PRIVATNOST NA INTERNETU ILI NE MOŽEŠ MI NIŠTA KO TE JEBE

Posted by Pas at 29/10/2010

Category: KOMPJUTERI

Dok surfate internetom sjedeći udobno u zavaljeni u vašoj stolici i pregledavate svakakve sadržaje, upisujete u google fraze i riječi koje vas interesiraju, vjerovatno ni ne sanjate ili mislite da nitko ne zna tko ste vi. Pišete svašta po forumima, posjećujete svakakve stranice i mislite da ste sigurni , zato jer se nalazite kod kuće , a na internetu ste si nadali svoje novo ime (nick) pod kojim na forumima ili komentarima upisujete svašta.
E, pa stvari baš nisu takve kakve mislite. Idemo nekim redom, jer stvari su se već odavno promjenile i vaši OSOBNI podaci više nisu dostupni putem IP adrese samo vašem internet provajderu odnosno policiji, već do vas može doći svatko i to prilično precizno, dovoljno da vas uhvati , sačeka i dobro prebije za početak ,jer ste srali gdje ne treba- ispod reflektora.
Kako bih vam pojasnio o čemu se radi, za vas koji to još neznate, prilikom spajanja na internet vi od vašeg davaoca usluge svakim ponovnim spajanjem dobivate IP adresu odnosno svakim novim spajanjem novu IP adresu. Što je to IP adresa ?
IP adresa je niz od 4 skupa brojeva odvojenih sa tri točkice koja ih djeli u četiri grupe npr ovako:  93.174.67.110. Taj broj koji vam je dodijeljen je jedinstven tog momenta i nema da nitko na svijetu osim vas u to vrijeme i to se evidentira. Kad počinite neko ozbiljno sranje , kao kad npr. posjećujete stranice sa pedofilijom ili nešto slično, ili kad nekoga uvrijedite i taj podnese prijavu na policiju, putem tog broja (IP adrese) dolazi se do vašeg telefonskog broja sa kojeg surfate. Policija napravi nalog davaocu usluga interneta, koji to proslijedi na MUP nakon čega slijedi prijava i sud. No tako je bilo prije.Stvari su se drastično promjenile i ljudi su uzeli pravdu (stvar) u svoje ruke, vidjevši da se tim prijavama baš i ne daje nekakva važnost, a sudovi su i onako i ovako pretrpani svakakvim ozbiljnijim slučajevima. No ako protiv vas policija podigne prijavu zbog npr posjećivanja stranica sa pedofilskim sadržajem , to je drugi par rukava.
Tako su se prije razni idioti iživljavali inkognito nad vama, a da vi u principu niste mogli saznati tko iza toga stoji. Postojala je opcija da idiotu podvalite fajl (datoteku) sa trojancem i kad bi pacijent na  nju kliknuo zarazio bi kompjuter, koji bi vam onda poslao na vaš mail sve njegove lozinke i email adrese sa kojim raspolaže kao i šifru i password od spajanja na internet koja je već u sebi sadržavala dio imena gnjavatora i mjesto od kuda se nekog zajebava. No instalirajem antivirusnog programa ubrzo i taj trojanac bio onemogućen prije nego je gazda kompjutera kliknuo na njega.Ali sada više ne. Antivirusni program je totalno onemogućen. Istog momenta kad vi dođete na neku web stranicu ili blog svi vaši podaci i e-mailovi budu izvučeni iz vašeg kompjutera za mane od 10 sekundi. Kako je to moguće? Evo kako. Svaki onaj koji ima stranicu na netu ili neki blog izložen je svakakvim napadima raznih oblika, od onih koji vas ne vole pa do zavidnih bolesnika koji nisu sposobni napisati ni red slova, ali zato pljuju po svemu što napiše netko drugi. Kad se takav pacijent prikači na vašu stranicu, forum ili blog nije ni svjestan da instalacijom programa koji se zove “iStealer 6.3” može doći do svih njegovih podataka u kompjuteru.
To je program koji napravi virus. Prvo što morate znati kod programa  iStealer je da je to program koja izrađuje  virus. Taj virus će vam poslužiti da ukradete sve šifre sa kompjutera koji se spaja na vašu web stranicu, blog ili forum, šifri koje su spremljene na  računalo gnjavatora koji vas ugnjetava na internetu… npr. uključite kompjuter, otvorite svoj program za surfanje i logirate se na facbook ili na gmail ili slično… Vaš internet preglednik vas pita želite li spremiti šifru vi je potvrdite nakon čega slijedi spremanje šifre u kompjuter. Vaša email adresa i odgovarajući password će se pohraniti na vaš hard disk. E pa tu šifru će iStealer kopirati i poslati autoru virusa zajedno sa kompletnim i svim e-mail adresama koje se nalaze u tom kompjuteru.
