PROBLEMI SA TREND MICRO 2010 ANTIVIRUSOM

Posted by Pas at 17/04/2010

Category: KOMPJUTERI

Antivirusni program Trend Micro važio je za najbolji antivirusni program na svijetu po svim ocjenama stručnih časopisa pa tako i za mene, iako malo ljudi u Hrvatskoj zna za njega.Sa tim programom služio sam se od 1997 godine.Zadnja dobra i stabilna verzija bila je Trend Micro PC Cillin 2007.Nakon toga sa tim programom počeli su problemi, a naročito sa verzijama Trend Micro Internet security 2008, 2009 i današnja verzija tog programa Internet security 2010.

Ako ste vlasnik tog programa i možda ne znate o kakvom se problemu radi, opisati ću vam nekoliko problema vezanih uz instalaciju i rad tog antivirusnog programa.
Najme nakon instalacije 2010 sve radi dobro, program se mora dobro podesiti i to sve parametre i nakon prvog update programa, morate restartati kompjuter i tu nastanu problemi.Nakon restartanja kompjutera programu treba jako dugo da se loada – (podigne do kraja) i nakon toga zablokira kompletan kompjuter, možete samo bespomoćno micati mišem i to je sve što na vašem lapu ili kompjuteru možete raditi.
Još jedan znakoviti problem se javlja, a to je da ne možete surfati jer u sekciji praćenja programa u kompjuteru dolazi do greške i program postaje beskoristan.(verzija 2009)
Neznam zašto se to događa, no probao sam ga i na Windows 7 platformi a i na XP platformi i to sa Intelovim procesorima u oba slučaja na dva ili tri različita kompjutera ili konfiguracije..
Znači program radi dobro dok se ne napravi prvi update, no antivirusni bez update je beskoristan pa je to – pojeo je vuk magare.

Druga zamjerka je, što instalacija zauzima 780 MB, što je strahovito mnogo za jedan antivirusni program, sam update ima 90 MB, što baš i nije jeftino za mjesečni internetski promet – jer to je cca 3 Gb mjesečno samo za antivirusni program..
Program se apdejta i po nekoliko puta na dan što čini troškove internet prometa još i većim..
Nešto su jako zajebali. Probao sam nekoliko različitih verzija ukljućujući i službeni trial i od mjesec dana i od godine dana – (prompt). Znači pišem o originalnim inačicama! O usporavanju kompjutera da ni ne pričam.
Oduvijek sam hvalio ovaj antivirusni program ako najbolji, no sad ga moram pokuditi  -jer to stvarno zaslužuje.Neznam dali TREND MICRO zna za ove bug-ove, jer često  krajnji korisnik može steći dojam da je u pitanju radna memorija ili napajanje u kvaru. Samo osobi koja vodi brigu o redoslijedu stvari instaliranih u kompjuter,  može pasti na pamet da se radi o greški u antivirusnom programu.
Volio bih da mi u komentrima napišete svoj iskustva sa vašim Trend Micro programom ukoliko ga imate i da li i kakvih poteškoća imate , napišite i kakva je vaša konfiguracija. te koji operativni sistem imate instalitran u vađšem kompjuteru.

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-