KOJEG OPERATERA IZABRATI ZA INTERNET USLUGU

Posted by Pas at 26/04/2010

Category: KOMPJUTERI

Vjerojatno jedno od najčešćih pitanja koje si postavljaju ljudi koji imaju internet ili koji ćega tek uzeti, je preko koga uzeti internet uslugu ili kod koga sa njom prijeći.. Iako je T-com godinama imao monopol na tom području desile su se neke promjene(?) i tako je naša stara nekadašnja  pošta PTT dobila konkurenciju najprije u Iskonu pa Carnetu, pa Metronetu i Optimi pa Bnet i da ne nabrajam.No ubrzo je T com kupio Iskon pa je sam sebi namjestio konkurenciju koju kontrolira.Iako čisto sumnjam u pravu konkurenciju i da uopće i postoji, lako se da napravitiili narihtati  par falš firmi koje se jedva održavaju, tek toliko da postoje, a ustvari su iso igrači T-coma.Pa evo nekoliko činjenica koje će vam pomoći u odabiru. Ja svoj internet imam preko T-coma Pitate me zašto?… evo vam i odgovora.

Sve žice, sve centrale i svi telefonski stupovi i tehnika pripada T-comu. Konkutencija iznajmljuje njihove kapacitete, te ih prodaje nama(vama). Znači koriste resurse od T-coma.Ne bih tu više ništa dodao.Valjda je svakome jasno što T-com može raditi konkurenciji- može im raditi – SVE. Prema tome što da uzimam nešto drugo, kad je to zapravo isto to – samo po drugoj ruci – a to nikada nije dobro riješenje.  Sad bi tu mogao netko uletiti i kazati da to nije istina i kako bla bla bla,..istina sve što će reći, no činjenica je da je to sve od nekadašnje pošte PTT odnosno od T-com-a. Onog dana i momenta kad se bude rodila jedna prava konkurencija T-com-u i to ona koja će u osnovnom paketu nuditi jednaki upload kao i download  sa  tri puta manjom cjienom , onda ćemo mi u Hrvatskoj dobiti pravu internet vezu, koju ćemo moći koristiti slobodno i za sve.,Bez ograničenja  Sve do onda to je luk i voda. Ipak, odabir internet provajdera nije nimalo bezazlen i nevažan, treba dobro razmisliti. Ja da sad imam opciju da se skinem sa T-com-a napravio bih to odmah – ali nemam. T -com je još uvijek zbog svog monopola na tržištu, najbolji izbor i naj sigurniji – jer je financijski jak. Svaka druga firma nema takav budžet i može propasti već sutra, no ne bojte se, sva ta konkurencija ima veze sa t – comom na ovaj ili onaj način. Čak su i svi mobilni operateri ovisni o njihovoj infrastrukturi, jer sve uvijek ide preko centrale, pa tako i mobilna telefonija i internet. Dakle moja vam je preporuka da za internet izaberete T-com, ne zato što su dobri – već zato što su moćni i u slučaju da se morate preseliti imati će te i telefon i internet, na toj drugoj adresi, dok kod drugih operatera – to nažalost nije moguće, jer nemaju kapaciteta niti mogućnosti da vam liniju premjeste gdje god želite.Imaju nekakva ograničenja a nemaju novaca dovesti telefon i infrastrukturu do vas. Provjereno. Telefonske kompanije će vas u svašta uvjeravati, samo da pređete kod njih, no nije često sve tako kako piše ili kako reklamiraju. Nadam se, da ne mislite da je ovo reklama za T-com, jer nije –  nisu mi baš previše simpatični, a naročito njihova služba 0800 9000, o čemu sam već pisao ako to još niste pročitali – svakako pročitajte. Prava istina.

3 Comments

  1. sime says

    Jeba to ti mater svoju cetnicku skupa sa karlom marksom…Dobro ti ta cetnickoyubrada stoji aaaaaaaaa?

  2. mrgood says

    E prijatelju, dobro velis. U Sloveniji recimo dobijes Internet flat(download 10 Mbita upload isto 10), TV i telefon a sve za cca 25 €. Svabe na nama zaradjuju, ovakve pakete u Njemackoj ne mogu prodavat, jer je tamo zestoka konkurencija, pa bi odmah propali.

  3. Igor Kostelac says

    @šime do povratka kralja se ne brijem i ne šišam,…nego tko će se tebi vratiti , tebi se ni bumerang ne bi vratio…

+(reset)-
+(reset)-