KNOWING, DEEP IMPACT AND MELANCHONIA I STVARNE ŽIVOTNE ČINJENICE

Posted by Pas at 26/09/2011

Category: RAZMIŠLJANJA

Ova tri filma režirali su potpuno tri različita režisera, u različitim vremenskim periodima i totalno nezavisni su jedan od drugoga, no ipak ih nešto povezuje, a to što ih povezuje vrlo je znakovito i nije slučajno, niti bez veze. Koliko znate (a možda i ne) prilikom snimanja filmova redatelj filma pažljivo bira kadar.Ništa nije u kadru slučajno ili bez veze, pa čak ni knjige na polici u nekoj sobi, stranica knjige koju otvara glumac u nekoj sceni, muzika koju sluša ili vijesti koje se čuju na televiziji u pozadini, dakle sve što vidite u jednoj slici na ekranu dok gledate film, pažljivo je i namjenski odabrano, čak su i prolaznici statisti tu sa svrhom, nema slučajnih prolaznika, nema slučajnosti, a naročito ne, kad se snimaju ovakvi filmovi, koji zapravo šalju subliminalnu poruku našem mozgu. No ipak interesantno je, da su se sva tri ova filma (iako nastali u različitim godinama i periodima) povezani sa nekoliko interesantnih činjenica, koje  su zapravo usputne, a režiser im nije dao preveliku važnost (vrijeme prikaza na ekranu) osim u zadnjem filmu Melancholia gde se teleskop najprije pojavljuje u kadrovima, a zatim i u upotrebi glavnih glumaca. Isto tako u fimu KNOWING teleskop je dio scenarija, koji se je nakratko, ali vrlo znakovito našao u kardru filma.
I u filmu Deep impact teleskop je dio scenarija, pa nam poruka iz sva tri filma daje naslutiti, odnosno znakovito nas obraća na NEBO ili svemir i na opasnost koja nam prijeti iz njegovog sadržaja.
Trenutačno dok ovo pišem, sve se točno odigralo za sada po scenariju iz filma Deep impact, čak se navodno i famozni Elenin razdvojio na dva komada, manji i veći…Vrlo bitno i znakovito je što i u flmu Melanchonia i u filmu Deep Impact kamera na kratko snima usputnu scenu, gdje se pokazuju gomilanje pitke vode i namjernica, dok u filmu Melanchonia znanstvenik koji se bavi astrologijom ,noseći veću količinu najmjernica u štalu, gdje je u toku  u prvon kadru, razgovor između dviju glavnih glumica, on se ubacuje sa opaskom gledajući u pun kamionet hrane i vode  i ostalih zaliha i alata kaže:
“Za slučaj da TO što se približava ZEMLJI se ne bi približilo malo preblizu….”
Zatim u filmu imamo nekoliko još vrlo znakovitih scena, gdje dolazi do nagle promjene vremenskih prilika i odjednom počne padati snijeg,  a glavna glumica je u vrlo kratkim hlačama, zatim uznemirenost životinja i u jednoj sceni masovnu pojavu LEPTIRA o čemu sam već na blogu pisao.
U filmu Knowing, isto je u centru pažnje znanstvenik, koji se bavi astro fizikom, ali i u filmu Deep Impact glavni junak filma, se bavi astronomijom.
U sva tri filma imamo generalnu kataklizmu.
U filmu Knowing i Melancholia, ta je kataklizma potpuna, znači potpuno uništenje civilizacije, dok u filmu Deep Impact ona je djelomična, ali sa velikom devastacijom i potopom – tsunamijem.
U filmu Melanchonia na nebu po noći vidimo tri planete odnosno Mjesec i još dvije nepoznate planete, a u filmu Knowing po noći na nebo vidimo nešto poput malog Sunca koje sije, i ako mene to oblikom jako podsjeća na Jupiter.
Nemojmo zaboraviti, da će Jupiter između 15-17.10.2011 godine biti najbliže zemlji u zadnjih 50 godina, baš istog datuma kad bi nam nabliže trebao biti blizu komet Elenin iz NASA-ine radionice mašte i stvarnosti (laži).

