NE-DORA-SLA ili KAKO JE DORA OTIŠLA U KURAC

Posted by Pas at 24/03/2010

Category: RAZMIŠLJANJA


DORA ili  (Dosadni Opatijski Raspjevani Ambijent) je festival kakvog Opatija nije zaslužila.Zaslužila je bolji i kvalitetniji festival.Sam natječaj za pjesmu sročen je tako (ili zamišljen je tako, ili konceptiran) da već u startu otpada većina kompozicija – jer je jedan od uvijeta da uz snimku pošaljete i notni izvod u tri primjerka što nema blage veze s mozgom – ali odbija skladatelje pjesama koji su muzički “nepismeni”. Druga stvar koja odbija potencijalne natjecatelje je kvalitetna demo snimka. Za kvalitetnu demo snimku morati ćete izdvojiti “nešto” iz svojeg skromnog kućnog budžeta a taj iznos nije mali. Dakle već u startu natječaj je rezerviran za ljude koji imaju studio (Dražen Žanko, Huljić, i ostala “klapa”).
Tako nećemo nigdje stići.tako Hrvatska nikad neće dobiti dobru pjesmu za niti jedan festival a kamo li za Eurosong.
no čini se da to i nikom nije ni važno.U Opatiju se ionako dolaze samo preseravati, znajući da sam nastup na Dori im donosi mogućnost za lokanu slavu a Euorosong je tu na zadnjem mjestu. To bi trebalo jednostavno prekinut i u žiri postaviti ljude iz Opatije koji se dobro razumiju u glazbu.tako da klika iz Zagreba više ne bi mogla
ništa bez opasnih Opatijaca. 50%-50%.Pa da vidimo. U koliko ne bi pristigle kvalitetne kompozicije natječaj bi se produžio a festival održao kad se prikupi dovoljno kvalitetnih kompozicija.Nekad kad sam ja nastupio na Opatijskom festivalu (1984g) Republike su se borile ko će poslati bolju kompoziciju- pa je i festival bio kvalitetniji.A o samom nuz programu da i ne govorim.Razni koncerti tokom 4 dana, razne promocije, sessioni, jazz itd.Opatija je bila krcata kvalitetnih glazbenika iz čitave Juge. A danas nam servirate Brotherhood of man.Pa jeste li vi normalni- ko tu pere novac kroz ovakve idiotske nastupe grupe koja je došla i otišla i ostavila jednu tralalalala pjesmu  iza sebe. Prestanite nas praviti debilima. Do kuda nas želite dovesti -do psihijatrije.Kreteni jedni. koliko ste samo pljunuli love za to a kad vas se pita da platite nekakav nastup koji vam je neophodan u Opatiji – onda se, nema novaca.
Treba Vas ubit.Nema druge kazne. Od jednog kvalitetnog i poznatog festivala napravili ste takvu papazjaniju da mi se RIGA. na natječaj bi samo trebalo poslati tekst i otpjevat pjesmu uz jedan instrument , pa da vidim ko će onda poslat kompoziciju na natječaj. Danceri, ha ha ha ha ha …Pičke u halterima i tangama u prozirnim bluzama bez grudnjaka. Ma šta se konačno ne pojebete na sceni pa da bar gledam pornić uživo na direktnom prijenosu iz Kristalne dvorane hotela Kvarner,.(Hotel PoKvarner).
Jer te pičke ni nisu za ništa drugo nego za pornjavu – kakvo pjevanje.. pušenje možda.
Od muzike ni traga – ni glasa.Pitam se da sam ja ili netko drugi poslao pjesmu od Huljića bi li bila prihvaćena , ili onda jednostavno ne bi bila dovoljno dobra. Svaka budala se danas može popeti na scenu.Nema više onih nevidljivih zaštitara koji su radili za zaštitarsku firmu koja se je zvala MORAL.Niko se ne bi usudio popeti na scenu i pjevati van tonaliteta, a ti zaštitari nisu čak bili ni naoružani- ali se je znalo gdje stoje. Onog momenta kad je CD zamjenio ploče od vinila sve je otišlo u KURAC.
Danas si snimiš doma šta hoćeš i naprintaš omot i kažeš da ti na CD-u svira Jimi Hendrix gitaru…nevjeruješ ..pročitaj što piše na omotu od CD-a.Stvarno gitare odsvirao Jimi Hendrix.Kad mi danas neko kaže, da je snimio novi CD , to mi je isto ko da si mi rekao da mu  tata radi u 3.maju u Rijeci.Pa čak bi mi i to bilo zanimljivije.
Ali , nevjerovatno šta bi ljudi sve radili i dali da se pojave na televiziji ili da se o njima piše u novinama ili da postanu “slavni”, ukljućujući i nastup na DORI.Jedino još veća papazjanija od Dore je dodjela Porina- to je bez premca, da ne postoji ne bih to ni vjerovao. Trebalo bi uz ovaj festival jednostavno paralelno napraviti još jedan.Nije važno što ne bi imao takvu važnost ko DORA, ali bi s vremenom zbog kvalitete prerasao DORU  – tako da bi DORA postala – ništa, što već i je.

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-