“T-COM KRIVO” – “T-COM PRAVO”

Posted by Pas at 19/08/2010

Category: KOMPJUTERI


Neke novosti za koje vjerovatno niste znali , a dolaze iz T- com-a (Te koma)
Kao što već znate ugovornom obavezom ili produljenjem ugovora sa T-com-om obično ste prije dobili nekakav poklon, prilikom nekakvih akcija koje su imali.
Sada je po novome, poklon eventualno novi modem za dvije kune.No to nisu sve novosti ,evo koje su prave novosti.
Ukoliko ste već dobili modem kao na poklon, u slučaju udara groma nećete dobiti novoga, ali tu nije kraj vašim mukama.
Najme T com je poduzeo oštre korake protiv korištenja svojih modema, koji se prodaju putem oglasa.
Da pojasnim:
Prije  kad vam nešto sa modemom nije bilo u redu vi ste nazvali T-com i oni su vam gotovo u rekordnom roku zamjenili modem.na vrata bi vam došao njihov djelatnik, ostavio modem i zbrisao u vidu magle.
Tako ste npr. mogli “izmisliti” kvar, jer lik iz T-coma nije uzimao vaš stari i “pokvareni” modem već ga je ostavio vama.
Tako ste to mogli u roku od npr.dvije godine koliko ste potpisali ugovor, namlatiti nekoliko modema gratis, čija je cijena bila 1800 kn u trgovini, a vi ste ga dobili sa samo jednu kunu.
Zatim bi se taj modem našao u oglasu na prodaj i- ponudi, po cijeni od 500- ili 600 kn.
Lijepa zarada.
Sve to puta 3 – je 1500 kn.
No T-com skuživši tu foru poduzeo je slijedeće korake.
Npr.ako vam skuri modem i vi npr. kupite preko oglasa takav modem(od T-com-a) – surfati ćete bezbrižno samo TRI dana, a nakon toga, čovjek koji je zadužen za to na centrali T-Com-a jednostavno će vam onemogućiti surfanje i tu je kraj priče o vašem ADSL-u.
No da se razumijemo, ako kupite modem u dućanu , slobodno ga možete koristiti bez ikakvih problema.zabrana korištenja odnosi se samo na modeme koji su izašli iz T-coma – njihove modeme.
Znači imate dvije mogućnosti ili promjeniti tel. operatera i internet provajdera ili kupiti novi modem ili pak produžiti ugovor na još dodatne dvije godine koje vam se zbrajaju na ovaj termin koji vam je preostao.
Sada više ne možete recimo vašu mrežu nazvati bilo kako, jer se po novom ime AP stanice upisuje u centrali pod registraciju modema.

Evo što se je desilo meni.
Prilikom sklapanja ugovora sa T-Com-om dobio sam modem. radilo je sve ok , no nakon kraćeg vremena došlo je do problema, dobio sam novi modem, čovjek došao ostavio i otišao , bez da sam išta potpisao.Nakon toga opet su počeli problemi, koji su bili ozbiljni – tako da mi veza nije trajala duže od 2-5 minuta. Nakon nekoliko pritužbi, opet mi je došao njihov djelatnik i ostavio mi modem i bez da išta potpišem – nestao ko magla.
Taj modem mi se je pokvario.Kad sam prijavio kvar, čovjek na centrali uopće nije imao pojma, da sam dobio takav modem, jer to nije bilo nigdje evidentirano, čak nije evidentirani izlazak djelatnika kod mene.
Prema tome ostalo mi je samo da upotrijebim tkz.neispravni modem koji mi je ostao u milodaru od T-coma i koji nema više podršku na centrali.
Spojio sam ga i radi za sad normalno – no ponekad i ne.
Eto nadam se da sam vam riješio znatiželju po ovom pitanju, a na vama je da poduzmete odgovarajuće radnje koje su:
1.Kupiti u trgovini novi modem i sami ga instalirati
2.Promjeniti internet provajdera
3.Produžiti ugovor na još dodatne dvije godine od onoga što ste već sa T-com-om ugovorili
4.Otkazati internet

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-