NEMA PISANIH TRAGOVA DA JE IGOR KOSTELAC ILI GRUPA ERY UOPĆE IKAD POSTOJALA ILI DA SU SE BAVILI ROCK MUZIKOM U RIJECI

Posted by Pas at 24/03/2010

Category: RI-ROCK SATIRA

Ne vjerujete, nisam ni ja do danas vjerovao  ali ako odete na www.RiRock.com i kliknete na RiRock povijest vidjeti ćete da je to istina. Ali sam zato pod godinom 1976 pronašao ovaj članak.Zamislite što je neki DEBIL zabilježio:

Punk je na Staru godinu zakucao na vrata Rijeke. 31. prosinca novoosnovana riječka grupa Paraf održala prvi nastup na livadi riječkog naselja Belveder u ulici Marka Oreškovića između zgrada na broju 17 i 20 pred nekolicinom prijatelja i znatiželjnika.

Iza tih brojeva skrivale su se nove peterokatnice, nastanjene radničkim obiteljima i okružene predratnim talijanskim vilama – bilježi riječki kroničar Velid Đekić. Bila je to zapravo javna sviračka proba Kocijančića, Čabrijana, Ladavca i Miklića – tadašnje postave Parafa.

Ali nadopunio bih ovu vrlo VAŽNU vijest za povijest Ri Rock scene slijedećom nadopunom.
samo dan prije  dakle 30.12.1976 Grupa “PARAF” je hodala cestom i to na taj način da su najprije išli desnom nogom naprijed, a onda lijevom.V.Kocijančić je pri tom prdnuo i rekao :
ŠOJA PA PA RA PA PA.
Na to je bubnjar stavio ruke u džepove jakne, a basista  je kupio putem Pepermint bombone.
Zamislite samo da su u ono vrijeme imali mobitele , Što bi li samo Velid Đekić napisao , zabilježio ili možda narisao u njegovu risanku.(da mi je znati).Cijelo to vrijeme ispred njih je hodao Bernandin Modrić bacajući se na pod (ko pravi punker) i snimajući ih kamerom za neka (tko zna koja) buduća vremena.Molek mu je valjda držao rasvjetu, Đekić je bilježio, Gus im je napravio omote , a Goran Lisica  je to sve promovirao na festival filma u Ljubljani pod pokroviteljstvom MLADINE.Taj film je nagrađen nekoliko puta  nagradom BACI SE VEĆ JEDNOM DVA PUTA na festivalu pod nazivom “Bacam se ispred nogu i snimam”.Plakate i bedževe je naštampao Molek.A u žiriju su sjedili redom;
Goran Ušljebrka, Mario Andretti, Bojan Mušćet sa dlanovnikom, Dragan Ogurlić i još dva njihova prijatelja.Jednoglasnom odlukom žirija pobjedio je Bernandin Modrić koji je bio i jedini učesnik ovog uspješnog međunarodnog filmskog festivala koji stoji rame uz rame največim takvim festivalima u Sloveniji.Gremo fantje naprej kaj bo sad na redu.

I na kraju ne mogu se sjetiti kako se ono zove,kad se više osoba udruži i okoristi službenim položajem pri tome se koristeći Radijom, Televizijom, propagandnim materijalima, filmovima, lažnim informacijama i plasiranjem laži i obmanama, dnevnim novinama i javnim nastupima koji su usmjereni isključivo na njihovu dobit , a na štetu trećega, a sve u cilju eliminiranja svega što nije njihov osobni interes ili im ne donosi dobit, ili bi im moglo nanjeti štetu ili ih razotkriti.
Koliko ih ono mora biti za mobing, a koliko za organizirani kriminal… ili urotu,  neznam ići ću pogledati na wikipediju, možda tamo piše….

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-