XP ANTIVIRUS – PAIN IN THE ASS

Posted by Pas at 21/03/2010

Category: KOMPJUTERITražili ste nešto na netu i tražili i nikako da nađete , kad ono odjednom,  na jednoj stranici stoji upravo to što tražite i to potpuno free za skidanje, baš tu pred vašim nosom.Super.Kliknete na to , napravite download i nakon nekog vremena kad download završi kliknete na taj file – i ništa.Pomislite najprije da možda niste kliknuli dva puta , pa radnju ponovite i opet na to kliknete dvaputa – a ono opet ništa.
Vjerojatnost da ste se tom prilikom zarazili virusom XP ANTIVIRUS ili nekim drugim je vrlo velika usudio bih se reći 100%.Nakon klika najme ako gledate i slušate vaš komp primjetiti ćete da vam se lampica od hard diska ne gasi već stoji upaljna  i ne žmiga ili žmiga vrlo brzo , a svaki vaš pokušaj da na nešto kliknete posve je neuspješan- e tu  leži zec.Upravo ste se zarazili.
Uvijek svojim poznanicima kojima radim nešto na kompjuteru savjetujem nekoliko stvari , koje se tiču hardware-a i software-a.Prvo hardware.
Za surfanje po internetu najbolje je imati neku staru kantu sa starim hardom koji se vrti na 5200 rpm (okretaja u minuti ) i koji je čim bučniji.Takav hard možete preko oglasa kupiti za nekih 30-50 kn.Zašto?
Evo zašto.Prilikom bilo kakve radnje za vrijeme boravka na internetu vaša pažnja je fokusirana na sadržaj stranice koju gledate ili čitate a ne na kompjuter.Hard Disk naročito novije proizvodnje koji se vrti na 7200rpm vrlo je tih.Kad se okreće gotovo da ga ne čujete – osim ako vam tata nije bio superman.Dok kod starijih diskova buka je tako velika da upravo bode u uši i mozak.I to je to. Besplatni alarm.Ako vam neko pretražuje kompjuter taj disk se počne okretati i proizvoditi takvu buku da odmah znate da nešto nije u redu.Jer dok ste na internetu Hard miruje ,tek ukoliko nešto “skidate” on se povremeno okrene da to upiše.
Druga najčešća greška kod neupućenih surfera je držanje kompa na podu kod noge na tkz.stolu za kompjuter.Na taj način ne možete vidjeti što se događa sa lampicom (crvenom) od hard diska.no kad je komp na stolu pored vas ta lampica je “pod okom” i možete nadgledati što se događa sa hardom.Druga loša stvar sa kompom na podu je skupljanje prašine u unutrašnjost kompjutera što najčeščće završava gobitkom matične ploče, grafičke kartice ili mrežnog napajanja a nije isključeno ni pregrijavanje procesora zbog ulaska prašine u rebra hladnjaka na procesorskom ventilatoru.
XP antivirus je vrlo neugodan virus i može vas natjerti u pravi očaj, pa i posezanje za sjekirom kako bi dobro izudarali komp, koji zbog tog virusa radi ne sporo već nemoguće sporo.Evo što se sve dogodi kad uberete taj virus(program).
1.Više ne možete koristiti internet.Jedina stranica koju možete vidjeti na internetu je stranica koja    reklamira taj Antivirusni program.

2.Sakrije disk C:\ gdje vam se obično nalaze Windows instalacija i svi važni podatci.

3.Na desktopu (radnoj površini) nema više vaše omiljene slike već ju je zamjenio XP ANTIVIRUS koji vas svakih dvije minute obavještava da ste zaraženi i da u vašem kompjuteru ima 200 miliona virusa i drugih buba i štetočina.

4.Onemogućena vam je potpuno instalacija bilo kakvog Antivirusnog programa.

5.Procesor kompjutera je zauzet non stop između 60-100% tako da niste u mogućnosti izvršiti bilo kakvu radnju na kompjuteru.