Dakle ako izvučemo jedan presjek iz ta tri filma dobivamo slijedeće.
1. TELESKOP
2. Više nebeskih tijela koja su veličine Sunca ili Mjeseca (optički)
3.Spremanje zaliha hrane i vode
4. Panika
5. Velike devastacije ilii potpune kataklizme
6. Umješanost državnih institucija i vojske
7. Znanstvenike koji se bave astronomijom ili srodnim granama znanosti.

U dva filma koja su nedavno snimljena u priču su uvučena ili ukumponirana vanzemaljska bića u filmu Knowing kao i u filmu The day the earth stood still . Ako ovome filmu pridiodamo i nastavak filma Odiseja 2001 (Odiseja 2010 u svemiru) primjetiti ćete da i u tom filmu, se na nebu pojavljuju tkz. dva Sunca, odnosno u igri je i Jupiter, ali i u drugim filmovima Jupiter je dio scenarija i spominjanja u kontekstu konverzacije među znanstvenicima (glumcima).
Nikako ne treba zaobići i ime državne aagencije za intervencije u takvim okolnostima događanjima koja se skraćeno zove (u filmu Knowing) – NOAA, baš poput Noine barke – čamac za spasavanje, vrlo simbolično zar ne.

Sad ćemo se malo iz svijeta mašte i Hollywooda prebaciti sa velikih ekrana, u našu praktičnu realnost i pogledati što se to znakovito događa tu kod nas u našoj okolini, što bi moglo biti pokazatelj da se dešava nešto neobično.
Dakle, to što su se probudila gotovo pa 70 vulkana na zemlji odjednom – a što se još nikada nije dogodilo, naravno nećemo uzeti u obzir jer je to skepticima normalno, čak i broj potresa koji premašuje sve rekorde potresa od kada se potresi prate i mjere statistički na zemlji.
To ćemo sada prekrižiti.To je sve slučajno i nevažno…
Ono što sam ja primjetio je slijedeće.

1. Nakon gotovo deset godina opet su se počele paliti sirene za uzbunu i to svake Nedjelje (uzbuna od elementarnih nepogoda).
Ne znam zašto ih nisu provjeravali prethodnih 10 godina – jer morali su, pa moraju valjda provjeriti ako su ispravne, a to mogu samo ako ih uključe – ALI NISU.
Sirene su pod probom zadnjih 90-tak dana

2.Vježba gorske službe spašavanja u istočnom dijelu Rijeke – a razlog vježbe: Katastrofalni potres razorne jačine u Rijeci

3.Povlačenje i nestanak velikog broja ribljih konzervi (tune i sardine) sa tržišta i prodaje pod opaskom da su otrovne i opasne za konzumiranje.

Pitanje:
Kako je moguće da su EVA sardine i nekakva tuna iz Indonezije istovremeno promjenile tehnologiju proizvodnje i proizvele opasni proizvod koji je štetan i opasan za zdravlje ljudi?
Napominjem da su to konzerve čija je trajnost po nekoliko godina.
Moje pitanje glasi:
Kako bi netko mogao povući sa tržišta golemu količinu konzervi koje mu trebaju – a da to ne bude sumnjivo i da se o tome nitko ne raspituje ? Vrlo jednostavno, proglasiš da su opasne za konzum(iranje)….i više nitko ništa ne pita,..svi su sretni što ih nema na policama, no gdje su završile – e to je drugo pitanje!!!!!
E, da i na kraju, redovno sam barem dva puta tjedno jeo te tune i sardine i nikada nam ništa nije bilo, ali da umirim skeptike,..ja sam baš kupio od miliona proizvedenih konzervi – baš onu koja je bila ispravna (slučajno naravno) jebem ti sreću…

4.Nedavno je iz Kolumbije u Americi izvršena vježba spašavanja za čitavo područje Balkana koja je bila rukovođena pod posebnim uvjetima iz USA. Nkada prije se to nije desilo, ali ni ponovilo.

