poznatim i «naučno» dokazanim mjerama Mjeseca, tako nešto nije moguće, osim ako  Mjesec nije drugačijih ili večih dimenzija – a onda to u pitanje dovodi «službene» mjere Mjeseca koje su nam dostavljene – obrazovanjem u školi.

Kako ne bih sjedio skrštenih ruku i samo razmišljao, odlučio sam nešto poduzeti u vezi toga.
I tako gledajući sliku aviona, koji ispušta chemtrailse, došao sam na ideju da napravim jednadžbu, u kojoj ću izraditi omjer aviona kojeg gledam sa zemlje, na visini od 12 km i Mjeseca koji je udaljen 300 ili 400 i nešto tisuća kilometara.

Kako nisam mamtematičar, niti imam prema matematici ikakve ljubavi i interesa, potražio sam nekoga tko to voli i koji za to ima smisla. Netko voli muziku – a netko voli matematiku, a netko voli i jedno i drugo. Netko ima samo dobre ideje, ali kad to spojimo dobijemo vrlo kuriozitetne rezultate. Javila mi se je jedna gospođa koja mi je napravila izračune i postavila jednadžbu.
Uzeo sam nekoliko različitih visina leta, kao i nekoliko različitih dužina aviona, kako bi mogli dobiti srednju vrijednost veličine Mjeseca, ali samo pod uvijetom da se Mjesec nalazi na već službeno objavljenoj razdaljini…

Reziultat je bio šokantan, jer je ispalo da je Mjesec velik kao Zemlja ili čak veći od Zemlje u promjeru za čitavih 2000 km. Naravno, to važi samo pod uvijetom, da se on nalazi na toj razdaljini , jer ako ne…eee onda tu priči nije kraj.

Nakon što smo dobili izračune Mjeseca i ustanovili da je Mjesec znatno veći od njegove službene veličine, prčkajući po Google earthu igrao sam se udaljujući se plusom i minusom od Zemlje.
Plus, odnosno minus, povećava udaljenost sa koje gledaš Zemlju. I tako kako bih dobio opet dobre parametre za izračun odnosa veličine Zemlje i Mjeseca, udaljio sam se od Zemlje za onu dužinu, daljinu ili visinu, na kojoj se nalazi mjesec. Udaljio sam zemlju od sebe 350 000 km. I napravio screenshot (sliku sa ekrana) na kojoj je bila Zemlja udaljena 380 000 km.

E sada sam otvorio Mjesec u Google earth-u i htio se od Mjeseca udaljiti na onu razdaljinu na kojoj se vidi sa Zemlje, a to znači 380 000 km. Ma čas posla stisneš minus i čekaš da se brojka popne na 380 000 km, a zatim usporediš sliku Mjeseca i Zemlje i računica mora odgovarati SLUŽBENIM MJERAMA, …..je moj kurac!!!!
Malo morgen.

 

11421_10151289857486466_114304293_n

Nakon što sam stisnuo minus i počeo se udaljavati od Mjeseca, kilometražni brojčanik se je zustavio na 17 000 km i niti makac dalje,..

Dalje Google earth nije dao, nije dozvolio,nije dopustio, ..niti makac. Jok!!!
Kad je tako, onda ćemo uzeti sliku Mjeseca sa 17 000 km visine ili udaljenosti i napraviti usporednu jednadžbu sa Zemljom koja se nalazi na 380 000 km razdaljine odnosno kao da je gledaš sa Mjeseca.

Prva dva izračuna moja matematičarka je napravila relativno brzo da ne kažem odmah, no ovu treću nikako da dobijem. Pustio sam ženu da računa, ne inzistirajući na požurivanju, ta onako nas jebu sa mjerama već tisućama godina, pa možemo počekati još koji dan.
No ništa. Moja se matematičarka nije javljala.

Kako sam ja ipak jako nestrpljiv tip i nikada ne postavljam glupa pitanja, javio sam joj se porukom da mi dostavi izračune.

Nakon dan, dva, odgovorila mi je da ti izračuni nemaju nikakvog smisla i da je to nemoguće.

Nasmijao sam se, jer sam znao sa čime će se susresti. Naravno da je izračun bio neprihvatljivih rezultata,  jer mi zapravo nemamo prave podatke, niti na kojoj je udaljenosti Mjesec, niti kakve je veličine, pa je svaki izračun karikiran i smiješan, ali u svemu tome ipak ima jedna stvar, koja je točna, inače to ne bi moglo biti otisnuto na Zemlji kao pečat krajolika Mjeseca, koji je u prošlosti imao više puta SUDAR sa Zemljom. Dakle veličina Mjeseca je sigurno između 12-17 tisuća kilometara u promjeru, odnosno on je velik najmanje kao zemlja ili mnogo veći za cca 50 %.

