VEŽITE SE,…SLIJEĆEMO

Posted by Pas at 26/09/2010

Category: RAZMIŠLJANJA

Hm, najbolje od svega je što mi ni jednu riječ od ovoga nećete vjerovati, ma boli vas kurac, ..koji će vama kurac, što će tamo neka Amerika i njezina novčanica koja se zove Dollar otići u tri pizde materine ili kulturno rečeno devalvirati (propasti) i postati potpuno bezvrijedni komad štampanog papira sa glavićem nekog predsjednika iz prethistorije, ..ma u ostalom – pa ja ni nemam dolare, ja sam ih sve zajebao i promjenio u…koju ono valiutu,..aha Švicarske Franke ili Eure. Ne mogu mi ništa pun sam love.Kad svi budu u kurcu  – ja ću jedini imat love, lihvariti ću po Rijeci , ma šta Rijeci – EUROPI.
U ostalom  ja živim tu u Hrvatskoj i boli me kurac, šta će mi to…te tvoje teorije zavjere…

Zlato je u pet mjeseci sa 925$ skočilo na 1150$ za uncu ( američka mjera za težinu koja odgovara mjeri od 28 grama), a srebro je sa sa 14$ skočilo na 18$ za uncu. Ova dva plemenita metala održavaju stabilnim vrijednost novaca u banci – ILI – bi bar tako trebalo biti. To poskupljenje na tržištu izazvala je Američka banka za federalne rezerve.
Tako su iz jednog višeklasnog svijetskog društva, preko noći nastale dvije klase. Ne, ne – ne klase bogati i siromašni , već klase koja prodaje (mijenja novac i kupuje zlato i srebro) i onih drugih koji se nadaju da će se svijetska ekonomija oporaviti i da je tkz.recesija iz njih (nas) te da stvari idu na bolje i neće vječno biti ovakve kakve jesu.Vi koji ovo čitate spadate u ovu drugu. Sigurno ne kupujete zlato, ali ni srebro.No dobro, pustimo to malo sa strane ….

Sjedinjene Američke države imaju nepodmirenih državnih obaveza unutar same države 9 TRILJUNA dollara (hrvatska ima 174 miljarde duga unutar države oko cca 30 miljardi dollara). U prijevodu kad bi Amerika bila firma , ona bi već odavno bankrotirala i njene dionice vrijedile bi = 0 (nula) dolara.

Još samo za jeda primjer Američki SILVER DOLLAR kojeg si nekada u banci mogao kupiti za jedan papirnati dolar (novčanicu od jednog dolara u papiru) – sada moraš platiti 25 dollara u papiru, odnosno 25 papirnatih novčanica po 1 dollar.
Amerika je nekad proizvodila sve – a danas više ne proizvodi – NIŠTA – sve je kinesko i tu upravo počinje ova priča (teorija zavjere koju ćete uskoro svi osjetiti – kažu u Novembru)

Kina je druga najača gospodarstvena sila na svijetu. Kao što znate, svo svijetsko gospodarstvo brojalo se je u tkz. klirinškim dollarima ili Američkim dollarima – no to više nije tako. Od 100% ukupne svijetske ekonomije, samo se još 34% broji u dollarima, ali to svakog dana pada sve brže i brže i uvađaju se nove valute, euro, jen, te tako uzimajući dollaru njegovo tradicionalno mjesto. I evo što se je desilo.Kina kao druga gospodarska sila na svijetu (koja još raste i pitanje je dana kad će postati vodeća sila u svijetu) na financijskom tržištu kupila je tone i tone zlata i srebra i napravila nešto što ne možete niti zamisliti u svojoj glavi.

Kina je stekla deviznih rezervi 1600 triljuna američkih dollara ( pazite DOLLARA) a od toga ima u zlatu sami 1,5 % u svojim rezervama kao pokriće u zlatu, te je te dollare počela  tošiti naveliko kupujući zlato i srebro.I sad ono najvažnije.Kineska vlada preporučila je svojim građanima da kupuju srebro (koje je Kina kupila na svijetskom tržištu, a kupila jei  200 kubičnih metara zlata) i svu svoju ušteđevinu pretvore u  srebro.Išla je tako daleko da je izdala srebrne pločice u težinskim komadima od  pola kile, kilu, dvije kile i pet kila ( za srebro ).

Vratimo se sada malo kući dosta smo gledali u tuđe dvorište.Kriza koja dolazi biti će najveća kriza koja je ikad postajala na kugli zemaljskoj.Ova RECESIJA kroz koju smo prošli ili još prolazimo, bila je samo mala proba za ono što slijedi. Kriza će biti gora od one krize koja je za vrijeme deprsije vladala Amerikom,  kad su se ljudi bacali sa zgrada u Wall street-u kroz prozore.Novac će curiti, iz ruke poput sitnog pijeska.

Što će se dogoditi u Hrvatskoj?  To vas vjerovatno zanima, pazite ovako, budimo realni, nemamo nikakvu industriju – mi ne proizvodimo ništa, poljoprivedne proizvode uvozimo kao i 70 posto hrane i kućnih potrepština.Sve sa čime i možemo obrađivati zemlju u takvoj situaciji – ide na naftu – koju naravno uvozimo.
Kad bi i sve prekopali i zasijali, trebalo bi nam godinu dana da dočekamo (kad bi sve bilo pod pod optimalnim uvijetima) te  da poberemo plodove tog zahvata – a do onda ćemo jesti što? Šta ćete raditi vi koji se bavite preprodajom iz šupljeg u prazno, šta će jesti turisti- i koji to turisti, je li vam sada jasnije- nije, ma nema veze požurite počela je španjolska sapunica na prvom, na drugom je nogomet – pala su dva miga , A Jadranka Kosor obukla je bež haljinu sa srebrnim brošom,…..A vani, šta ima vani …tamo slijećemo – tamo se vežite  i to dobro!!!

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-