5.Ipak ovo mi je biser nad biserima, pazi ovu “foru”.
Strane kompanije koje u Hrvatskoj imaju otvorene firme, izadle su užem krugu njihovog menadžmenta, uputstvo kako da posluju ukoliko im CENTRALNA firma iz nekog VIŠEG kataklizmičnog razloga ode u krasni KURAC!!
Pa tako mi jedan čovjek u razgovoru kaže:
“…samo da znaš da velike firme, a naročito one u stranom vlasništvu, intreno i prilično tajno u okviru najužeg managementa rade planove kako bi se organiziralo poslovanje u slučaju požara, poplava iu drugih katastrofa, s naglaskom na ako ode “centrala” u pičku materinu.”
Pa moje pitanje (koje je sasvim logično) glasi:
Kakav li je to jebeni POŽAR, POTRES ili KATAKLIZMIČNI DOGAĐAJ kojeg netko zna unaprijed i OČEKUJE GA,…HELOOOOUUU!!!!!!??????
To samo može značiti da se to zna unaprijed.
A ako se zna unaprijed – onda upravo imamo situaciju o kojoj pišem već duže vremena. I nećete mi vjerovati, ali nitko ne zna ništa, a od onih koji znaju 90% ne vjeruje u to. Znači od 100 ispitanika u Hrvatskoj samo 2 znaju za tekuće događaje i pojam Nibiru ili Elenin.

To me je podsjetilo zašto su te elite toliko sigurne u proračun koliko će ljudi poginuti – pa zato jer – ne znaju!!!
Ne mislim, da je uži poslovni menadžment upoznat sa pravim stanjem stvari, no uži poslovni menadžent kao nekakva ipak intiligentnija škvadra od običnog radnika, mogla bi primjetiti da se nešto čudno događa. Kako to ne bi primjetili i da ih unaprijed umire, dali su im unaprijed igračku sa kojom se mogu bezbrižno igrati – a da ne posumnjaju da je priča mnogo kompleksinja, uostalom pa ne spada uži poslovni menadžment u nikakvu elitu, to su goje (stoka) prema zapisima Sionskih mudraca.
Sada kada ovo pišem preostalo je još petnaestak sati do aligmenta SUNCE – ELENIN – ZEMLJA, poravnanja koje bi prema prognozama stručnjaka trebali napraviti MEGA POTRES.
Što mi možemo učiniti, možemo ga samo pričekati , pa ako dođe dođe – ako ne dođe onda ništa, no pitanje je što ste vi napravili po tom pitanju, jeste li vi pripremili osnovne stvari u barem jednu torbu, pa da se u slučaju takvih događaja, ne nađete u donjim gaćama na cesti?
Jeste li pripremili osnovne stvari koje su vam neophodne da bi opstali u takvim situacijama – ne košta ništa i ne zauzima mnogo mjesta.
Ja živim u Rijeci koja je uz Zagreb i Dubrovnik područje od najvećeg rizika za porese razornih snaga od 6 richtera pa na gore 7, 8…
Torbu uvijek možeš raspakirati – vrlo brzo, ali spakirati u panici dok se događaju takve stvari to- NE, …razmisli o tome.
I na kraju, protiv takvih stvari ne možemo napraviti ništa, ako su produkt nekih svemirskih gibanja ili situacija ili pak normalnih prirodnih eventa, možemo jedino ako nisu, ..onda takve teba pronaći i odmah ubiti – bez suđenja.
Ako niste, obavezno pogledajte ova tri, četiri ili pet filmova, iz njih pametan čovjek može dosta shvatiti – oni su puno više od puke zabave.

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-