TVOJA DUBOKA I VAŽNA ODLUKA

Posted by Pas at 06/07/2011

Category: RAZMIŠLJANJA

Šta bi napravili ili napravio sada, ili sutra, da vam netko kaže, da imate još dva ili tri mjeseca života?
Kako bi proveli to vrijeme?
Što bi vam tada značila krznena budna u ormaru?
Što bi vam značili vaši poslovni planovi, vaša ulaganja, investicije, novac na tekućem računu, stan koji ste nedavno kupli… banka koja vam visi za vratom i prijeti konfiskacijom, ovrhom.
Razmislite.
Razmislite kako bi vam se život promjenio u jednom danu, vaši pogledi na materjalan svijet, koliko bi bezvezna postala neka svađa ili sukob sa sudskim epilogom. A što bi bilo sa vašom tek rođenom djecom…razmislite i kažite samom sebi, koliko bi vam vremena trebalo da se oprostite od svega što imate i da možete imati, samo ono što možete ponjeti sa sobom,…što bi vi ponjeli sa sobom? Gotovo ništa, sve što možete ponijeti sa sobom, je vaša duhovnost, vaši osjećaji, znanje, ljubav, odjeća koju imate na sebi. Novac ne možete ponijeti sa sobom, jer tamo gdje vi idete,… novac ne vrijedi ništa.
Razmišljate li o nadolazećim događajima, o njihovim posljedicama i načinu života nakon toga, jer ako razmišljate, onda ste shvatili, koliko je sve ono što danas činite – glupo i bezvezno. Ali niste vi krivi,..krivi je način života koji vas primorava da živite takav način života. Tko bi to mogao prekinuti? Tko bi to mogao promjeniti, kad je ovo društvo vezano za politiku i svako ponuđeno riješenje proizlazi upravo kroz i iz politike,… i tako u krug, a politika i njena glasačka mašina, upravo je uzrok ovakvog vašeg načina života.
Ne možeš izači van iz toga, jer gubiš sve, no čak da i iznađeš način da živiš potpuno izvan konteksta(zadanog matrixa) tu je zakon i policija koji ti to ne bi dopustili, jer policija i sudstvo su legalni (glasački) aparat, koji održava ovaj način života, da se kreće upravo tim stazama kojim ide. Nema lijevo i nema desno, već samo po tom velikom kotaču u naokrug.
Perpetum mobile.
Čak i vodu koja slobodno pada sa neba i koju nitko ne proizvodi i koja je ničija – naplaćuju nam, a voda je uvijet za život. Želite li da vaša djeca i dalje žive u takvome svijetu gdje je samo pitanje dana, kada će nestati kisika (a zrak se namjerno zagađuje) kako bi vam prodavali zrak, koga ćete disati unutar prostora u kojem živite. Još samo 3% kisika imamo do minimalnih 15% – koliko je minimum opstanka za planetu, da bi opstao život na njoj – život ovakvog kakvog poznajemo.
Zar stvarno takvu budućnost želite svojoj djeci?
Takav fašizam koji će biti svakim danom sve gori i gori.
Što možeš ti napraviti?
Što možeš ti napraviti kad ti je politika jedina opcija?
Nemožeš se više čak niti boriti..
Gotovo je.
Društvo je došlo do vrha svojih mogućnosti u kojem normalan čovjek može opstati i biti slobodan.
Tko se tome može suprostaviti.
Nitko.
Oduzete su nam sve moći koje su nam nekad bile na raspolaganju, jer se je čovjek potpuno otuđio čak i od samoga sebe.
Zato prijatelju ostalo ti je samo tri mjeseca života, što češ napraviti sada, otići na Havaje – hodi ako možeš, ili dati ćeš otkaz u firmi i ostatak vremena provesti sa svojom familjom kod kuće – daj otkaz i budi sa svojom familijom kod kuće, radi što želiš, izađi iz ovoga načina života i prestani se brinuti oko ičega, jer upravo tvoja briga, pokreće ovaj kotač, koji se vrti i okreće i tjera te da živiš ovakav život kojega živiš.
Odbaci ga.
Budi hrabar.
Okreni se i ignoriraj cijeli sistem koji se ruši,… sa tobom ili bez tebe.
Provedi ove zadnje dane koji su ti preostali radeći nešto, što će te učiniti sretnim, što će te ispuniti radošću iznutra. Uzmi si vremena da voliš ljude sa kojima živiš i družiš se. I onako sve što imaš sada u kući – ima svoj vijek trajanja i to je relativno. Prestani obraćati pažnju ma materijalni svijet. Sve se može uvijek nanovo kupiti., a ako ne može – znači da nešto nije u redu sa društvom u kojem živiš i opet smo na početku priče.Osiromašavanje čovjeka u materijalnom svijetu. Te stvari koje imaš ili koje ne možeš imati, upravo te one čine nesretnim,…
Ne vjeruješ mi?
Sjedi na zemlju u šumu i razmisli, što bi ti od tih stvari koje imaš značilo u toj šumi ili koristilo – ništa, tek nekolicina stvari koje bi mogao ponijeti sa sobom,… ali mi smo kreativni i živimo u zajednici i možemo stvoriti čuda – bez novaca, upravo sa našom maštom i radom. Okreni se oko sebe, sve to što imaš može nestati u samo tri minute strašno jakog potresa – i opet smo na početku priče, nemaš ništa osim onoga što imaš na sebi. Imaš tri mjeseca vremena da se oprostiš od stvari koje imaš, ali ostati će ti život, život nećeš izgubiti, samo stvari. Prestani osjećati za stvari. Vidjeti ćeš kako si sretan tek kad budeš izgubio sve – a ostane ti život. Čim se prije oprostiš u sebi od svega što imaš i ispuniš se duhovno osjećajima iznutra koji su duboki i iskreni, shvatiti ćeš da vrijeme koje dolazi i koje je ispred nas, nije opasno, opasno je samo za naše stvari i za materijalni svijet. Preživjeti će samo oni koji to shvate.
Kad to shvatiš dobio si kartu za opstanak, a poslilije dana kada će se sve promjeniti, ima i postoji uvijek sada i život nije gotov, njegov smisao ne možemo sagledati sa aspejkta kojeg živimo, okruženi sa brdo stvari, kojima nam uvjetuju život i kvalitetu života.Otvoriti će nam se nove mogućnosti za koje nisi ni znao da ih imaš. Strah i način života, te drži podalje od ove tvoje odluke, da se oslobodiš svega oko sebe osim ljubavi prema svojim bližnjima.
Ovo mislim ozbiljno, sve što ćeš od sada na dalje činiti – činiti ćeš sa svojom sviješću i svojom odlukom, da to bude upravo tako. Ako nisi shvatio ovo što sam napisao ozbiljno, onda ova moja poruka nije namijenjena tebi, ti nisi taj, ali to možeš postati. Suviše je kasno za uvjeravanje i za argumente. I na kraju sjetio sam se ovog perioda koji je počeo 11.02.2011 i završava 28.10.2011 jer do tada imaš vremena da razmisliš o sebi i svojem životu i životu ljudi sa kojima živiš i do kojih ti je stalo.

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-