Nakon što ste virus napravili, virus  postavljate na vašu web stranicu ili blog ili forum, ali kako se tu radi o virusu, svaki virus bi na serveru gdje je stranica postavljena bio otkriven, no i tome se je doskočilo. Najme uvidjevši da se takvi visusi pronalaze antivirusnim programima , hakeri su se dosjetili i cryptirali virus, tako da ga anntivirusni prigrami ne mogu NIKAKO prepoznati, jer im nisu više na razumljivom jeziku i na matrici prepoznavanja.
Crypter se obično koristi za šifriranje datoteka kao što su virusi, RAT, i keyloggers, itd. a služe isključivo kako bi izbjegli detektiranje antivirusnog programa.
Što je to  FUD i što on znači?
FUD  znači  (Fully Undetected ili Fully Undetectable), znači da ga niti jedan antivirusni program ne može prepoznati.
Koja je razlika između Runtime i Scantime Cryptera? Runtime Crypter šifrira određenu  datotekuili datoteke i kada je ta datoteka pokrenuta, on je  dešifrira je u memoriji. Na taj način antivirusni programi nisu u mogućnosti ispitati te datoteke ni prije nii poslije njenog pokretanja.
Scantime Crypter šifrira tu datoteku, tako da antivirusni programi nisu u mogućnosti analizirati datoteku prije pokretanja ali NE i za vrijeme pokretanja datoteke.
Kako ćete saznati koji antivirusni programi prepoznaju virus?
Na internetu postoji velik broj web stranica koji omogućuju skeniranje kompjutera za pronalazak virusa.Preporučio bi da vaše fajlove skenirate na http://scanner.novirusthanks.org i označite  ga sa “do not distribute sample”
Što je to  EOF i čemu služi?
EOF – End Of File. Neki programi kao što su Bifrost, Medusa, i Cybergate zahtjevaju ovaj EOF dodatak kako bi vaš file/virus pravilno radio. Znači ako vaš crypter ne podržava EOF, a šifrirali ste neki file  koji to isto zahtjeva, kriptiranje neće biti uspješno.
Eto stvar je vrlo jednostavna i dostupna svakome. Sada ih pustite da pišu čim više i pratite njihovo spajanje na vašu stranicu. Program zapamti njegov kompjuter pa od kuda se god spoji ostane markiran. No što ako se osoba spoji sa nekog javnog mjesta gdje cirkulira veliki broj korisnika , npr. iz nekog internet caffea i kako pronaći tu osobu?  I za to postoji riješenje , no za takvu akciju treba vam još jedna osoba i mobitel i stvar je riješena imate njegovu sliku istog momenta. Dakle na internetu nema tajni. Naravno za tu osobu je dovoljno samo da pristupi vašoj web stranici, ne mora ništa skidati sa nje ili klikati po njoj. Sve je automatizirano. Programi su dostupni za skidanje na internetu  i naravno njihova upotreba nije u skadu sa zakonom i kažnjiva je – baš kao i vrijeđanje, od strane idiota koji su zasjeli na vas. Pustite ga da uživa u svojoj igri iza nicka iza koje se osjeća zaštićen i siguran, no vi mu kontrolirate e- mailove i sve njegove aktivnosti na kompjuteru, a ako se radi o laptopu, čak možete i pratiti njegovo kretanje, najme postoji i takav program. Za sve postoji riješenje. Oh samo da utješim idiote koji posjećuju moj blog, ja nemam instaliran taj program , kod mene možete vašu ljubomoru, frustraciju i zavist ili svoju “ljubav” prema meni, širiti slobodno, otupio sam na takve likove. U početku prije dvije godine kad sam otvorio tek blog bilo mi je to teško prihvatiti, jer nisam bio naviknut na takav folklor,  no sad mi je to super od 350 000 posjetitelja imam samo dva idiota na stranici, treći povemeno dođe i jebe mi usranu mater četničku u šupak, jebi ga ni ustaše nisu što su nekad bile…

Simpatičan program koji se ne vidi…

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-