MARINA PERAZIĆ SOCIJALNI SLUČAJ ILI KAKO SAM SE JA IZČLANIO IZ HGU

Posted by Pas at 24/03/2010

Category: RI-ROCK SATIRA

GOOOGLE GOOOGLE GOOGLEEE
Red Carpet…Socijalni slučaj…..to mi zvuči nekako poznato. Imam sve osim Red Carpeta bili su kod mene ali me nije bilo doma skupljao sam prazne boce..jebi ga , ali uz to imam i još nekoliko problema koji me vežu uz Marinu Perazić. Konačno imam nešto zajedničko sa nekom poznatom osobom pa makar to bila i besparica.Nije isto, ako neki Mirko ili Slavko nemaju novaca, ali ja sam muzičar ko i Marina… čekaj malo šta HGU nema nekakvu kasu uzajamne pomoći ili je to za … aha… da za Parni ili Neparni Valjak.Npr. kad onaj prehlađeni makedonac ne može doć do glasa pa se onda otkaže koncert u Dvorani Sportova i tu onda uskače HGU kako bi im brižnima nadoknadio….itd.
Draga Marina ,
rekao bih ti nešto o sebi, a imam samo 2 godine manje od tebe. Supruga mi ne radi, ja ne radim, imam i jednog od 20 godina koji je cijelo to vrijeme išao u školu,morao sam prestati svirati gaže zbog zdrastvenih problema, na birou sam već neznam od kada, bili smo tako u kurcu da sam jednog dana morao otići u podrum i pokupiti svo željezo koje sam pronašao i odnesao ga pješke u staro željezo, da bi kupio kruh…. samo kruh, ali to nije sve…mjerili su mi i krvna zrnca koliko ima hrvatskih bijelih a koliko ima crvenih (srpskih valjda) no to moraš pitati Ivicu Ujevića on je doktor za takve stvari.Ostalo ću ti ispričati kad se budemo našli na kavi ( ja častim).
Dakle, ako sam išta cijenio od postignute glazbe na području Rijeke onda su to svakako bili DENIS & DENIS.Ne samo Rijeke već i čitave bivše Juge. To je najbolje što je odavde otišlo u svijet i nikad neće biti sustignuto od nikoga, a ja bi stvarno volio da to neko sustigne pa da mi opet bude drago da je neko iz Rijeke napravio nešto dobro.
D&D bili su tvorevina kakve se ne bi postidio niti jedan Amerikanac ili Englez na Top 100 ljestvici svijetske glazbe.Kako u glazbenom tako i u scenskom nastupu (izgledu).
No da se podsjetimo ili da te podsjetim (Marina) kako je došlo do explozije D&D.
Dakle, jednog dana 80 -tih godina poslijepodne u udarnom terminu Radio Rijeke
oko 17 sati gost emisije bila je Marina Perazić -razlog ?.. tražila je osobu koja ima kupaonicu sa roza pločicama za potrebe snimanja videa grupe D&D.Ta emisija bila je kontakt emisija i trajala je skoro 2 sata.U tom periodu u emisiju su se javjali slušaoci koji su tvrdili da baš oni imaju takvu kupaonicu,a jedan lik je čak rekao da će skinuti sadašnje pločice i staviti nove kakve trebaju Marini samo da se to snimi kod njega.Ne sjećam se takve potpore Radija Rijeke ikada, ikome.Čak ni Goran Lisica koji je vodio nekakvu emisiju Riječke rock scene nije imao takav termin
i toliko vremena na raspolaganju. Znači da stvari i baš nisu bile tako spontane kao što se priča….preko noći…no dobro bar je bilo kvalitetno i lijepo.
D&D su nakon te emisije bili u žiži .Tu emisiju su svi prepričavali. Zatim su počele top liste na radio Rijeci gdje su se redovno vrtili D&D, zatim je tu bila i TV , nastupi, autorska prava, izvođačka prava itd..To je bilo vrijeme Juge kad su se još prodavale i ploče i kad se je ekonomski mnogo kvalitetnije živjelo i bilo je novaca.Po mojoj slobodnoj procjeni projekt D&D mogao je dignuti barem 200 000 Dem po osobi, a to baš i nije mala lova (niti danas) – a kamo li onda.
Samo za usporedbu (a reda, radi) – Badurina je s onom (najdraža Rijeko..skočit ću sa vrha Trsata) digo u startu oko 200.000 kn (tako se priča) a nas ima ukupno u priči 4,5 milijuna odnosno 4 puta manje ljudi nego u bivšoj Jugi.
I na kraju Marina, kaži svojoj djeci da ih ništa ne mora biti sram, i neka budu ponosne na takvu mamu, jer takvih uspješnih mama nema puno u ovom gradu odnosno mislim da nema niti jedne.