No dobra strana bar do sada je da se to moglo uspješno riješiti ali gotovo uvijek sam takvu instalaciju skinuo jer kompjuter više nije bio onaj isti.
Ono što je zabrinjavajuće što se taj virus zapravo stalno dotjeruje u sve gore i gore verzije , tako da je najbolji lijek biti vrlo oprezan i ne klikati po svemu – a naročito po onome što se nigdje ne može pronaći.
Koji antivirusni program instalirati u kompjuter i biti zaštićemn 100%?
Nažalost za sada, takav antivirusni program ne postoji.No najbolji za koga znam i besprijekorno najbolji na tržištu (odnos novac-kvaliteta) je TREND MICRO PC CILLIN INTERNET SECURITY 2007, ili 2008, ili 2009.KAKO?  Pa meni su rekli da je NOD 32 najbolji! Piše, čitao sam u BAG-u.Rekao mi je prijatelj koji se dobro razumije u kompjutere. Počnite misliti svojom glavom. Zna se ko “drži” BUG i slične časopise

Nije istina.Nod 32 je solidan antivirusni program no da vam nešto kažem iz prakse.Nedavno sam bio kod jednih korisnika T-com interneta.Kompjuter je radio loše, bio je jako spor i nije se moglo na internet zadnja dva dana.U kompjuteru je bio instaliran NOD 32 koji je bio update(apdejtan -znači imao je zadnje antivirusne paterne).Sumnjao sam u trojance i rekao sam da u kompojuteru sigurno ima virusa, na što su me svi ukućani napali braneći se konstatacijom da je NOD 32 najbolji antivirusni program.Dobro rekao sam , ajmo se dogovorit ovako..ja ću deinstalirati NOD 32 i instalirati ću TREND MICRO avntivirusni program.Ako ne bude virusa ja vama vratim instalaciju NOD-a32 i dam vam 1000 kuna , a ako ima virusa vi meni 1000 kn.Onda?- pitao sam ..Može?
Malo su me čudno gledali a onda je dečko otišao u sobu donesao 1000 kn i kaže -Može!
Instalirao sam Trend micro i pronašao je 64 virusa raznih kategorija, i nekoliko spywera.Nisam uzeo 1000 kn jer ponekad je važnije otići sa bojišta da za vama gledaju sa strahopoštovanjem i da im ništa nije jasno.Edukativno.Na kraju krajeva 1000 kn uzeti ću ponovnim dolaskom kod njih -kroz neko vrijeme i kvalitetnim radom ih zaraditi – a onako bi ih izgubio kao mušterije, jer bi im bilo neugodno što su ispalki glupi .
No nisam tu stao što se tiče Noda 32, instalirao sam ga kod sebe na jedan pokusni komp s kojim sam na internetu 24/7 i desila se ista stvar.Našao sam pun kurac virusa, nakon što sam ga maknuo i vratio TREND MICRO. Ali sad još jedna ili dvije , zapravo tri činjenice.Jednom radeći jedan kompjuter za jednu firmu, predložio sam im da ugrade TREND MICRO u njihov kompjuter, kod njih je radio jedan programer iz jedne Riječke lokalne programerske firme koji je poludio kad je čuo da sam im to predložio i rekao mi je u jednom tel. razgovoru slijedeće: Daj jesi lud ako to stave u kompjuter više nemamo šanse ući u kompjuter preko neta ako treba nešto instalirati ili popraviti, ma nema šanse.Meni to govori sve – što trebam znati.Druga činjenica je da je T-com zaštićen TREND MICRO sytemom kao i sve državne institucije.I treća najvažnij činjenica je da svi antivirusni programi na svijetu ali baš svi dobivaju antivirusne paterne baš iz TREND MICRO antivirus labaratorije, koja je jedina takva labaratorija u svijetu.Uostalom uvjerite se sami upišite www.antivirus.com pa ćete vidjeti kuda ćete doći.Za dodatne informacije možete me kontaktirati na computer.help@post.t-com.hr ili na skype – kostelac8888

Evo i nekih tipičnih pojava na ekranu vašeg monitora kad ste zaraženi virusaom XP ANTIVIRUS 2008 ili 2009

Sorry, comments are closed for this item.

+(reset)-
+(reset)-