KORALJKO PASARIĆ

Posted by Pas at 24/03/2010

Category: RI-ROCK

Kako je Koraljko Pasarić uletio u sve to -neznam, ali za razliku od već spomenutih promotora on je bar u najmanju ruku bio objektivan i fer. Pustimo na stranu što je Kore imao kao i svi mi drugi određenih privatnih interesa, koji su se ticali stjecanja novaca na taj način – ali i on kao i ja, ali i svi mi drugi, mora od nečega živjeti.Jedino što žalim kod njega je timing kad je uletio u to sve skupa.
Bio bi mnogo bolje iskoristio svoje potencijale da je to učinio prije pojave “punkera i novovalaca” jer je čovjek ( poput mene) naslušan svega i svačega.Kritički je dosta objektivan kažem dosta zato jer je na drugoj strani bio taj njegov privatni “uteg” (čitaj biznis menadžera) raznih grupa kao što su Termiti, Xenia, Grad pa ako se ne varam čak i Ogledala.
Što reći o grupama koje je zastupao i promovirao.Osobno mislim da se to baš i nije ostvarilo u onom obimu u kojem  je želio  (Grad, Ogledala) pa čak (po meni) ni situacija sa Xeniom nije baš bila optimalna i miislim da je bila malo pre našpanana iako je gotovo sav bend osim Funčića bio odličan mislim da je Funčić bio glavna kočnica razvoja tog benda u kojem su svirali -najbolja ritam sekcija Rijeke i daljnje okolice Lajbek i Jole (Joško Serdarević) vrlo lijepa i dobra pjevačica (po karakteru) solidnih vokalnih sposobnosti, koja je na vrijeme shvatila ono što još neki shavaćaju ni danas- nema ništa od toga.
Koraljko mi je jednom prilikom pružio mogućnost da sviram na jednoj kraćoj turneji grupe Xenia
kao pred (neznam što.. grupa valjda kad sam bio One man band) no ja se tu baš i nisam najbolje snašao i imao sam raznih tehnoloških problema sa pedalom os chorusa, pa gitarom , mikrofonijom  dok me to na kraju nije ubilo u pojam.
Koraljko je zaslužan i za to što sam uveden pod svojim imenom u malu Enciklopediju Hrvatske Rock glazbe pa je tako ipak ostalo zapisano da sam i ja nešto tu brljao tih godina što je i istina.
Na kraju jebeš sve enciklopedije i Modrićeve filmove – pitajte ljude , oni će vam najbolje reći, moj renome i doprinos  traje još i danas u srcima i mislima tih ljudi, publike i izvođača.
Uvijek sam osjećao kod Koraljka jednu netrpeljivost prema Fox-u, i uvijek sam se iznova pitao je li ta netrpeljivost zbog nekakve međusobne konkurencije ili je to bio nekakav interni dogovor “podjeli pa vladaj” to još nisam saznao ali to će pokazati vrijeme.
I koliko se god Kore trudio oko spomenutih bendova ponekad mi se čini da je smio ići samo do određene crte i dalje ne…
Tko je tu crtu povukao i tko je stajao iza nje – neznam.No činjenica je da ti bendovi nisu postigli ništa izvan lokalnih granica, kao npr Prljavci, Giboni itd.U ovom poslu ionako ima puno čudnih ljudi i situacija.. klanova, kako na lokalnom tako i na državnom nivou.
Sve u svemu Koraljku bi dao ocjenu 4 od 5 mogućih za struku, ali kao prijatelju koji želi pomoći čistu peticu.Prije tri godine , (skoro 4) imao sam jedan jako ružan problem sa lokalnim klanom , no riješio sam ga se i to sam , no u to vrijeme nazvao sam Koraljka za pomoć i on je maltene u piđami došao da pomogne onoliko koliko se je usudio i mogao.U nevoljama se poznaju prijatelji i zato hvala , zahvaljujem ti se još jednom ovim putem.

Na kraju iza svega uvijek stoji novac .Koraljko i ja nikad nismo uspjeli dogovoriti nekakv projekt jer je to trebalo platiti , a ja sam prilično zahtjevna i skupa riba pa za snimanje mojih pjesama u studiju a kojih imam +/-150. Trebalo bi puno novaca, a ja tih novaca nemam i neznam ko ih uopće ima tako da od tih planova ništa do daljnjega…možda jednom kad budem imao 80 god a Koraljko 90 (valjda) srest ćrmo se ispred Konta sa stapovima i komentirat Ča još sopeš …a dan dan kad se spametin da znan…..se spametiš ti kad smo on’ put sopli va Kragujevcu, na oneh radnih akcija pred sto let … jaa ….a se spametiš one ča je kantala va Xeniji… ja spametin se….  ča ona, ča je imela glavu na vrate …. ja ja ja ja….ma je imela dobru rit , ča ne!!!  Evo ruke….

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-