JOŠ O PONEŠTO MJESECU

Posted by Pas at 21/03/2010

Category: UFO

Ruskih  TV stanica, RTR,  prikazala dokumentarni film o američkim astronautima za koje se opravdano tvrdi da su se sreli sa bićima koja nisu porijeklom sa zemlje..
Ufolog Vladimir Azhazha i astronom Yevgeny Arsyukhin na dokumentarnom filmu su izjavili da su posade na Mjesec od 1969-1972 imale kontakt sa NLO-ima.
Istraživači navode da su letjelice nezemaljskog porijekla konstantno nadzirale američke Apollo letjelice. Rekli su da su ekspedicije izgledale kao utrka i predstavili film koji pokazuje svijetleći objekt koji blisko prati amerčki Apollo. Zapisi razgovora astronauta sa kontrolnim centrom NASA misije su prikazani u filmu kao originalni audio zapis, ali su vrlo nerazgovjetni zbog namjernog oštećenja od strane Amerikanaca. NASA je očekivala da će ekspedicja pronaći nešto neočekivano na Mjesecu, pa su stoga poruke prema kontrolnom centru bile kodirane. nakon što su zapisi dekodirani, ispostavilo se da su američke posade Apollo  naišle na lunarne baze i ostatke svemirskih vozila kao i napuštene gradove na Mjesecu.
U emisiji se navodi da populacija na Mjesecu nije tolerilara dugotrajn boravak posade sa Zemlje. Kada su Amerikanci dovezli vozilo na lunarni krater, misteriozna bića su počela demonstrirati silu sa tehnikom koja je potpuno naprednija od svake naše tehnike na zemlji. Autori filma kažu su da su stanovnici Mjeseca rekli amerima da se vrate, želeći sačuvati tajnu o  bazama ispod mjesečeve površine koje su korištene za posmatranje života na Zemlji. Smatra se da je NASA bila zabrinuta zbog mogućeg sukoba sa visoko razvijenom civilizacijom, pa je ubrzo zaustavila program i daljnje istraživanje Mjeseca. Da li vam taj film zvuči kao vjerodostojna informacija?
Samo nekoliko dana kasnije  Amerikanci su prikazali svoj dokumentarac o Apollo misijama, “U sjeni Mjeseca” (eng. “In The Shadow of the Moon”) sa video i audio zapisima letova na Mjesec koji su obrađeni ponaosob, nakon nestanka video-arhiva o Mjesecu. Da li je istina da su arhive izgubljene? CIA željela izbrisati sve tragove kontakta američkih astronauta i vanzemaljaca.Izgubljeni su zapisi o slijetanju na Mjesec i hodanju Neila Armstronga površinom Mjeseca. Čak nedostaju i zapisi o zdravlju astronauta tokom leta na Mjesec, informacije o letjelicama i drugih gotovo 1000  poslanih poruka. Krajem 70-ih godina, filmovi su bili čuvani u Nacionalnoj arhivi SAD-a, a zatim su premješteni u NASA-u, nakon čega su -nestali. U NASA-i su sproveli potrage za filmovima, ali bezuspješno  uspjeli su pronaći samo njih 10 zapisa. Tko može vjerovati da  je snimka slijetanja na mjesec i to ona prva dokaz najvećeg američkog trijumfa može tako lako nestati iz arhive NASA-e?
Ekspertiza slika sa mjeseca, prikazana u ruskom dokumentarcu, pokazala je da to nisu bile obične slike, već jednostavno neka mrlja. Pomoćnik direktora CPL-a (Comparative Planetology Laboratory) i doktor geoloških nauka, Alexander Bazilevsky rekao je  da je od stručnjaka s vremena na vrijeme tražio da istraži pravi sadržaj tih fotografija Stanice  Lunar Orbitera su slikale površinu Mjeseca i zatim razvile film te ih poslale nazad. Kao rezultat razvijanja filma mogle su se pojaviti bilo kakve neočekivane pojave na fotografijama. Jedna od prikazanih fotografija sadrži riječ “spire”. Niti jedna od predstavljenih fotografija u dokumentarcu ne može biti dokaz  prisustva nepoznatih civilizacija na Mjesecu. Ono što je čudno je da su zapisi