No, pokazati ću vam izračun dobiven na temelju «točnog» Google Earth-a i postavljenim odnosima u kilometrima

PRIMJER BROJ 1.

Za računanje mi je potreban jedan koeficijent K koga ćemo nazvati koeficijent umanjenja promjera u ovisnosti od udaljenosti. Ovaj koeficijent se dobija kad se promjer Zemlje na određenoj udaljenosti oduzme od stvarnog promjera Zemlje (time se dobija razlika promjera) podijeljeno sa tom udaljenosti. Na taj način se dobija promjena promjera (umanjenje/uvećanje) u jedinici udaljenosti, tj. dobije se koeficijent K.

Usvojena pretpostavka je da je ovaj K jednak za slučaj Zemlje i za slučaj Mjeseca.

POSTAVKE:

Promjer Zemlje iznosi 12.756 km

Promjer Zemlje na slici – na udaljenosti od 350.000 km – je 1,6 cm

Promjer Mjeseca na slici – na udaljenosti od 17.370 km – je 1 cm

Slijedi:

K=1.275.600.000-1,6/350.000=X-1/17.370

K=1.275.599.998,4/350.000=X-1/17.370=3.644,57 cm/km

X-1=3.644,57×17.370=63.306.180,9

X=63.306.180,9+1=63.306.181,9 (cm)

X=633,06 km

Promjer Mjeseca bi bio 633,06 km! Opet apsurd! – napisala je moja frendica matematičatka

Je to bi bio apsurd kad bi znali točnu razdaljinu Zemlja – Mjesec, kao i točan promjer Mjeseca. No prema ovim izračunima uz službenu razdaljinu Mjesec bi bio umjetni satelit ILI on nije na toj razdaljini, što bitno mijenja sve parametre.

 186247_1236833000

Kako bi se poslužili avionom, kao oglednom prostornom mjerom, kojega vidimo na nebu, a na razdaljini od 12 000 m, pri pretpostavki da avion ima 50 ili 60 m dužine, moja mamtematičarka za ovaj primjer postavila je slijedeću formulu:

Pretpostavka: Uzet ću avion kao jedinicu računanja

(Moramo svesti na neki zajednički sadržilac)

1 avion=1 tačka (50 m)

Mjesec- koliko tačaka (3.473,3×1000 m=3.473.300 m)

3.473.300/50=347.330/5=69.466

=> Mjesec je 69.466 puta veći od aviona (kad bi se nalazio na visini na kojoj se nalazi avion)

Dakle,

1 avion = 1 tačka

Mjesec = 69.466 tačaka

E, sad jednačina za „stvarne“ udaljenosti (obrnuta proporcija)

10 km=1 tačka

350 000 km=X tačaka

10 :1

350.000:X

slijedi jednačina (pod pretpostavkom da je avion „reper“, tj. usvojena jedinica za računanje

350.000         1

———- = ———-

     10             X

                                                     10                    1

tj. 10×1 = 350.000xX => X = ————– = ————– = 0,0000285714285714

                                                 350.000            35.000

slijedi: da je Mjesec veličine aviona, na svojoj „stvarnoj“ udaljenosti vidio bi se kao 0,0000285714285714 aviona, međutim, budući da je Mjesec 69.466 puta veći od aviona, onda se na „njegovoj“ udaljenosti vidi kao

0,0000285714285714 x 69.466 = 1,9847

tj. Mjesec se na „njegovoj“ zvaničnoj i službenoj udaljenosti se vidi kao 1,98 aviona, tj. kao cca 2 aviona

 

Zatim sam na netu, pronašao sliku aviona koji leti u zraku. Brojeći ustanovio sam da dužina mjeseca nije 2 aviona već 7,4 aviona , što je izazvalo novu formulu odnosno jednadžbu:

 

SLUČAJ 1.:

Vidljivost Mjeseca ako se on nalazi na udaljenosti od 384.000km i ima promjer 3.473,3 km, kako nam nauka tvrdi

SLUČAJ 1.1.:

–        Avion je dug 50m i leti na visini 10km

–        Mjesec je promjera 3.473,3 km, tj. 3.473.300 m i nalazi se na visini 384.000km

Radi orijentacije (tj. kao etalon, kao reper), za jedinicu mjere ćemo uzeti avion na njegovoj visini leta

a)      Vidljivost na visini 10km

Na visini leta aviona (10 km) vidimo:

avion = 1 jedinica mjere

Mjesec = 3.473.300/50=69.466 jedinica mjere

b) Vidljivost Mjeseca na njegovoj „stvarnoj“ udaljenosti

Jednačina za „stvarnu“ udaljenost Mjeseca (obrnuta proporcija)

