LISTE

Posted by Pas at 24/03/2010

Category: RI-ROCK

I vjerovatno ovo ne bih niti napisao, da već nekoliko puta nisam sreo ljude koji su mi to i sami rekli bez da sam im nešto sugerirao, ili pak započeo razgovor o tome.Sva moja razmišljanja nisu bila usamljena , a i ti ljudi i mladi i stariji, su vrlo dobro znali što govore i to su potkrijepili raznim primjerima.Ustvari počelo je tako što mi je jednom zgodom jedna osoba natuknula u razgovoru kako je primjetila da je Elvis (Stanić) mnogo bolje svirao gitaru kad je bio samnom u bendu, nego kad je svirao s drugima.

Onda mi je jednom neko to ponovio, pa onda, opet i opet.

To su mi rekli i za neke druge osobe s kojima sam svirao duže vrijeme.Počeo sam razmišljati o tome , zatim slušao snimke, svoje i tuđe gdje je Elvis svirao gitare i stvarno se to pokazalo točnim.To se zove kemija.

Nikad to nećemo dokučiti do kraja, ali sam se upravo sada sjetio jednog momenta kad smo ja i Elvis Stanić ostali sami na Lidu kasno poslijepodne u proljeće 1980 godine i kad je Elvis rekao jednu istinu : “Ti više nikad nećeš naći ovakvog gitaristu kao što sam ja ,ali ni ja više neću nikad naći ovakvog pjevača kao što si ti.” Elvis, imao si pravo, jer se nismo uzalud rodili u istom gradu,

I u životu ne postoje nikakve slučajnosti, niti Robert Župec nije bio slučajan ,niti Krešo Sokol nije bio slučajan.Ništa neće ostati ovako kako je, sve će se promjeniti, tako da ni u najvećoj mašti to ne možeš zamisliti – jer baš to je život.

Napisao je FRITOBANDITO bilo je lijepo pa šta sad, manje gorčine…

Nije to gorčina prijatelju moj, to je nepravda- a mene nepravda strašno boli i zbog nje se neću nikad se prestati tući sa životom i okolinom…do smrti.Do kuda je došao nivo tolerancije u glazbi kad ovakvi glazbenici služe kao ogled uspješnosti i znanja u muzici. Pitam se samo da li bi isti pristali da ih takav tip operira u operacionoj sali, ili bi onda kriteriji odmah porasli za 70 %.

I na kraju tko je kriv ? – krivi smo mi koji smo to radili ispravno i dobro i dopustili nekakvim novinarskim kovrčavim pederima da nas pometu sa nekakvim smećem sa ceste,

Rijeka je postala legenda sa bendovima dok smo u noj svirali mi , Naša Stvar, Anonimus, Vrijeme i Zemlja, Rađanje, Ery, Linija 32, Rembrant, Beta Centaury, Tadaima i drugi (jer je lista dugačka)

Kako bi se ogradio od takovih i inih

OBJAVLJUJEM

LISTU…..NAJGORIH VOKALA KOJE SAM IKADA ČUO

Dakle , stvarno mi se digne želudac kad čujem da neko pjeva (a ne bi trebao ) , ali jebi ga, oni su čak i uspješni – što govori o našoj muzici dovoljno samo za sebe.Pa evo i te liste.

Nisam ih poredao po tome ko je najgori, jer su jedan gori od drugoga pa redosljed ne dolazi u funkciju.Lista će biti još dopunjena.

1.Šajeta

2.Prlja (Let 3)

3.Marijan Ban (Daleka Obala)

4.Bare (Majke, Plaćenici)

5.Johnny Štulić (Azra)

6.Kralj (Termiti)

7.Mile Kekić (Hladno Pivo-(dodano 1.1.2009)-katastrofa

8.Diego Kernel (Mrtvi Kanal)

LISTA….KLIŠEA, GLAZBENIKA I BENDOVA KOJI SU ZNATNO PRECIJENJENI U HRVATSKOJ

1.Parni Valjak (dosadan band za popizdit, neoriginalan i često (čitaj uvijek) uzima od drugih

2.Giboni (dosadan tip nemaštovit i vrti se u krug izmišlja toplu vodu )

Činjenica da Goran Lisica Fox već deset godina podupire alternativne projekte poput Leta 3 bila je presudna u mojoj odluci da prijeđem u Dallas. Shvatio sam da čovjek koji može s njima raditi i financirati sve njihove divovske penise mora biti moj igrač.
GIBONNI,
Nacional, 23.8.2000.

3.Neno Belan (sve su mu stvari iste – ukalupljene – znam unaprijed kako će mu ić’ nova stvar)

4.Azra

(slušate Azru – odite se malo pregledat kod doktora, a kad se vratite pustite si ploču Tom Waitsa npr.Blue Valentine pa čitajte tekstove ili odite u knjižnicu pa čitajte Dostojevskog i otvatajte kišobran)

5.Majke ili Bare i Plaćenici ( neznam što bi me natjeralo da to kupim ili slušam )

6.Let 3 (sutra ćemo izmisliti nešto novo, bilo što, samo da ne moramo napraviti neku stvar koja je kao one tuđe koje sviramo..)

7.Đorđe Balašević (ponekad mi stvarno ide na živce ..dok mu tetka nekoć davno stalno pekla kolače….) odite opet u knjižnicu i ostanite tamo 2,3 sata i čitajte tekstove tamo ih ima pun kurac dobrih.

8.Termiti (što da uopće tu napišem…)

8. Svi ostali to je sve jedan veliki kurac- ništa- NIŠTA !!!

LISTA…….BENDOVA I STVARI KOJE SU DOBRE

Nekad je bilo dobrih bendova koji su imali dobre stvari npr. Indexi, Arsen Dedić, Bijelo Dugme, Smak, Riblja Čorba, Denis&Denis, Korni Grupa, jedna pjesma od grupe Aerodrom (ostale su za kurac), pa čak je i zabavna muzika bila kvalitetna ( tek danas vidim koliko).No to je bilo nekad

Nikako ne smijem zaboraviti spomenuti i Dinu Dvornika koji je jedan od prvih koji je to pomaknuo s mtrtve točke kao ni Olivera mandića.Ti su dečki pokazali da se pop muzika može dobro napraviti na ovim prostorima Balkana uopće.

Od novijih stvari primjetio sam nekoliko pjesama kojima na žalost neznam naslov ali znam ili izvođače ili dijelove pjesme.To su svijetski napravljene stvari redosljed nije bitan i ne znači ništa.

1.Voli me ili oslobodi me (pjesma sa nekog ZG festivala pjevala je jedna cura )

2.Minea i Petar Dragojević u duetu odlično napravljena pjesma bila bi svijetski hit da nije iz HR

3.Jedna instrumentalna stvar od Putokaza od prije cca 2 godine svirana melodija na sintu.

4.Muzika ostaje (stvar od prije godinu dana) HEADONEAST

5.Pohvalio bih ovdje URBAN-a iako njegovu muziku ne slušam redovito, samo ono što čujem na radiju interesantno je napravljeno i moram priznati jako drugačije od ostale glazbe koju gledam i slušam u HR.Nisam fun ali kad je nešto OK onda kažem da je OK !!

Evo to je to od novijih stvari sve ostalo je nezamjetljivo, loše napravljeno, ili mi uopće nije obuzelo pažnju.
Ako neko prepozna ime pjesme ili izvođača neka napiše u komentarima.HVALA!!! 😉 komentari su uvijek dobro došli bez obzira kakvi bili.

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-