sa veoma važnim dokazima nestali iz NASA-e. Nekoliko godina unazad, 10 dkg soli sa Mjeseca i meteorita nestali su ili su ukradeni su iz kolekcije Johnson Svemirskog Centra. To nije usamljeni incident takve vrste. Bivši NASA-in službenik višeg ranga objasnio je da su ti filmovi vjerovatno izgubljeni nekon njihovog preseljenja od nekoliko puta uzastopce sa jednog mjesta na drugo mjesto u zadnjih 40 godina. NASA-in službenik, koji je želio ostati anoniman, ispričao je i jednu zanimljivu priču. Kada je predsjednik Bush predstavio novi početak lunarnog programa, NASA je zatražila od starih istraživača Apollo programa da se sastanu sa expertima koji će započeti tu novu misiju. Jedan od seniora istraživača koji je došao na brifing iznislio je i patentirao aparat za mjerenje lunarne radijacije. Taj aparat može mjeriti radijaciju prije slijetanja  posade na Mjesec i može poslati potrebnu informaciju o količini radijacije na Mjesecu. Sakupljeno je brdo zapisa tokom provedbe tog programa . Kada program više nije bio financijski potpomognut, kodirani filmovi su bili odbačeni,no  inženjer koji je patentirao aparat ih je uzeo i sačuvao u svojoj bazi, gdje se i dalje čuvaju. Ne postoji mogućnost njihovog dekodiranja, jer nema više posebnih uređaja za dekodiranje tkz dekodera..
NASA je priznala da su letovi na Mjesec bila ipolitička misija između ostalog.USA je tako odgovorila na Gagarinov prvi let u svemir. USA je izdvojila 150 milijardi dolara za početak lunarnog programa kako bi demonstrirale snagu i moć američkog inžinjeringa, ali i nauke. Bio je to skup projekt koji se ubrzo ukinuo.
Googleje  spreman  platiti 20 miliona dolara bilo kojoj privatnoj kompaniji, koja bi uspjela spustiti vozilo na Mjesec, koje bi na Zemlju poslalo audio i video informacije veličine jednog gigabajta, prije 2012. godine. Ako bi kompanija izvršila zadatak u roku od dvije godine do nakon 2012. godine, tada bi dobila samo 15 miliona dolara.
Google-a je postavio uvijet da vozilo pređe najmanje 40 cm površine, pošalje niz fotografija uključujući svoj auto-portret te panoramsku sliku planeta i  video live diretno
Meteoriti gađaju površinu mjeseca jako često, što povećava opasnost za robotne stanice ili rakete sa ljudskom posadom. Mjesec nema zaštitu atmosfere, pa i mali meteorit moženapraviti neočekivanu štetu što bi značilo u krajnjem slučaju i tragediju.
Program Rusije za ekspediciju na Mjesec je danas manje razvijen nego dok je bio pod upravom Korolev-a.
Dokumentarac “In Shadow of the Moon” prikazuje intervjue sa 5 od 8 ljudi koji su bili u svemiru. Oni sada imaju oko 70 ili više godina. Niko od njih nije službeno  rekao da je vidio nešto nadprirodno u svemiru, no neslužbeno je (Edgar Mitchell). Oni svi jednoglasno ističu da je ta utrka bila dio hladnog rata, dok je  nauka bila od posve sporedne važnosti.
Neil Armstrong, prvi čovjek koji je hodao po Mjesecu, sada živi u Ohayo-u i predaje astronautiku na univerzitetu.
NASA želi sprovesti novu misiju na Mjesec sa svemirskim brodom Orion koji sliči na Apollo. Planirano je da četiri astronauta lete oko Mjeseca 2018. godine. Ako projekt bude išao po planu, modul bi mogao sletjeti 2020. godine.
No ambicije rusa o istraživanju Mjeseca su još uvijek skromne. Ruski astronauti bi mogli sletjeti na Mjesec samo kao kinesko-ruske ekspedicija. Kineski istraživači rade već duže na tom projektu i surađuju sa Rusijom kako bi zajedno ostvarili cilj.

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-