10 km=69.466 jedinica mjere

384.000 km=X jedinica mjere

ð     10:384.000=X:69.466

tj. X=10*69.466/384.000=694.660/384.000=1,8090104

X=1,81 jedinica mjere=1,81 aviona na visini 10km

ZAKLJUČAK:

Na njegovoj „stvarnoj“ udaljenosti Mjesec vidimo kao 1,81 avion (ili kao cca 2 aviona)

Uzimajući istu računicu, možemo dobiti vidljivost Mjeseca za slučaj da je avion dužine 60m, ili za slučajeve da avion leti na visini od 12km. Evo za te (pod)slučajeve

 

SLUČAJ 1.:

Vidljivost Mjeseca ako se on nalazi na udaljenosti od 384.000km i ima promjer 3.473,3 km, kako nam nauka tvrdi

Uzimajući istu računicu, možemo dobiti vidljivost Mjeseca za slučaj da je avion dužine 60m, ili za slučajeve da avion leti na visini od 12km. Evo za te (pod)slučajeve

SLUČAJ 1.2:

–        Avion je dug 60m i leti na visini 10km

–        Mjesec je promjera 3.473,3 km, tj. 3.473.300 m i nalazi se na visini 384.000km

a) Vidljivost na visini 10km

Na visini leta aviona (10 km) vidimo:

avion = 1 jedinica mjere

Mjesec = 3.473.300/60=57.888, 333 jedinica mjere

b) Vidljivost Mjeseca na njegovoj „stvarnoj“ udaljenosti

Jednačina za „stvarnu“ udaljenost Mjeseca (obrnuta proporcija)

10 km=57.888, 333 jedinica mjere

384.000 km=X jedinica mjere

ð     10:384.000=X:57.888, 333

tj. X=10*57.888,333/384.000=578.883,33/384.000=1,5075086

X=1,51 jedinica mjere=1,51 aviona na visini 10km

ZAKLJUČAK za slučaj 1.2.:

Na njegovoj „stvarnoj“ udaljenosti Mjesec vidimo kao cca 1,5 avion

SLUČAJ 1.3:

–        Avion je dug 50m i leti na visini 12km

–        Mjesec je promjera 3.473,3 km, tj. 3.473.300 m i nalazi se na visini 384.000km

a) Vidljivost na visini 12km

Na visini leta aviona (12 km) vidimo:

avion = 1 jedinica mjere

Mjesec = 3.473.300/50=69.466 jedinica mjere

b) Vidljivost Mjeseca na njegovoj „stvarnoj“ udaljenosti

Jednačina za „stvarnu“ udaljenost Mjeseca (obrnuta proporcija)

12 km=69.466 jedinica mjere

384.000 km=X jedinica mjere

ð     12:384.000=X: 69.466

tj. X=12*69.466/384.000=833.592/384.000=2,1708125

X=2,17 jedinica mjere=2,17 aviona na visini 12km

ZAKLJUČAK za slučaj 1.3.:

Na njegovoj „stvarnoj“ udaljenosti Mjesec vidimo kao 2,17 aviona (ili kao cca 2 aviona)

SLUČAJ 1.4:

–        Avion je dug 60m i leti na visini 12km

–        Mjesec je promjera 3.473,3 km, tj. 3.473.300 m i nalazi se na visini 384.000km

a) Vidljivost na visini 12km

Na visini leta aviona (12 km) vidimo:

avion = 1 jedinica mjere

Mjesec = 3.473.300/60=57.888, 333 jedinica mjere

b) Vidljivost Mjeseca na njegovoj „stvarnoj“ udaljenosti

Jednačina za „stvarnu“ udaljenost Mjeseca (obrnuta proporcija)

12 km=57.888, 333 jedinica mjere

384.000 km=X jedinica mjere

ð     12:384.000=X:57.888, 333

tj. X=12*57.888, 333/384.000=694.659,996/384.000=1,8090104

X=1,81 jedinica mjere=1,81 aviona na visini 12km

ZAKLJUČAK za slučaj 1.4.:

Na njegovoj „stvarnoj“ udaljenosti Mjesec vidimo kao 1,81 aviona (ili kao cca 2 aviona)

SLUČAJ 2:

 

Koliki treba biti promjer Mjeseca da bi se on vidio kao 7,4 aviona?

