NEOBIČAN KVAR NA KOMPJUTERU!

Posted by Pas at 27/01/2011

Category: KOMPJUTERI

Ovih dana doživio sam po prvi puta kvar kakvog još nisam vidio ili imao u praksi na kompjuteru i to na vlastitom kompjuteru,..evo o čemu se radi.Kasno navečer ili rano ujutro (ovisi sa koje strane gledate) ugasio sam kompjuter i otišao spavati.kompjuter je radio potpuno ispravno bez ikakvih oscilacija.Ujutro kad sam se probudio i htio ga ponovo pokrenuti, prilikom paljenja nakratko se je upalila zelena i crvena lampica te u roku od sekunde ugasila. Pokušao sam ponovo, pa ponovo, pa ponovio i u nevjerici gledao u lampice koje se više nisu ni palile. Jebi ga otišlo napajanje, neobično ali uobičajeno.Izvadio sam ga iz kompjutera i prikopčao na uređaj (jako skupi uređaj) za provjeru ispravnosti struje u kompjuteru.napajanje je radilo besprijekorno i svi parametri su bili ispravni. Začudio sam se i posumjao odmah na matičnu ploču, od čega mi je unaprijed bilo slabo.no kako sam naviknut na svakakva čudesa sa kompjuterima stavio sam napajanje na mjesto spojio ga i ponovo pokušao upaliti kompjuter- i gle čuda RADI.
Odahnuo sam. Navečer sam ga opet ugasio prije spavanja. sve je bilo ok. Prije nego sam otišao leći upalio sam ga za svaki slučaj još jednom- upalio je od prve, zatim sam ga ugasio i legao.U jutro sam se opet probudio i upalio kompjuter, ali opet isti scenario.opet sam ponovio cijeli postupak i nakon toga ga ponovo normalno upalio.treću večer ga više nisam gasio i ostavio sam ga da radi tri noći uzastopce non stop.
Da bude stvar još bolja zazvoni mi telefon i javi mi se jedan čovjek kojemu održavam kompjuter i opiše mi potpuno istu stavr koja mu se je desila potpuno isti dan kada i meni – nevjerovatno!!!. nakon tri dana i tri noći opet sam ga ugasio i kad sam ga s jutrom htio upaliti – ćorak , ništa od paljenja.
Opet sam ga ispitao i opet je pokazivalo da je sve OK. Posumnjao sam na matičnu ploču, no onda samse sjetio da imam jedno napajanje viška i zamjenio ga i vidi vraga  sve normalno radi.drugo jutro upali sam ga normalno bez problema.
Rezime.Dakle vrlo skupi uređaj (1500 kn) za provjeru ispravnosti elektro napojne jedinice i koji služi samo za to pokazao je da je napajanje potpuno ispravno- kako to?
Ovo je samo dokaz da kod kompjutera nikad nisi dovoljno pametan i da nikakva pravila ne postoje, čak ni ona najsigurnija kakav je npr test za ispravnost napajanja čiji uređaj ima DOŽIVOTNU GARANCIJU na ispravnost. Dijagnoza ako nije crno onda je bijelo – ovoga puta nije bila točna. Takva greška servisera može vaš koštati 600 ili 700 kn pa i više od tisuću , ako se osoba koja servisira osloni na mjerač ispravnosti strujne jedinice u kompjuteru. dakle problem je bio u širenju i sakupljnju nekog kontakta unutar napajanja, a ne u matičnoj ploči, jedino što me brine je što se je identični kvar desio još jednom čovjeku kojeg poznam i to u isto vrijeme,…a ja ne vjerujem u slučajnosti.ako je netko od vas imao ovih dana ovakav slučaj, molio bih da me obavijestite o tome i ostavite mi poruku na mom privatnom čatu unaprijed se zahvaljujem, nemojte zaboraviti napisati iz kojeg ste grada, da se slučajno nešto ne događa u atmosferi a da to neznamo jer mislimo da je to slučajno, a slučajnosti nema….

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-