I tako sam ja jednog dana dobio poštom nekakvu čudu kovertu u kojoj je bio nekakav fotokopirani pamflet, dimenzija (pazi sad dimenziju) 5cmX21Cm a na kojem je pisalo.KOJI JE RAZLOG VAŠEG ISTUPANJA IZ HGU-a? a ispod pitanja dvije crte za upis navodnog razloga .Kako da to stisnem da stane sve skupa na te male dvije crte.Kako da napišem, da nemam nikakvih prihoda i da mi je teško izdvojiti iz kuće 150 kn.Kako da napišem da Riječki HGU funkcionira samostalno u doslovnom smislu riječi, jer nikad nisam dobio niti jedan poziv za godišnju skupštinu. Kako da tamo napišem, kako se priča da unutar unije postoji još jedna unija, a to se u matematici zove A unija B, a ne HGU. HGU je sintatička greška. Kako da napišem da je tajnica jako zauzeta i nikad nema vremena osim pred reizbor tajnika (čitaj tajnice) onda naglo ima vremena za svih pa i za mene, da se sjetimo starih dobrih vremena kad je Isus hodao po zemlji a ona bila naočita voditeljica raznih priredbi.
I taman kad pomislim vidi pa ona je normalna…imao sam potpuno krivo, obična od krvi i mesa – kao ja ili ti ………kad ona odjednom ustane i kaže JOOOOJ…… MORAM
HITNO IĆ ČA……AJMEEE .I odjuri ko vjetar. Sjetila se najme da je ostavila uključen šparhet na kojem se grije mlijeko još od jutros…i ode.
Kasa uzajamne pomoći zbog koje su članarinu povisili sa 100 na 150 kn funkcionira valjda ovako.
Zvoni mi telefon jednog maglovitog zimskog jutra…….drrrrrrin…….drinnnn..
da…. halo….Halo …dobar dan ovdje HGU, trebali bi gospodina Igora…Da…ja sam…izvolite…Znate samo redovno provjeravamo da li vi radite …imate li drva za zimu, da li vaše dijete treba nešto za školu….kasa nam je puna, pa da to malo potrošimo…….Koja kasa? ….A ona kasa…shvaćam ….da, da to je problem… valja to isprazniti…a čujte meni ne treba trenutačno ništa ali nazovite malo Husa u Zagreb čuo sam da je on parkirao Golfa pa je udario u ženinog mercedesa, a mercedes je lupio u Poršea koji je bio iza parkiran …da da onaj od njegove bake pa će mu sigurno trebat za mehaničara.. jer nisu jučer svirali u Lisinskom…mali makedonac se je prehladio tako jako da je promukao brižan, a ako njemu ne treba ima ih još po Zagrebu nazovite malo pa vidite…bok.

I što bi ti da ti donese Sveti Nikola za Božić????
……Pa ja bi htio da dobijem poziv za tu tajnu skupštinu i da vidim kako to izgleda i onda bi se malo igrao sa njima….pa bi poslije otišao kući i bombona…
Bombona moš’ dobit kolko’ oš – al poziv za skupštinu – taj film ne buš gledal !
Nisi biiiijo dobrrrrrrriiiiii…. ( na svim nivojima)

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-