SLUČAJ 2.1.:

–        Avion je dug 50m i leti na visini 10km

–        Mjesec se vidi kao 7,4 aviona

a) Na visini od 10 km:

avion = 50 m

Mjesec = 7,4 x 50 = 370 m

b) Na stvarnoj udaljenosti Mjeseca od 384.000km

Jednačina za stvarni promjer Mjeseca, na njegovoj stvarnoj udaljenosti:

10 km = 370 m

384.000 km = X m

384.000:10=X:370

X=384.000*370/10=142.080.000/10=14.208.000

X=14.208.000m=14.208km

ZAKLJUČAK za slučaj 2.1.:

Da bi se Mjesec na njegovoj stvarnoj udaljenosti vidio kao 7,4 aviona, njegov promjer treba biti 14.208 km

SLUČAJ 2.2.:

–        Avion je dug 60m i leti na visini 10km

–        Mjesec se vidi kao 7,4 aviona

a) Na visini od 10 km

avion = 60 m

Mjesec = 7,4*60 = 444 m

b) Na stvarnoj udaljenosti Mjeseca od 384.000km

Jednačina za stvarni promjer Mjeseca, na njegovoj stvarnoj udaljenosti:

10 km = 444 m

384.000 km = X m

384.000:10 = X:444

X=384.000*444/10=170.496.000/10=17.049.600

X=17.049.600m=17.049,6km

ZAKLJUČAK za slučaj 2.2.:

Da bi se Mjesec na njegovoj stvarnoj udaljenosti vidio kao 7,4 aviona, njegov promjer treba biti 17.049,6km

SLUČAJ 2.3.:

–        Avion je dug 50m i leti na visini 12km

–        Mjesec se vidi kao 7,4 aviona

a) Na visini od 12 km

avion = 50 m

Mjesec = 7,4*50 = 370 m

b) Na stvarnoj udaljenosti Mjeseca od 384.000km

Jednačina za stvarni promjer Mjeseca, na njegovoj stvarnoj udaljenosti:

12 km = 370 m

384.000 km = X m

384.000:12=X:370

X=384.000*370/12=142.080.000/12=11.840.000

X=11.840.000m=11.840km

ZAKLJUČAK za slučaj 2.3.:

Da bi se Mjesec na njegovoj stvarnoj udaljenosti vidio kao 7,4 aviona, njegov promjer treba biti 11.840km

SLUČAJ 2.4.:

–        Avion je dug 60m i leti na visini 12km

–        Mjesec se vidi kao 7,4 aviona

a) Na visini od 12 km

avion = 60 m

Mjesec = 7,4*60 = 444 m

b) Na stvarnoj udaljenosti Mjeseca od 384.000km

Jednačina za stvarni promjer Mjeseca, na njegovoj stvarnoj udaljenosti:

12 km = 444 m

384.000 km = X m

384.000:12=X:444

X=384.000*444/12=170.496.000/12=14.208.000

X=14.208.000m=14.208km

ZAKLJUČAK za slučaj 2.4.:

Da bi se Mjesec na njegovoj stvarnoj udaljenosti vidio kao 7,4 aviona, njegov promjer treba biti 14.208km

Dakle svi izračuni pokazuju da je Mjesec bitno veći i drugačije veličine od one koja nam je službeno prikazana. Po svim dostupnim parametrima Mjesec je velik cca oko 14 000 km što bi odgovaralo otisku teksture Mjeseca na zemlji.

Na kraju ovih izračuna opet bih se sjetio naslova poznatog evergreena koji se zove HOW HIGH IS THE MOON, što bi moglo realno predstaviti pitanje odnosa Mjeseca kao veličine i razdaljine na kojoj se nalazi. Pitanje nije blesavo. Za početak moramo odbaciti sve što su nas naučili i uzeti za pretpostavku da smo prevareni.
Zašto su na crtežima iz davnih vremena Sunce i mjesec jednake veličine?
Većinu informacija sa kojima se danas služi znanost preuzeli smo iz davnina!
Kako je moguće da netko, tko je imao saznanje da je Sunce veće od Mjeseca, nacrtao oba tijela jednake veličine?

I mala djeca kad crtaju svoju obitelj velike ljude nacrtaju bitno većim od  sebe, jer je taj odnos logičan i u praksi je očigledan.

Zašto se na Google Earthu ne može minusom udaljiti dalje od 17 000 km kad je taj program mamtematički stvoren da razdaljine pašu kao u prirodi – dakle realno?
To su par vrlo jednostavnih pitanja na koje na žalost za sada nemamo odgovore. Opravdana su i izazivaju sumnju. U svemiru koga vidimo, a posebno kroz teleskop vidimo jasno samo nekoliko nebeskih tijela a to su Mjesec, Sunce, Jupiter, Saturn i Venera, sve ostalo samo su svijetle nedostižne točkice koje svijetle na nebu. Još ako uzmemo u obzir da svaka budala za siću može kupiti teleskop, koji je najmanje 10 puta bolji od teleskopa, sa kojim su u stara vremenima gledali nebo i otkrili sve što znamo, bez satelita i Stereo A ili B sistema, za upitati se je tko tu koga jebe u zdrav mozak i do kada.

images

 

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-